16 жертви: Ден на траур в Харков след руския удар по хипермаркет

Най-напрегната остава ситуацията в района на Купянск и Покровск
27 май 2024 09:48, Елка Василева
57
16 жертви: Ден на траур в Харков след руския удар по хипермаркет
Снимка: архив, БГНЕС

В украинския град Харков днес е ден на траур за загиналите при руския удар по строителен хипермаркет в събота. По последни данни жертвите са 16, сред тях и момиче на 12 години, 43-ма са ранени. До момента са идентифицирани 11 от телата, най-малко 7 души все още се водят в неизвестност.

Руските обстрели по Харковска област продължават. Двама души са загинали, а 9 са ранени при атаки в района на Вовчанск. Три са жертвите в Донецка област, предаде БНР.

Още по темата
По данни на украинската армия най-напрегната остава ситуацията в района на Купянск в Харковска и Покровск в Донецка област.

Президентът Володимир Зеленски определи положението край Покровск като "най-горещото". По думите му сложно продължава да бъде и в района на Вовчанск и Липци в Харковска област. Според него е важно осъждането на руския терор да доведе до определени последствия.

"За да може най-накрая да имаме достатъчно системи за противовъздушна отбрана за защита на Украйна и нашите градове. И така че у партньорите ни да се появи нужната решимост за превантивна защита от руските терористи - да ги унищожават, преди те да започнат да унищожават живота", каза Зеленски.

За нуждата от още системи за противовъздушна защита говори и украинският министър на отбраната Рустем Умеров, който каза, че от началото на годината руснаците са изстреляли почти 10 хиляди авиобомби по украинската територия.

Днес Володмир Зеленски е на посещение в Испания. Той ще се срещне с премиера Педро Санчес и крал Фелипе VI. В сряда Санчес каза, че Киев и Мадрид са готови да подпишат двустранно споразумение за сътрудничество.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
14
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Между другото, пишете коректно. Зеленски вече деюре не е президент, а вие го предтавяте за президент. По-добре пишете-бившия президент или още по-добре, самозвания президент!
32
4
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Това са цивилни жертви? А нецивилните колко са? Все ми е на акъла, че това е хипермаркет без предназначения. Тия идете ги разправяйте на палестинците.
31
1
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Да удари и нашите хипермаркети, белким паднат цените.
30
3
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Да видим сега колко американски самолета ще катастрофират.
29
8
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
До 31 Боби ТУРБОТО/ ТИ СМЕТКИ НА ЕС НЕ И ПРАВИ НА ПАРИТЕ, А СИ ГЛЕДАЙ ФАЛИТНЯКА ТЕРОРУСКАТА :D
28
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До АнонимеН Един стандартен РФ 152мм снаряд струва 200$ един снаряд НАТО 155мм струва 8000$ значи Ако РФ вложи 1 милион $ 1000000 / 200 ще получи 5000 снаряда а САЩ ще получи 125 снаряда... Един Милион снаряда САЩ трябва да се бръкне 8 МИЛИАРДА $ а РФ 200 милиона $ Сам смятай колко е разликата
27
14
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ШАНСА ЗА ПОБЕДА НА ТЕРОРУСКАТА Е ТОЧНО 0% АКО ДЖО БАЙДЪН БЪДЕ ПРЕИЗБРАН ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА И ОЩЕ ОТ СЕГА ГАРАНТИРАМ 1 МИЛИОН ИЗБИТИ ПУТИНИСТИ НАЙ-МАЛКОТО АКО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ! РЕЖИМА В ТЕРОРУСКАТА Е НА 100% СВАЛЕН АКО ДЖО БАЙЪДН СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ , ЗАЩОТО ОТ ПУТИНИСТИТЕ НИЩО НЯМА ДА ОСТАНЕ НЕ ЗАЩОТО ТАКА МИ СЕ ИСКА А ЗАЩОТО ЩЕ ИМ СЕ ИЗСИПВАТ НА ГЛАВИТЕ ПО 1 МИЛИОН СНАРЯДА НА ГОДИНА ПЛЮС ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО ДРОНОВЕ!
26
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До АнонимеН И Глухите и Слепите в САЩ вече знаят че БАЙДЕН е просто НЕАДЕКВАТЕН - елементарен тест психологически може да го докаже. Всеки с малко акъл в главата няма да гласува за него.
25
3
 
4
 
! Отговори
Боби турбото :D преди 3 месеца
ДНЕС ВЛЕЗНАХ ЦЕЛИЯ В ЕДНА БОКЛУКЧИЙСКА КОФА ЗАЩОТО ПОЧУВСТВАХ , ЧЕ ТАМ МИ Е МЯСТОТО!
24
4
 
15
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До АнонимеН Никой няма да превзема Харков. Първия етап е руснаците да направярт санитарна зона в северната част на Харковска област. Киев няма да миряса и ще продължи да дразни РФ. Преди няколко дни ВСУ дронове атакуваха обект на РФ отговарящ за Руските ядрени сили Това по всички международни взаимоотношения е "КАЗУС БЕЛИ" - ПОВОД ЗА ВОЙНА включително ядрена До толкова са зомбирани в Киев в тяхното наркотично опиянение Ако РФ обяви истиска война с истинска мобилизация нищо от Украйна няма да има
23
1
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 3 месеца
Брей къв разбирач от световен мащаб ! Тцъ тцъ тцъ ! Мъжът ти Зангу знае ли , че пишеш тука ?
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Давай Вова убивай всички фашаги от Украйна цял свят ще ти бъде благодарен.После почвай нашите от ГЕРБ ПП и ДПС и те са чисти фашисти щом събарят руски паметници други не могат да бъдат никога .
21
4
 
17
 
! Отговори
Алекса преди 3 месеца
Ей *** как така руснаците атакуват само цивилни а укрите само военни ? По тая логика вече Зеления наркоман да пред Москва ! Нормално мислещите хора не ядат доматите с колците разберете го !
20
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айде скоро траур и в Масква
19
4
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Дано повечето да са НАТО-вци!
18
6
 
24
 
! Отговори
Дани преди 3 месеца
На видеата в Телеграм, много добре се виждат последващите детонации. Нека не се лъжем какво освен строителни материали е имало там. Който го е доставил да си носи отговорността.
17
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руските нацисти са кръгла нула на фронта. Обаче, с ракетки срещу цивилни обекти са номер едно. Нещастници!
16
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е "руския мир" - да се обстрелват жилишни сгради и магазини и да умиран невинни хора.Иначе Путкиин бил защитник на православните християни.
15
12
 
4
 
! Отговори
Рулигофрен преди 3 месеца
"Хороший русский - мертвый русский"-Лавров.
14
5
 
20
 
! Отговори
до АнонимеН преди 3 месеца
Докато не те диагностицират за психично болен и не те приберат на правилното място няма да се спреш. Нищо не зависи вече от сащ ве .алоумник не го ли разбра. И сега Байдън е президент а Укрите ядат бой до спукване.