Папа Франциск отново използва обида за гейове?

Той вече се извинява един път заради езика си
13 юни 2024 06:52, Александър Попов
31
Папа Франциск отново използва обида за гейове?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Папа Франциск отново е използвал вулгарен термин за гейовете по време на неотдавнашна среща със свещеници в Рим - термин, който преди две седмици предизвика извънредно извинение от страна на лидера на Католическата църква, съобщават италиански медии.

При посещението си в Папския салезиански университет във вторник 87-годишният понтифик е използвал термина "frociaggine" - дума, която се превежда като "педераст" на римския диалект на италианския език.

"Във Ватикана има атмосфера на "frociaggine" - казал Франциск по време на частната среща с около 200 свещеници в училището, според агенция АНСА.

"Гейовете са добри момчета... те търсят Господ. Но би било по-добре да ги насочим към добър духовен отец, към психолог", вместо да ги приемаме в семинарии, допълва вестник "Кориере дела сера".

По-късно Ватиканът потвърди, че Франциск "се е върнал към въпроса за приемането на хора с хомосексуални наклонности в семинариите, като е повторил необходимостта те да бъдат приемани и придружавани в Църквата".

В него не се споменава предполагаемата употреба на "frociaggine".

В края на май папата поднесе извинения за използването на термина по време на среща при закрити врата с италиански епископи, след като от събитието се филтрираха репортажи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: папа Франциск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
18
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Браво на папата. Трябва да се кротнат малко подчинените му гийове :)