НАТО: Европа да се готви за десетилетия война в Украйна

В крайна сметка Украйна ще надделее, казва Йенс Столтенберг
19 юли 2024 14:43, Петър Бойчев
330
НАТО: Европа да се готви за десетилетия война в Украйна
Снимка БГНЕС

Съюзниците в НАТО трябва да бъдат подготвени войната в Украйна да продължи десетилетия. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за BBC.

"Основното тук е, че колкото по-силно подкрепяме Украйна и колкото по-дълго сме готови да я подкрепяме, толкова по-бързо може да приключи войната. Парадоксът е, че сега Путин вярва, че може да ни надживее. Затова войната продължава. И когато дадем да се разбере много ясно, че сме тук за дълго време, че сме твърдо решени да помагаме на Украйна за дълго време, тогава създаваме условия за решение на конфликта, в което Украйна ще надделее като суверенна независима държава", обясни генералният секретар на Алианса.

Столтенберг също така призова Европа да увеличи средствата за военна помощ за Украйна и припомни опасенията, че след победата на изборите в САЩ Доналд Тръмп или ще намали, или напълно ще спре финансирането за Украйна.

НАТО наскоро обяви, че от септември 2024 г. специално звено в германския град Висбаден ще отговаря за координирането на военната помощ за Украйна, пише Фокус.

"Това ще осигури по-голяма предсказуемост и отчетност на помощта и също така ще покаже, че сме решени да продължим да подкрепяме Украйна“, заключи Столтенберг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Столенберг наистина не е с всичкия си. На всички ни е ясно, че войната ще свърши най-бързо ако няма никаква подкрепа за Украйна. Тя се влачи вече над 2 години точно заради подкрепата от САЩ и ЕС. Парадоксалното тук е че Столенберг казва на бялото черно и всъщност си вяра
200
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко издайническо заглавие - директно заявява, че НАТО желае да навре Европа във война, без някой да я заплашва или напада и тази война да е дълга, че да може да из изкопчи де що са й останали ресурси.
199
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този е голям оптимист, Украйна вече е с население 13-14 милиона, след 10 години война ще останат най много 7-8, а Русия расте всеки ден, вече е четвърта икономика в света.
198
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кви десетилетия, бе! Руската икономика вече е военно ориентирана и върви към нищото! Комбайнерите станаа работници във военните заводи! Кой жъ рани нещастния руски народ! А рънътъ прай борбътъ! Рънътъ е спасила човеччеството от гладна cмъpт! А?
197
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спокойно, няма да има война! А в "Русская весна" писаха, че са решили вече, че демократите ще сменят Байдън.
196
3
 
17
 
! Отговори
Малък Праз преди 1 месец
дЕдо Байдън с едно позвъняване до Порошенко, навремето, смени главният прокурор на Украйна, заел се да разследва Бурисма, газовата компания наела Хънтър Байдън. Толкова далавери на Байдънови има заметени под килима в Украйна, че е заприличал на планина тоз килим.
195
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви десетилетия бълнува този откачения в Украйна няма да останат боеспособни мъже до една година. Освен ако не мислят да вкарат Натовски войски в което се съмнявам. Обаче не слушате Путин какво ви казва и затова ще ядете много бой точно преди 8 месеца Путин обяви, че 2025 година ще постигне целите си в Украйна. Без значение каква помощ и оръжие ще предостави НАТО, сащ и ЕС. С една дума края на СВО ще бъде през 2025 година.
194
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименВиж първо картата и тогава коментирай, всичко , което си изброил, са руски територии и с руско население, които неотдавна бяха отнети от Русия, а Украйна не е била признавана за държава някога, винаги е била руска и руско-украинците са руснаци по произход! Извършва се геноцид над славяни и това трябва да спре!
193
2
 
18
 
! Отговори
Малък праз преди 1 месец
дЕдо Байдън не смее да спре войната в Украйна, щото ако руснаците се доберат до доказателства, какви са ги вършили Хънтър и дЕдо Байдън там, ще му лепнат 3 доживотни присъди.
192
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заради огромния износ на електроенергия от България към Украйна, Цената в България е 2 пъти по-висока от тази в Чехия, 2,1 пъти по-висока от тази в Германия, 2,2 пъти по-висока от тази в Нидерландия, 2,3 пъти по-висока от тази в Австрия и 3,2 пъти по-висока от тази във Франция.
191
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво стана с арестуваните колеги!? Захарова помогна ли?
190
3
 
19
 
! Отговори
Дядката преди 1 месец
Какви глупости!Кой ще Ви търпи да водите война в Европа и то на руска територия?
189
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
украйна просто може да стане член на ес и да не се занимава с нато. не че ще цъфнат в ес, ама ще е по-добре отколкото е сега. те дори са в доста по-изгодно географско положение от нас, и да се разпадне ес, до тях има здравомислещи европейски държави като полша, унгария, чехия, словакия, дето трудно ще се промъкнат джихадисти или дже%ндърастии. украинците са същите овце каот нас и позволяват шепа бандити да ги водят за носа, а те си мълчат. на обикновеното население там не им дреме на нато
188
5
 
14
 
! Отговори
Малък праз преди 1 месец
Бай Дончо ще набута Украйна на тъ.паците от НАТО в Европа, да наливат милиарди в каца без дъно, докато той води икиномическа война с Китай. европейските натовци са жалка групичка пудели, които много лаят, ама не хапят. Освен това ще почне от ден първи да бие пуделите за пари, щото САЩ те "пазят", ама само ако си плащаш.
187
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Московските оррки са тръгнали да поробват народи и територии. Първо Украйна. После Молдова. После Балтика.
186
1
 
16
 
! Отговори
Пенчо преди 1 месец
То е лесно да говориш, когато си далеч от фронта и ти е широко около шията.
185
0
 
1
 
! Отговори
До до,, на Кремъл&qu преди 1 месец
Ти адвокат ли си им?
184
4
 
14
 
! Отговори
да си говорим честно преди 1 месец
"Трябва да бъда честен с вас: наистина не ме интересува какво ще се случи с Украйна по един или друг начин", каза кандидатът за вицепрезидент Джеймс Ванс. И в Брюксел се наcpaxa. Европейски служители нарекоха номинацията на Ванс "катастрофа" за Киев.
183
0
 
6
 
! Отговори
До 193 преди 1 месец
Ами ела бе ефирно геройче
182
5
 
6
 
! Отговори
Стратег преди 1 месец
Путин е тарикат! Чака Украйна да се напълни с оръжие! Ще смени Зеленски с Медвечук и ще тръгне за Лисабон!