Целта на Путин не е Украйна, а Европа

Това предупреди германският финансов министър
27 апр 2024 19:17, Александър Попов
214
Целта на Путин не е Украйна, а Европа
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия ще продължи да оказва подкрепа на Украйна като защита срещу амбициите на руския президент Владимир Путин, но е необходимо огромно увеличение на разходите, каза днес министърът на финансите на ФРГ Кристиан Линднер на партийна конференция в Берлин, цитиран от ДПА.

„Подкрепяме Украйна, защото тя е първата ни отбранителна линия срещу Путин“, каза Линднер, лидер на ориентираната към бизнеса Свободна демократическа партия (СДП), която е по-малък партньор в управляващата тройна коалиция на Германия, ръководена от социалдемократа Олаф Шолц.

Въпреки че руският лидер нападна Украйна, „той има предвид всички нас и нашия начин на живот“, каза Линднер.

Путин иска не само да изтрие Украйна от картата, но и да раздели Европа и НАТО и да гарантира, че САЩ ще се изтеглят от Европа, предупреди германският финансов министър.

„Целта на Путин не е Украйна. Целта на Путин е да може да упражнява власт над нас. И той никога не трябва да успее в това“, добави той.

За тази цел Германия трябва да подобри способността си да защитава себе си и своите съюзници,  каза още Линднер.

Специалният фонд в размер на 100 млрд. евро (107 млрд. долара), създаден за обновяване на германската армия след нахлуването на Русия в съседната ѝ страна през 2022 г., ще бъде изчерпан до няколко години, добави Линднер.

След това въоръжените сили ще трябва да бъдат модернизирани от редовните фондове. Но това няма да е възможно с ограничен бюджет и постоянно нарастващ дълг, продължи финансовият министър.

"Задачата пред нас да защитим мира и свободата в Германия, Европа и света не се ограничава до няколко тримесечия или години. Това е потенциална задача за десетилетия и поколения (наред)“, каза Линднер.

" Ето защо това не може да се направи на кредит. Затова се нуждаем от икономическата си сила", добави германският финансов министър./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: путинвойната в Украйна
Още от Миш-маш
Пет заблуди за детокса, в които няма смисъл да вярвате
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мачкай Вова!
113
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия запяха " песента" на Зеленото незаконно човече вече!! Явно е " заразно"! Една лъжа повторена 100 пъти става " истина" за всички вече!! Проблема на Русия е Украйна!!! Вденете го вече! И всякакви прикаЗки,че Русия е тръгнала да " покорява" Европа са СПЕКУЛАЦИЯ!!! Твърди кратуни Ей!! Едно си знае баба,едно си бае!!
112
9
 
7
 
! Отговори
Целта на путин преди 3 седмици
...е да нулира Украйна ДО 4. Ноември. Ако успее - няма да се случи ядрената тсв.
111
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 130. Всака победа на Путин е загуба за Европа. Средно положение няма. Или Путин печели и Европа губи. Или обратното.
110
7
 
14
 
! Отговори
Психолог преди 3 седмици
ВСВ беше Отечествена за Русия. Затова и победиха. Сега е обратното. Но Путин го представя като същото и яко е промил руските мозъци. Сега Русия е повече пропутин отколкото преди. Лошо за Европа. Лошо за Украйна. Психиката е водеща за победата.
109
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сигурни сме ,че Путин лично е споделил с Кристиан Линднер истинските си цели и намерения ....
108
8
 
11
 
! Отговори
айдее преди 3 седмици
Пак простотии!
107
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мисли си че ще стане Всв и ще има съветски съюз и ще окупира старите територий до България. Ама сметки , без кръчмар.
106
10
 
17
 
! Отговори
Най после преди 3 седмици
Дори и Германия се осъзна.....че на лудият путин вяра никога....
105
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Имат ли основание да празнуват 9 май след като до границите им има много от тези които уж са победили? както щете ги наречете нацисти фашисти бандеристи...и възможно ли е пак да загуби милиони войници и цивилни и пак да останат фашисти нацисти до границата и по цял свят както след последната голяма война? А възможно ли е да си признят че са РАШИСТИ които се имат за нещо повече от малцинствата в собствената им непропорционално доминирана от тях административно и силово "федерация"??
104
11
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
Пак плашила и глупости....
103
11
 
9
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 седмици
Харков май ще започне по-рано отколкото се мислеше. От Кисловск е избягал батальон на "Десен сектор". Той е обявен за терористична организация в Русия и е забранен. Филтрацията на пленниците е лесна - разстрелват ги на място ако се установи че са от него. Избягалият батальон е заменен с такъв на "Териториална отбрана", въоръжен с автомати и един гранатомет, който не е издържал много. Та пътят към Купянск е открит.
102
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Европа ???? Не , българия е новата цел
101
2
 
5
 
! Отговори
До невероятни..... преди 3 седмици
В момента е окупирали стотина държави!
100
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
При разпада на СССР е подписан договор (споразумение), уточняващ границите на бившите съветски републики и новите държави, техните права и задължения. Този договор беше нарушен с анексирането на Крим. След това беше нарушен отново след инвазията на Русия в Украйна.
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днес ке леш Ът е нощна смяна. Много кофти. Аз отива да изпия две-три бири:)) Айде, лека.
98
4
 
14
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 седмици
И да не забравяме,че по време на ВСВ САЩ и Великобритания бяха с Русия докато сега работата е съвсем друга:):):)
97
11
 
14
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 седмици
Еваси нахалните кАпейки:):):)Никой никъде не ги иска,те искали Европа:):):)Тва няма как да стане:):):)
96
12
 
17
 
! Отговори
ъ преди 3 седмици
Има нещо вярно. Но не Путин вкара Европа в тази война, а "лидерите" на ЕС, под диктовката на САЩ. Сега Съюзът става "косвена жертва" и опулените "лидери" се чудят какво да пелтечат за пред матрялите. Спокойно, нема нужда. Всичко е ясно, матрялите не са харвартски атлантици, че да не могат да съберат две и две.
95
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма друг такъв народ в историята на човечеството, който да е извършил такива ужасни престъпления, не "Хитлер и неговата малобройна нацистка шайка" а те немците не са знаели - целият немски народ до последно подкрепяше Хитлер. Избиха 26 милиона руснаци, убиваха цивилни само защото са славяни и ги зарявяха в изкопи. Избиваха цели села включително и децата. Русия няма да позволи фашистка Германски отново да надигне глава. Германия може да гледа на изток само с наведна глава и с покаяние и с любов, и никога с ненавист, докато това не се запечати в генетичната памет на германците