Кремъл: Молдова върви към украинския сценарий, САЩ й доставят оръжие

Русия била притеснена, че Кишинев не спазва неутралитет
19 юли 2024 07:07, Петър Бойчев
387
Кремъл: Молдова върви към украинския сценарий, САЩ й доставят оръжие
Снимка БГНЕС

Съединените щати, прехвърляйки военна техника в Молдова, тласкат Кишинев да реализира украинския сценарий, заяви на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от РИА Новости.

"В същото време режимът (на молдовския президент Мая) Санду, под прикритието на европейската интеграция, продължава курса си към милитаризация. На 15 юли Министерството на отбраната на Молдова обяви предстоящото пристигане на следващия партида военно оборудване от Съединените щати, това не е отваряне на училища, не повишаване на благосъстоянието на гражданите, това е тласкане на Молдова към изпълнение на украинския сценарий“, заяви дипломатът.

Захарова отбеляза още, че в проекта за актуализирана национална отбрана на Молдова за 2024-2034 г. се посочва, че действията на Русия представляват заплаха за националната сигурност и конституционния ред на Молдова. Тя също така добави, че независими молдовски експерти казват, че в близко бъдеще, противно на волята на молдовския народ, властите на страната ще се откажат от конституционния неутралитет на страната.

По-рано Министерството на отбраната на Молдова съобщи, че на 15 юли Кишинев е получил партида военна техника от Съединените щати за национално и международно обучение и учения на армията, пише Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
6
 
26
 
! Отговори
Колева преди 1 месец
Излиза, че Русия може да закупува и ползва оръжие от С,Корея и Китай, а молдовците и други държави не могат да купуват и получават от където и от когото искат ?! Някак си много едностранчиво и властно говори тая другарка ?! Руснаците открай време си го ворят че е застрашена тяхната национална сигурност,а от както се и фашизираха те не престават да боравят с тая фикс идея ?!През годините РУСИЯ няма съседна страна,която да не е нападнала и да не е заграбила територии от нея !
250
6
 
19
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Къси а им ръцете на рузките фъшизди... Една Украйна без флот изгони корабите им от Крим. Черно море не е толкова лесно да се преджапа.
249
18
 
4
 
! Отговори
Руя преди 1 месец
Май на всички ви се ходи на война.Като ви подкара мобилизацията друга ще я запеете.
248
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом Русия се е притеснила от Молдова, смятайте докъде са я докарали. Все едно България да се притеснява от някакво румънско село с 200 човека, които имат общо 3 пушки.
247
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Посланието на Захарова да се чете "Аз предлагам всички държави в света, освен Русия да нямат право да имат каквито и да е оръжия." хахаха И какво сега, Русия се притесняват от огромната молдовска военна мощ или по-скоро подготвят гъбите, че ще нападат и Молдова, но видиш ли Русия няма да е виновна?
246
15
 
3
 
! Отговори
Руя преди 1 месец
Молдовците ако са слепи и *** и се оставят на някакви ненормалници да ги управляват ще го закъсат.Ние българите сме същите .Как ще ни набутат във война с Русия.Тежко ни.
245
1
 
15
 
! Отговори
Няма смисъл преди 1 месец
Тъй, тъй, тоест Молдова са заплашени от денацификация, която се проявява чрез покупката на оръжие? А, не, всъщност в Молдова живеят много подтиснати бедни руснаци, които трябва да бъдат "освободени"?Вредното влияние на чистия спирт върху следващите поколения не е било изследвано достатъчно през 60те години на миналия век, затова сега Пясъчко, Захароска и Шутин се вихрят.
244
2
 
14
 
! Отговори
Маруся преди 1 месец
Разперилата ръце дама показва,колко още страни трябва да се подчинят на руския диктат и тя като грамофонна плоча повтаря едно - всички, които не искат да бъдат под руски ботуш, а се самоопределят и търсят помощ от свестни партниращи,а не от агре сори, узурпа тори и грабители ще бъдат подложени на сеч и огън ?! А тази и по-високо стоящите от нея изобщо не се интересуват съответните народи защо ИЗБЯГАХА от тях ното " другаруване "И НЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ С ТЯХ ?!
243
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
258- Спри белото, водката- спешно се нуждаеш от добър психиатър!
242
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ упорито водят света към Трета световна война. Засега Русия и Китай спират САЩ, но докога ще е така?
241
8
 
26
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
Ами не ви обича света, бе Маша. Мразят ви за всичко, което сте им сторили. Мачкахме свободата в страните ни, а сега сте сърдит. Така ще е докато ви има. Пийте си самогон и оставете хората да решават сами. Стига с тия бомби, че ще се окаже, че и те, както всичко останало при вас е лъжа
240
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ние платените копейки не сме платени. Че то 4000лв пари ли са?
239
9
 
22
 
! Отговори
Скучно мурзилче преди 1 месец
Айде стига червеноармейски изтъркани клишета копейче.
238
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко е подготовка за трета световна. Едни инсталират в близост до другия ракети, а другите торпеда. Въпросът е не дали ще има трета световна, а кога. Дано не е в близките десетина години, че да поживеем. На 30 съм, затова:)
237
34
 
10
 
! Отговори
Никога срещу Русия преди 1 месец
СЛАВА НА РУСИЯ И руската непобедима армия .Да живее Русия.Да бъде и пребъде делото на Путин.Запомни написаното ОТ:
236
5
 
30
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Някой скоро да е чувал нещо за тиктокъра Рамазан Кадиров?Къде се покри този велик православен воин борещ се за ценностите на християнското семейство?:):):):)
235
9
 
31
 
! Отговори
Неутралитет? преди 1 месец
Неутралитет означава под влияние на Москава ...по рускии.Питайте Възраждане.
234
10
 
27
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
В Украйна търсеха някакви невидими нацисти, в Молдова вероятно ще търсят фашисти, за да ги освободят :))) Я молдовците да видят как хубаво освобождават 0pkитe украинците от нацистите. Никаква инфраструктура не им остана :)))
233
8
 
20
 
! Отговори
руски империализъм преди 1 месец
Голяма уста сте отворили, да не запъне някое кокалче в ненаситното гърло?
232
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аха.... следващите са молдовците. След месец ще почнат да ги наричат "фашисти" ! Следва Румъния и после България. Наясно сме, че искат Проливите!