Telegram ще си сътрудничи с Франция и още държави

Основател на платформата е милиардерът Павел Дуров
21 сеп 2024 23:05, Инна Ангелова
2
Telegram ще си сътрудничи с Франция и още държави
Снимка: Pixabay

Павел Дуров, милиардер от руски произход и основател на Telegram, беше обещал да си сътрудничи с френското правосъдие и да гарантира изпълнението на исканията му. Тази информация съобщи Le Figaro. Според Liberation Telegram вече е започнала да си сътрудничи с френските правоприлагащи органи, пише “Труд”.

Liberation установи, че Telegram е отговорил на искания от Службата за непълнолетни (OFMIN) на Националната полиция и жандармерията по време на няколко криминални разследвания, предоставяйки елементи, които биха могли да идентифицират определени заподозрени. Според журналисти, по-специално, става дума за престъпления срещу деца.

“Вратата наистина се отваря“, каза Джоана Брус, ръководител на отдел J3 за борба с киберпрестъпността на прокуратурата в Париж.

Сътрудничеството на Telegram с френското правосъдие след ареста на Дуров доведе до искания за информация от други страни, което ще позволи много национални и международни разследвания да напреднат, пише Le Figaro.

Според журналисти една от страните от ЕС вече е получила отговор на запитване за група в месинджъра, в която се обсъждат около 100 поръчкови убийства. Освен това се твърди, че Южна Корея очаква отговор на запитване, изпратено от Telegram.

Според френските медии, месинджърът е засилил модерирането и се е съгласил да деанонимизира няколко потребители, което допринася за разследванията на национално и международно ниво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от Наука
Прилепите имат реален ефект върху благосъстоянието на хората
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Ади Х преди 21 минути
До АнонименКато напуснеш Телеграм, къде ще отидеш, ***. Сигнал е на ЦРУ. Тук говорим да се дават данни, за престъпници, а не за 30 годишни, които живеят с майките си и тролят. Никой не иска да те следи, спи спокойно.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Нали за това го арестуваха в Франция за да подчинят telegram na САЩ ! Е напускаме телеграм и той е като другите подчинен подслушван