Зеленски: Украйна започна да произвеждаме системи за ПВО

Това отнема време, през което губим хора, каза той
Обновена: 11 апр 2024 20:24 | 11 апр 2024 20:24, Александър Попов
68
Зеленски: Украйна започна да произвеждаме системи за ПВО
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна започна да произвежда системи за противовъздушна отбрана, но се нуждае от американските системи "Пейтриът", защото производственият процес отнема време, през което загиват хора, заяви украинският президент Володимир Зеленски на заключителната пресконференция на проведената днес девета среща на върха на Инициативата "Три морета" в литовската столица Вилнюс.

Зеленски се яви пред медиите в Двореца на великите херцози, където се помещава Националната галерия на Литва, заедно с домакина на форума - литовския президент Гитанас Науседа, и полския държавен глава Анджей Дуда.

"Започнали сме да произвеждаме системи за противовъздушна отбрана, но това отнема време, през което губим хора. Затова и се нуждаем от системите "Пейтриът". А ние нямаме тайни от своите партньори. Придобиваме технологичен опит в хода на производството, който можем да споделим. Полският президент Дуда предложи страните да отделят не два, а три процента от брутния си вътрешен продукт за отбрана. Сто процента от националния бюджет на Украйна отиват за военни разходи. През това време Русия се снабдява с дронове "Шахед" и с боеприпаси от Северна Корея", каза Зеленски.

Той каза, че руският президент Владимир Путин иска да унищожи Украйна.

"Неговата цел е да унищожи нашата енергийна инфраструктура, да съсипе живота на украинците. Той обстрелва всичко, включително и цивилни обекти. Затова няма друга алтернатива, освен Украйна да бъде приета в НАТО. Вече имам девет споразумения за сигурност, но ни трябват още, за да може нашите партньори да гарантират, че ние трябва да влезем в НАТО", каза още украинският президент.

Инициативата "Три морета" е политически проект на 13 държави от ЕС, намиращи се между Балтийско, Адриатическо и Черно море, сред които и България. Участват още Литва, чийто президент Гитанас Науседа е домакин на форума днес, Латвия, Естония, Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Австрия, Хърватия, Словения, Румъния и Гърция. Асоциирани членове са Украйна и Молдова, стратегически партньори - САЩ и ЕС, а от днес - и Япония.

Целта на Инициативата "Три морета" е да насърчи по-бързото развитие и сближаване на региона чрез увеличаване на взаимосвързаността на държавите членки в областта на транспорта, енергетиката и цифровизацията, по-специално по оста Север-Юг, с цел да се подобри сближаване на ЕС и консолидиране на трансатлантическото партньорство между ЕС и САЩ./БТА, Иво Тасев
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: Володимир Зеленски
Още от За да се разбираме
10-те личностни качества, които да търсите в един партньор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Гол офлюф преди 3 седмици
Ами създавайте роботи защото ората ще свършат ва /... тцтцтцтцтц многу си п.озт Саше, много .
55
1
 
1
 
! Отговори
haha преди 3 седмици
тоя, ако беше като Пинокио, нямаше да може да взима завои. носът му щеше да 1 км. пред него.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хаха,сега ли почвате да ги произвеждате бе?!Ритахте задрямалия мечок 10 години,накрая го събудихте..и СЕГА почвате да произвеждате?!Е,не мога вече!Тоя ккасапин не знае на кой свят е вече,щял да произвежда :) Ако заработи изобщо производството,му давам 10/15 мин.работа-после идва Кинжала!
53
2
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 3 седмици
Надрусан клоун , и как ги произвеждате,като няма ток в половина Украйна ?
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна, за краткото си безсмислено 30 годишно съществуване е произвела до сега само неофашисти, терористи, наркомани, бандити, корупционери, и к*урви! При това, успя да задоволи целият ЕС с тези "особи". Производството на ПВО е много високотехнологично, макар, че на някои им се струва просто. А например, страните, които могат да произвеждат торпеда са по- малко от страните, които имат ядрено оръжие. Тоя пак е сменил дилъра с по- лош.
51
1
 
8
 
! Отговори
анализатор преди 3 седмици
Ненормалник.Клоун,мозъчно осакатен.
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна след СССР ликвидира всичките си производства. Какво само не произвеждаха там, че дори самолети. Сега могат само да обстрелват атомните си централи, безуспешно. Щели да произвеждат ПВО. Ще да е сер дефектирало.
49
1
 
12
 
! Отговори
Другарят Путин преди 3 седмици
За доброто на целия свят, скоро Уродайна няма да съществува!
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На тоя вече нищо не му се разбира от несвързаните му приказки. Сигурно ще колабира когато американците му отпуснат поредната помощ. Жалко същество, кокаинът съсипва и най-талантливите артисти.
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Белоносия просяк дали ще спре да проси от другите държави тогава?
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Арe вe, глyпости, укритата нямат загуби! Само расияните имат загуби! Не слушйате Зеленячко, укритата са пред Мацква!
45
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вече се оказва,че Точно Ти си Проблема на Украйна!-:( От теб и Вашите Фашистки Формирования на Азов тръгна всичко!Руснаците Подхванаха и Киев!!
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Новия комплект лего, пво на хохли вече го продават във всяка бензиностанция. Цена 4.99
43
2
 
19
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 3 седмици
Имай смелост и си признай че те излъгаха тъй наречените ти партньори
42
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Видяхте ли видеото на пленените хохли, едната е бременна, единия е без ръка и положението е направо трагично. Четейки западните медии имам чувството че урките са на входа на Кремъл а то какво се оказва
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Звучи като заплаха.
40
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трябва и бело сами да си произвеждат, че да е доволен Зеления гнoм. А 7наче това "сами" за системите ПВО е смешно. В *** е пълно с американски и европейски "консултанти". Почти целият бюджет на страна е от милиардите чужди помощи... Ако остане на Зеления, отдавна са е вдигнал бялото знаме, както направи в началото, когато Русия стигна Киев... Само че ЮСА не му дават. Трябва да се бият до последния украинец
39
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя пак е играл видео игри, цяла нощ, нашмъркан.
38
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гнусен клоун. Целта ти е да организираш световна война. На света не му пука за скапаната ти Украйна и дано бъдете заличени от лицето на земята.
37
2
 
14
 
! Отговори
бай Пешо до [#32] преди 3 седмици
До [#32] УКРИ УБИЙЦИ....... "ВЪРНЕТЕ ДОНБАС И КРИМ НА РУСИЯ И ДА СЕ СВЪРШВА ВОЙНАТА" .....Аааа, нет - и Харков, и Харков тоже..., че и Одеса, и Одеса тоже... А ако много се рита - още толкова тройна порция