Колко струва издръжката на един украински войник

Американски експерти инспектират съхраняването на оръжия
Обновена: 5 май 2024 08:56 | 5 май 2024 08:16, Петър Бойчев
121
Колко струва издръжката на един украински войник
Снимка БГНЕС

През 2024 г. издръжката на един украински войник струва на Украйна 1,2 милиона гривни (28 379 евро) годишно. Това съобщи заместник-министърът на отбраната на страната Юрий Джигир в интервю за Bloomberg.

Според Юрий Джигир това е приблизителна сума, която не включва цената на оръжията. Що се отнася до бюджета за отбрана, Юрий Джигир каза, че разходите за мобилизационната кампания ще зависят от месечните заявени обеми и решенията за ротация.

Юрий Джигир каза, че новата система за обществени поръчки е помогнала за „премахване на корупционните рискове“. „Руската инвазия подчерта редица специфични корупционни рискове в министерството“, отбеляза той.

Според Юрий Джигира проверката е довела до създаването на „двустепенен механизъм“ за обществени поръчки в Министерството на отбраната: агенцията определя политиката за обществени поръчки, наблюдава и проверява качеството, докато две държавни компании контролират обществените поръчки в опит да намаляване на потенциалните рискове.

Юрий Джигир съобщи, че вече са извършени шест съвместни проверки във военни обекти, при които е проучено как се съхраняват определени видове оръжия. „Процесът тече, вече е станал рутина. Механизмът работи“, каза той.

По-рано в интервю за ArmyInform Юрий Джигир каза, че плащанията на военните през 2024 г. ще съставляват 70% от бюджета  на Министерството на отбраната на Украйна. Други 20% отиват за закупуване на военна техника и въоръжение за Въоръжените сили на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от Свободно време.
Как да не изглеждате отчаяни в любовта?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
16
 
! Отговори
Христо преди 3 седмици
За всеки различно докато отиде при Бандера .В последно време отиват много рано затова издръжката им изглежда не е толкова голяма.
47
7
 
12
 
! Отговори
Василев преди 3 седмици
Според мен в този момент цялото състояние на Българската Армия, всичко сгради,машини ,резерви,офицери и войници,техника,въоръжение,бойния дух,даже и душите на войниците не струват и една десета от помощта от 60 млрд. долара , която САЩ ще даде на Украйна! Сещате ли се за какво става въпрос???Ще има голямо клане, ще има кръв и сълзи, ще има тотално изтощение ще има пари-пари прим не в парично изражение за всемогъщите англосаксонски корпорации и банки!Животът е жесток селяни прости!Агент Джил!ЦРУ!
46
0
 
2
 
! Отговори
пАри нЕма, преди 3 седмици
действайте!
45
1
 
7
 
! Отговори
до Василев преди 3 седмици
Теб колко точно руски жени те предадоха???
44
2
 
13
 
! Отговори
Говедарин сгреши преди 3 седмици
Колкото и да струва на пендос поддържането на армия на бандераси, във всеки случай това са пари на вятъра.
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зеленски и аверите му от Квартал 95 превърнаха Украйна в септична яма. Корупцията там е чудовищна и я има и в армията, по време на война. Въпреки Цензурата, наложена ни от ЕК, информация се прокрадва и може да се намери. Бруталните лъжи на Зеленски създават невярна картина на ситуацията в Украйна. Обикновените хора, обаче, почнаха да говорят. В ЗСУ също се краде като за последно. И всички се опитват да се измъкнат от там. Според Евростат над 800 000 украински мъже се крият в ЕС.
42
25
 
1
 
! Отговори
Василев преди 3 седмици
Не знам колко струва издръжката на един украински войник, но една украинска жена струва повече от една руска жена!Първо защото е по-сексапилна и второ няма никога да те предаде, като рускинята!Агент Аманда Вайс!ЦРУ!!!
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руснаците знаят колко.
40
1
 
6
 
! Отговори
Любопитен преди 3 седмици
И колко от тия пари получава укровойникът? Щото на наемните руснаци плащат по 2000 $ на месец. И кандидати не липсват.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Крим кога пада?
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лъже като дърт с.иганин - 5000 лв. на месец туй са 200 лв. на ден за чифт г.ащи и русенско варено :)))
37
0
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
До 44 "Азовец на фронта живее максимум 3 дена. " - Ц. Точно азовците живеят най-дълго, защото вече първи си обират крушите като стане напечено Вече два.пъти напускат първи окопите в поверените им зони, но режимът в Киев нищо не смее да им стори, защото имат нужда от герои, пък било то и фалшиви.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Крадливите ..45. Добре бе щом си рекъл.. И ся кво от туй ?
35
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Верно ли е, че в Украйна има нов лимит за теглене на пари от банкоматите?
34
16
 
0
 
! Отговори
Крадливите пигмеи преди 3 седмици
Ми да! Русия е бензиностанция с ракети и бвп кат Тимбукту щото кръвожадните джуджета в Кремлин окрадоха всичко! Русия е най-корумпираната държава в света ама руснака си трае. Що!? Що е *** много ясно! Има ли в деревнята пелмени и самагон, всичко му е наред! Зае би ги тия руснаците не народ а мрша.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Азовец на фронта живее максимум 3 дена. За сметка на това пропагандата ви е от повече от 10 години. Ей тоя лъжлив фашистки *** отдолу който е ваш също. Положението е - Путин умря, ракетите свършиха, дайте си заплатите.
32
0
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
До 29 'А колко украински войници останаха?" - поне още 3 милиона подлежащи на мобилизация. Повечето от тях са си гласували за режима в Киев и евроатлантизъм, така че си е ОК да бъдат мобилизирани заради това. Въпросът е след месец и половина - два, колко % ще са дезертьорите от разпадащата се украинска армия.
31
16
 
2
 
! Отговори
Крадливите пигмеи преди 3 седмици
А колко струва издръжката на кремълското джудже пу тик!? Отговор: трилиони долари! Малкия и шайката му са толкова крадливи, че окрадоха цяла Русия от до. Руснаците са бришат с камсамолска правда във външния клозет, а джуджетата закусват само с хайвер! Пак ше има революции из рашка!
30
2
 
10
 
! Отговори
Чудесно преди 3 седмици
Инвестира се много в един украински войник за да се пусне на сигурна смърт.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как е контрата? Перемогата кога?