В България е много по-лесно да се регистрира МПС, спрямо ЕС

39-те мигранти във Великобритания може да са убити умишлено
24 окт 2019 13:48,
15
В България е много по-лесно да се регистрира МПС, спрямо ЕС
Снимка: БТА

Процедурата по Brexit влияе на мигрантските потоци и трябва да се провери версията за умишлено умъртвяване. Това заяви по bTV бившият директор на Централната служба за борба с организирана престъпност ген.Тихомир Стойчев по повод на камиона с варненски номера, в който бяха открити телата на 39 мигранти.

Още по темата

„Не всички обичат чужденците, които се настаняват в техните държави, на някои места ги и стрелят. Друг е въпросът, че България е притегателен център – било заради слабостите на нашите институции, непоследователната политика в сферата на сигурността или нашето географско положение. Ще продължим да бъдем трасе на трафика, защото тази дейност носи повече приходи от трафика на оръжие и наркотици”, заяви ген. Стойчев.

Замръзнали или останали без кислород? Версии за камиона на ужаса в Есекс

Според експерта по национална и международна сигурност професор Николай Радулов, у нас режимът за регистрация на МПС е по-лесен от повечето страни в Европейския съюз. По думите му по-важният въпрос за разследващите е как мигрантите са стигнали до този камион.

„От Сирия те не са влезли директно в камиона и той да ги е закарал във Великобритания. Възможно е да са и от Афганистан, защото те са най-рисковата група, която се движи и в двете посоки – там трафикът е свързан освен с хора и с наркотици”, посочи Радулов.

Ген. Стойчев коментира, че преди да бъдат ясни мотивите на извършителя, не трябва да се намесва името на България.

„Извършителят е 25-годишен ирландец, автомобилът е регистриран на ирландска гражданска през 2017 г. Пътят му от Белгия към Великобритания показва посоката на каналите”, коментира Стойчев и допълни, че българските служби само преди седмица са провели успешна акция срещу каналджиите на мигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
8
 
! Отговори
Кирето преди 4 години
Да, супер лесно е! Вече час и половина чакаме при нотариуса! Супер е, много по-бързо от развитите държави!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корупшън ООД. И свидетелство за управление могат да ти изкарат, без ти да знаеш дори, за подарък на Р.Д.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правят си коментари без да си имат хабер как се извършва транспорт между континента и Обединеното кралство! Полуремаркетата пристигат натоварени на терминала в Зеебрюж, Белгия. Натоварват се на ферибота от влекач. На Пърфлийт, Англия друг влекач ги сваля от кораба. Трети влекач идва и закача ремаркета от терминала и го кара в Есекс или някъде другаде в Англия. Шофьора си няма хал хабер кво кара, тъй като хладилните ремаркета обикновено идват пломбирани! .
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз от кога казвам че сме облагодетелствани с мизерията и корупцията, които властват у к0чината
8
1
 
0
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Супер точно така е. В момента се опитвам да продам моята в Италия, галима галимация и вече се отказвам чесно казано
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е точно така. Просто в България контрола може лесно да се занижи с малко пари в пликче.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Номрално - всичкото това "нови и луксозни коли", дето го виждате, пон 60% идва крадено. В една автокъща ми предлагаха лизинг, със забрана да излизам първите 2 години от страната и с уговорката, че ще застраховам колата смао при тези и онези застрахователи. Защо? Защото давността в която дадена кола се издирва в ЕС е 2 години....
5
2
 
2
 
! Отговори
Свидетел преди 4 години
Аладин ги уби, с очите си видях. Това бяха Али Баба и четиридесетте разбойници. Аладин ги нападна, разби ги и натовари телата им в камиона на Рижия Ирландец.Защо са само 39 ли питате? Много хубав въпрос, много хубав въпрос задавате, г-н съдия!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали казаха, че са китайци? Китайците рядко стават нелегални имигранти, тук има нещо по-дебело.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За всички които не са прогледнали да прогледнат,че най голямата престъпност днес не е с уръжия и Наркотици а трафик на хора за органи секс трафик и педофилия.А Китай е фабрика за органи, за тези които не зная да напишат в Ютюб harvested alive и после ще си говорим
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
<html><body><!--StartFragment--><a href="https://youtube/watch?v=CBtjRJXEzIQ">https://youtube/watch?v=CBtjRJXEzIQ</a><!--EndFragment--></body></html>
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко не са Афганистанци а всичките са Китайци.