Целта на Путин не е Украйна, а Европа

Това предупреди германският финансов министър
27 апр 2024 19:17, Александър Попов
214
Целта на Путин не е Украйна, а Европа
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия ще продължи да оказва подкрепа на Украйна като защита срещу амбициите на руския президент Владимир Путин, но е необходимо огромно увеличение на разходите, каза днес министърът на финансите на ФРГ Кристиан Линднер на партийна конференция в Берлин, цитиран от ДПА.

„Подкрепяме Украйна, защото тя е първата ни отбранителна линия срещу Путин“, каза Линднер, лидер на ориентираната към бизнеса Свободна демократическа партия (СДП), която е по-малък партньор в управляващата тройна коалиция на Германия, ръководена от социалдемократа Олаф Шолц.

Въпреки че руският лидер нападна Украйна, „той има предвид всички нас и нашия начин на живот“, каза Линднер.

Путин иска не само да изтрие Украйна от картата, но и да раздели Европа и НАТО и да гарантира, че САЩ ще се изтеглят от Европа, предупреди германският финансов министър.

„Целта на Путин не е Украйна. Целта на Путин е да може да упражнява власт над нас. И той никога не трябва да успее в това“, добави той.

За тази цел Германия трябва да подобри способността си да защитава себе си и своите съюзници,  каза още Линднер.

Специалният фонд в размер на 100 млрд. евро (107 млрд. долара), създаден за обновяване на германската армия след нахлуването на Русия в съседната ѝ страна през 2022 г., ще бъде изчерпан до няколко години, добави Линднер.

След това въоръжените сили ще трябва да бъдат модернизирани от редовните фондове. Но това няма да е възможно с ограничен бюджет и постоянно нарастващ дълг, продължи финансовият министър.

"Задачата пред нас да защитим мира и свободата в Германия, Европа и света не се ограничава до няколко тримесечия или години. Това е потенциална задача за десетилетия и поколения (наред)“, каза Линднер.

" Ето защо това не може да се направи на кредит. Затова се нуждаем от икономическата си сила", добави германският финансов министър./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: путинвойната в Украйна
Още от Миш-маш
Пет заблуди за детокса, в които няма смисъл да вярвате
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен - Русия не е нападала Украйна, руските войски са на собствени територии международно признати според правилата на ООН, които частично са окупирани от нацисткия режим в Киев. Няма нито един руски войник на територията на Украйна.
93
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия просто връща своето си. Харков и Одеса са руски градове. Киев и Лвов не са нужни на Русия. Западна Украйна ще бъде напълно демилитаризирана и руски военни бази ще гарантират извънблоковия военен статут на това което остане от Украйна. Което автоматически я прави безинтересна за Запада, просто ще я захвърлят като употребяван пpeзepватив.
92
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лавров произнесе думата "Харков". Сделката със САЩ е развалена, Русия ще довърши Украйна.
91
12
 
19
 
! Отговори
мак преди 3 седмици
Лицемерно е точно немец да твърди това за превземане на Европа от путин. Техен начин на живот и въобще голяма част от Европа вече са превзети от гостите на бившата му канцлерка. Освен това един с мустачки как свърши, след като се хвърли да се бие с цяла Европа? Продължават да плашат само и само да оправдаят помощта за зеления и ненавистта си към русия.
90
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Моля, не внушавайте! Следващата цел е Молдова. След това - Прибалтийските републики. Европа е по-късно.
89
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия заема почти половината територия на Европа. Русия е най-голямата европейскя държава. Русия и Белорусия заедно заемат толкова площ от Европа колкото и ЕС. Европа, това е Русия, а не педерастическото ЕС.
88
0
 
8
 
! Отговори
До 94 преди 3 седмици
Агресия е, да премине границата! Да беше ходил на училище!
87
13
 
17
 
! Отговори
До 90 преди 3 седмици
Най-голямата грешка на Европа беше, че след 89 год. всички решиха, че Русия ще стане нормална и демократична държава
86
8
 
18
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 3 седмици
Вие правите ли връзка с главния си мозък? Как се окупират 30-40 държави с население сумарно многократно по-голямо от руското, което не иска това? Дори САЩ в годините на световен хегемон се опитаха да окупират Ирак и Афганистан, но се наложи по-късно да се откажат и изнесат от там. Няма никаква рационална и логична причина Русия да тръгва за Европа.
85
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
...кой взриви Северния поток?...Ние,западните разузнавания взривихме вашия поток!Ако трябва ще взривим и вашия идол-раша,***,фашистките им лидери начело с гигантския на ръст техен престъпен лидер,ще разчленим на малки парченца фалшивата и окупираната им с кръв и робство корумпирана държавица,след като свършим с тях ще почнем с чупенето на вашите чугунени промити глави и мозъци докато не остане и помен от вас и престъпния ви болшевизъм и комунизъм!Нещо да кажете,а?!
84
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Та колко метра останаха до Киев?
83
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия не е отишла до границите с НАТО, а НАТО отиде до границите на Русия. Кой е агресора?
82
8
 
6
 
! Отговори
аз преди 3 седмици
Целта на Меркел беше да предизвика Путин да нападне Украйна а целта на Путин е да спаси руските дечица и цивилни хора в Донбас от избиване от страна на украинските нацисти Меркел сама се похвали че така както Хитлер използваше пакта за не нападение с СССР така и тя със зеленски използваха минските споразумения за да въоръжат Украйна Жалко е да се подкрепят такива нагли и неморални хора
81
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На кой му трябва да ръчка руската мечка.
80
10
 
10
 
! Отговори
Каква изненада преди 3 седмици
Крайно време беше, Европа да разбере, че има голям проблем, който се казва Русия!!!
79
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Целта на сащ и еу не е украйна, а русия
78
9
 
10
 
! Отговори
... преди 3 седмици
ми види се продажни путинофили тука бо! Но това което казва германеца е напълно вярно! Още от преди сталин рашистан си иска европа! и даже много дълго време оправя цяла източна европа! а ученика на сталин и хитлер а именно путин никак ама никак не е забравил това време! и на тоя етап единственото нещо което възпира рашистан е това, че по нищо не може да се опре на НАТО! в най-добрия за рашистан случай изправяйки се срещу НАТО ще се доведе до ядрена война! та така!
77
7
 
8
 
! Отговори
силно притСнена преди 3 седмици
Тоз Линднер, много заблЮден уа!
76
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
...поет...
75
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
...рост реальных зарплат увеличился...Май си млад и не знаеш-там знаш ли к'ви петилетни планове имаше,които предсрочно се преизпълняваха за...2 г.,от 1 дк нива се добиваше 100тона жито,всичко цъфтеше там,живееха охолно,по добре от капиталистите,редяха се на опашки за 1кг кренвирши но пращаха ракети в Космоса,пътуваха свободно навсякъде,магазините им пращяха от стоки,всеки родител мечтаеше децата му да учат и живеят там,даже един пот писа:Не знаю другая такая страна где так вольно дышит человек