Борисов: За кризата с водата политика няма, всеки ден е важен!

Премиерът очаква да излязат истини от прокурорските проверки
175
Борисов: За кризата с водата политика няма, всеки ден е важен!
Снимка: Facebook

Тук политика няма. Нашият интерес е да решим тази криза по най-добрия начин. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Перник, където инспектира началото на аварийния план за града. Той пристигна за началото на алтернативното трасе на клон 2, където ще бъде положен нов магистрален тръбопровод.

"Всеки ден е важен да се справим, работим активно", каза още той.

Още по темата
Борисов разясни, че ще бъдат направени магистрален водопровод, пречиствателна нова и стара станция и ще бъдат подменени критични участъци от водопроводите.

По думите му държавата ще съдейства с всичко, което може и очаква още днес община Перник да подготви документално всичко необходимо за отпускане на финансова помощ.

"В момента по трасето имаме три машини. Имаме 20% намаление на загубите на вода за тези няколко дни", докладва министърът на икономиката Емил Караниколов.

Той поясни, че има два варианта за преодоляване на водната криза в града - единият е за водопроводно трасе за 2,2 милиона лева от около 1,2 км до разклонението за града, а другият е за 3,1 милиона лева без ДДС, при който трябва да се мине зад ТЕЦ-Перник.

За да не стига и в други региони до проблем с водата, премиерът призова всички ВиК дружества в страната да вземат нужните мерки. Борисов заяви, че всеки град в нужда може да разчита на подкрепа от правителството, но уточни, че към момента никой друг кмет не му е сигнализирал за проблем.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков изтъкна, че в настоящия програмен период е на разположение европейски ресурс в размер на 1,5 млрд. лв., който може да се използва за водните цикли на общините. Условие да се използват тези средства е обединението на ВиК дружествата, което зависи от местните власти.

По повод посещението на лидера на БСП Корнелия Нинова в града, която каза, че ще поиска среща с главния прокурор, Борисов коментира: "Не знам какви връзки трябва да имаш, за да назидаваш главния прокурор, но може други истини да излязат. Искам да се провери как е приватизиран ТЕЦ-ът. Правят дълг през една фирма за извозване на земни маси, тя поема целия ТЕЦ и го взема без пари. Държавата не се явява на съд тогава. Много интересни работи, госпожа Нинова хубаво ми даде тон".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е една.4 години абсолютно безхаберие и неглижиране на проблема,затова всички трябва да си подадете оставките.Няма политика ли?Вашата политика е на кражби,далавери и корупция,затова вие сте главните виновници за кризата и трябва да си понесете цялата отговорност за това.
113
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен до 121 преди 4 години
Всичко друго без ДПС е алтернатива на мафията ГЕРБ.
112
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я, Боко говори за ТЕЦа, как бил приватизиран. Аз пък искам да знам чий е ВЕЦ-ът? И защо в нито една статия вече не се говори за въпросния ВЕЦ. Който се твърди, че е източил водата. Вместо това скочиха на Стомана. Прелюбопитна ситуация. В същото време в Ботевград кметът казва, че язовирът им също е източен от частен ВЕЦ и те нямат дори кранове, за да му спрат водата - колкото си иска, толкова си пуска. Яко, а?
111
0
 
8
 
! Отговори
:)) преди 4 години
-----------Боко не е шеф на Фънда и неноси отговорност за самоволието на принцесата?!? Не са от една партиика?! Фънда не наследява Бокич на кметския стол! Връзки там нема! Логиката Ви е перфектна! :))
110
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименборисов е без алтернатива само по отношение на лъжите,кражбите и гаврите с народа....за всичко друго е кръгла нула
109
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОКАТО ..АНИЯ ДО УШИТЕ БОКО ОБИКАЛЯ НАСАМ-НАТАМ И НИ БАЛАМОСВА КОЙ МУ Е ВИНОВЕН ЗА КРИЗАТА С ВОДАТА И ДОКАТО СЛУГИНСКИТЕ МУ МЕДИИ ТИЧАТ ДА МУ КИЧАТ Г.ЗА С РОЗИ, В РУМЪНИЯ ОТ 1 ЯНУАРИ ПЕНСИИТЕ СЕ ВДИГАТ С 40/ЧЕТИРИДЕСЕТ/ПРОЦЕНТА, СЪРБИЯ РАПОРТУВА, ЧЕ ТРЪБИТЕ ЗА ТУРСКИ ПОТОК ВЕЧЕ СА ПОЛОЖЕНИ, В ГЪРЦИЯ ОТ ИЗЛИШЪКА В БЮДЖЕТА НА 350 000 БЕДСТВАЩИ/ПО ГРЪЦКИЯ СТАНДАРТ/ДОМАКИНСТВА СА ОТПУСНАТИ , НЕ ПО 40 ЛВ., А ПО 700 ЕВРО! ТОЯ СЕ БЪЗИ КА С ВСИЧКИ НИ - И С ОВЧИЯ НАРОД И С ДЪРЖАВАТА.ДОКОГА ЩЕ ГО ТЪРПИМ
108
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е че куркапана щракна по рано иначе щеше да го отнесе тва младо момче
107
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йорданка Фандъкова преди 1 минута Аз смених перките на Графа като софиянци не ги харесаха, ред е червеният кмет от БСП Станислав Владимиров дс оправи тръпопровода на винкелджиите. Нали затова си го избраха? А не да търсят Бойко Борисов. Пак ли той да ви оправя бакиите, другаре от БСП? Това си е регионален проблем, не държавенЗАСЛУГИТЕ СА ИЗЦЯЛО НА БАНКЯНСКИЯ ПРОВАЛ ! ЗАТОВА ГЕРБ КАЛИНКАТА НЕ БЕШЕ ПРЕИЗБРАНА!! ЖАЛЪК ОПИТ ДА ПРЕХВЪРЛИТЕ ОТГОВОРНОСТТА НА ДРУГ Ч!
106
1
 
12
 
! Отговори
A преди 4 години
Нека се провери къде са отишли тези милиони (а в цялата държава милиарди), а не като футболист, да прехвърляш топката. Тежко и горко на тези, които ще управлявар след герб, когато всички магистрали цъфнат, а и всички др. стоителни постижения на Боко и сие.
105
2
 
17
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Та да си довърша мисълта Другарю Борисов.Да не би да имате политика в здравната реформа?!Да не би да имате политика в пенсионната такава,или пък в социалната?!Та,къде имате ясна политика Другарю Борисов,РАБОТЕЩА?!Да не би да сте създали работеща политика по отношение на НЕЧУВАНАТА корупция и наглото разграбване на малкото останало,за разграбване в тая държавица?!Не Другарю Борисов,Вие нямате никъде,никаква политика!!!Имате само едни високопарни,заучени фрази!!!Типични за един друг строй..
104
2
 
14
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Нали Бокич бе Слънцето, въздуха и водата в БГ за всеко живо същество, бре? Кво става? - Тъмнина навсекъде, отровен въздух в столицата и липса на вода / окрадена/ в Перник?!?
103
12
 
2
 
! Отговори
Йорданка Фандъкова преди 4 години
Аз смених перките на Графа като софиянци не ги харесаха, ред е червеният кмет от БСП Станислав Владимиров дс оправи тръпопровода на винкелджиите. Нали затова си го избраха? А не да търсят Бойко Борисов. Пак ли той да ви оправя бакиите, другаре от БСП? Това си е регионален проблем, не държавен
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е забавно като някой каже "Ама това е политическо!".Ами, политическо е, много ясно.Една дъвка от магазина да си купиш, пак е политика - потребителска политика.Да имаш мнение за това как се управлява държавата и дори собственият ти квартал, пак е политика. И това е естествено, а не срамно, както се опитват да ни убедят вече 75 години.
101
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до Глас от ПерникБедственото положение в Перник ще бъде удължено с 30 дни, считано от 28 декември 2019 г.
100
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори по слагаческите медии казаха, че се стига до критичното ниво, в което водата е примесена с кал.Но нищо, гербавите *** това не ви бърка.Пейте хвалебствени песни за Идола на простите!
99
0
 
12
 
! Отговори
A преди 4 години
Пре 2016 г. Лиляна павлова се хвали, че държавата е дала 32 милиона за укрепване на стената на язовир "Студена" и за рехабилитация на водопроводната мрежа на Перник. Това е през управлението на герб, съгласно думите на Боко. Или парите са окрадени или за две години всичко по новопостровния водопровод е протекло- което говори за безобразия.
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев е радост!Ама за кого?
97
8
 
2
 
! Отговори
до Глас от Перник преди 4 години
Не разправяйте, че водата ви е пусната. Трайте си, да се смеем на червените *** които сега няма да има по какво да плюят. Нека се радват, че Перник няма вода и да чакат перничани да отидели с винкелите да свалят правителството. За това тихо, гледайте им само сеира и простотията.
96
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с крадлив Цецо?Върви ли му асансьорът?
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавите лешояди съсипаха България!Време е да бъдат съсипани и те!