Борисов: За кризата с водата политика няма, всеки ден е важен!

Премиерът очаква да излязат истини от прокурорските проверки
175
Борисов: За кризата с водата политика няма, всеки ден е важен!
Снимка: Facebook

Тук политика няма. Нашият интерес е да решим тази криза по най-добрия начин. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Перник, където инспектира началото на аварийния план за града. Той пристигна за началото на алтернативното трасе на клон 2, където ще бъде положен нов магистрален тръбопровод.

"Всеки ден е важен да се справим, работим активно", каза още той.

Още по темата
Борисов разясни, че ще бъдат направени магистрален водопровод, пречиствателна нова и стара станция и ще бъдат подменени критични участъци от водопроводите.

По думите му държавата ще съдейства с всичко, което може и очаква още днес община Перник да подготви документално всичко необходимо за отпускане на финансова помощ.

"В момента по трасето имаме три машини. Имаме 20% намаление на загубите на вода за тези няколко дни", докладва министърът на икономиката Емил Караниколов.

Той поясни, че има два варианта за преодоляване на водната криза в града - единият е за водопроводно трасе за 2,2 милиона лева от около 1,2 км до разклонението за града, а другият е за 3,1 милиона лева без ДДС, при който трябва да се мине зад ТЕЦ-Перник.

За да не стига и в други региони до проблем с водата, премиерът призова всички ВиК дружества в страната да вземат нужните мерки. Борисов заяви, че всеки град в нужда може да разчита на подкрепа от правителството, но уточни, че към момента никой друг кмет не му е сигнализирал за проблем.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков изтъкна, че в настоящия програмен период е на разположение европейски ресурс в размер на 1,5 млрд. лв., който може да се използва за водните цикли на общините. Условие да се използват тези средства е обединението на ВиК дружествата, което зависи от местните власти.

По повод посещението на лидера на БСП Корнелия Нинова в града, която каза, че ще поиска среща с главния прокурор, Борисов коментира: "Не знам какви връзки трябва да имаш, за да назидаваш главния прокурор, но може други истини да излязат. Искам да се провери как е приватизиран ТЕЦ-ът. Правят дълг през една фирма за извозване на земни маси, тя поема целия ТЕЦ и го взема без пари. Държавата не се явява на съд тогава. Много интересни работи, госпожа Нинова хубаво ми даде тон".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
12
 
! Отговори
некой преди 4 години
Всеки ден бил важен! Ама за 10 години на Власт по 365 дни - не намери и един да му е важен! Говори все едно вчера Дева Мария го е родила...
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това дето го е построил бай Тошо, Борисов не може да го боядиса за 100 години.
52
0
 
15
 
! Отговори
Диана преди 4 години
! Политическите назначения на всички Ви К шефове Борисов не ги помни! На лъжата краката са къси г-н Борисов!И ергенът Нанков му е на сърцето- оставка на този с географското образование! Той няма работа във Ви К сектора- некадърен е дори да опише една водопроводна система какви съоръжения съдържа !
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СпокоЗа кой ще гласуваме не е твоя работа, на първо време като вкарат няколко гробаджийски министъреа в пандиза, ще видим как бързо ще се оправят нещата.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да изберем Мая да ни прави добрини и да ни дигне мерезетата!
49
0
 
8
 
! Отговори
Хасфалт преди 4 години
Не знам, ама тубите и челниците в Перник масово изчезнали от магазините, а месното пещерняшко дружество е набрало хиляди нови последователи
48
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновни са СССР и 45 години социализъм!
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПредложениеПредлагам да сменим ГЕРБ и Борисов с некои други! Кого предлагате?-Слави! Само той ще оправи България.
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма политика в гафа, понеже министъра е гербаджия, нали Баце?Наше лошо няма, нали?
45
7
 
1
 
! Отговори
Споко преди 4 години
Ей сега на изборите като сменим ГЕРБ с некой друг и всичко ще се оправи, ще има вода и заплати като у Люксембург, единствения проблем пред водата и люксембургсите заплати са ГЕРН - нещата са прости, остраняваме проблема и започваме за зимаме люксембургски заплати. На изборите гласувайте за некой друг, не за ГЕРБ.
44
0
 
18
 
! Отговори
Пророк преди 4 години
Този ще свърши много зле.
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа може без Боко и шайкта му.
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По донре капиталистически станд-бай без вода, отколкото вода от комунистически язовир строен при комунизма. Капитализма с демокрацията са най-добрата система."Ти си олиго френ, нали
41
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И водата откраднаха тия.
40
0
 
12
 
! Отговори
Предложение преди 4 години
Предлагам да сменим ГЕРБ и Борисов с некои други! Кого предлагате?
39
5
 
2
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
По донре капиталистически станд-бай без вода, отколкото вода от комунистически язовир строен при комунизма. Капитализма с демокрацията са най-добрата система.
38
0
 
24
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 4 години
Ако ГЕРБ управлява Венеция, тя не само няма да е под вода, ами и каналите ще пресъхнат !
37
2
 
12
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Станишев е виновен!
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало, Ваньо! Абе, тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак...
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Бойкова дупка ще го кръстят