Папа Франциск отново използва обида за гейове?

Той вече се извинява един път заради езика си
13 юни 2024 06:52, Александър Попов
31
Папа Франциск отново използва обида за гейове?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Папа Франциск отново е използвал вулгарен термин за гейовете по време на неотдавнашна среща със свещеници в Рим - термин, който преди две седмици предизвика извънредно извинение от страна на лидера на Католическата църква, съобщават италиански медии.

При посещението си в Папския салезиански университет във вторник 87-годишният понтифик е използвал термина "frociaggine" - дума, която се превежда като "педераст" на римския диалект на италианския език.

"Във Ватикана има атмосфера на "frociaggine" - казал Франциск по време на частната среща с около 200 свещеници в училището, според агенция АНСА.

"Гейовете са добри момчета... те търсят Господ. Но би било по-добре да ги насочим към добър духовен отец, към психолог", вместо да ги приемаме в семинарии, допълва вестник "Кориере дела сера".

По-късно Ватиканът потвърди, че Франциск "се е върнал към въпроса за приемането на хора с хомосексуални наклонности в семинариите, като е повторил необходимостта те да бъдат приемани и придружавани в Църквата".

В него не се споменава предполагаемата употреба на "frociaggine".

В края на май папата поднесе извинения за използването на термина по време на среща при закрити врата с италиански епископи, след като от събитието се филтрираха репортажи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: папа Франциск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 2 месеца
Симпатяга
20
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 2 месеца
явно има проблясъци папата, ама... тежките опиати му замъглават съзнанието през 99% от времето : )
19
0
 
1
 
! Отговори
Айляк преди 2 месеца
Кажеш нещата, както са и те очернят, та куще и папа да си. То бива лицемерие, *** чак толкоз не бива...Бе много обидчиви били тия от...отряда за бързо реагиране :))) Друг е въпросът, че там във Ватиканата точно, е пълно с таквиз обидчиви...
18
0
 
8
 
! Отговори
Кило преди 2 месеца
-Докторе, мисля че съм гей.Доктора - имаш ли дебела банкова сметка -не , имаш ли скъпа , кола , яхта , луксозна къща - пациента Не . Доктора , никакъв гей не си . Ти си най -обикновен пее.рас
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
вече и папата разбра, че гейовете са пидарасти
16
0
 
6
 
! Отговори
61 преди 2 месеца
Ми той папата си е глава на неговата църква и ще приказва квото си иска. Тези сбърканите да си направят своя църква и да си плещят каквото им е на душата или в работното отвърстие.
15
3
 
1
 
! Отговори
Тоз пък преди 2 месеца
На деня по три пъти си извърта душицата, утре ще им мие краката!
14
1
 
2
 
! Отговори
ъъъъъъъъ преди 2 месеца
абе геювити много обидчиви бе ,,,, ох
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какъв свят отец е тая сатана ве? Това е официалния представител на дявола на Земята, свят отец бил, нито е свят, нито е отец.
12
3
 
5
 
! Отговори
абе преди 2 месеца
какво ще се извинява, прав е светия отец, на такива да не го вадиш отзад все ще им е хубаво, даже като путин - избиваш ги и баста!
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Гейовете са добри момчета... те търсят Господ. Но би било по-добре да ги насочим към добър духовен отец, към психолог". Напълно прав е папата.
10
2
 
15
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 месеца
Ако не бята п****и нямаше да се обиждат. Не виждам някой нормален мъж да се е засегнал от подобно изказване.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това не е обида, а ясно и точно наименование на подобни хора. Обида е демонстрирането на извратеност и внушаванети, че ненормалното трябва да бъде прието за норма.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е може ли да го каже папата това точно в месеца на прайда. В София текат трескави подготовки, кой ще го води най-отпред и кой ще бъде най-отзад.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поне ще знам как да им го казвам дипломатично на тукашните гееййове, на понеже не са толкова умни са си пеееааси или фрошаджинета
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вече трябва да се извиняваме че сме мъже ли ? Гейове, лесбийки - браво много хубаво. Само че за да съществува човешкия вид трябват нормални мъже и жени, които да правят деца. В Европа мъжете и жените станаха обратни, а деца правят мароканци, африканци и т.н.. Е.. ?! Като не правиш деца, твоята раса спира да съществува, а държавата изчезва. Хубаво.. дайте права на различните. И така след 50год Европа няма да е с бели хора
5
2
 
30
 
! Отговори
Т. Митев преди 2 месеца
Папата е казал това което болшинството от хората мислят. А пък и това , че ги е назовал по този начин не мога да разбера.С какво е обидил тези общност от хора?
4
1
 
23
 
! Отговори
Хи хи преди 2 месеца
Пеедрастите нали искат да им се обръща внимание, ето, че самия папа ги е споменал в речта си !
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има право. Според релията, и то не само християнската, содомията си е грях. Това, че част от съвременните хора живеят в него и с него, не го прави по-малко грях. Такива нинаги е имало. И сега да мълчим за това ли?
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
туй 'геьове' не е ли жаргон от улицата, като 'жендьр' :)))