Зеленски: Украйна започна да произвеждаме системи за ПВО

Това отнема време, през което губим хора, каза той
Обновена: 11 апр 2024 20:24 | 11 апр 2024 20:24, Александър Попов
68
Зеленски: Украйна започна да произвеждаме системи за ПВО
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна започна да произвежда системи за противовъздушна отбрана, но се нуждае от американските системи "Пейтриът", защото производственият процес отнема време, през което загиват хора, заяви украинският президент Володимир Зеленски на заключителната пресконференция на проведената днес девета среща на върха на Инициативата "Три морета" в литовската столица Вилнюс.

Зеленски се яви пред медиите в Двореца на великите херцози, където се помещава Националната галерия на Литва, заедно с домакина на форума - литовския президент Гитанас Науседа, и полския държавен глава Анджей Дуда.

"Започнали сме да произвеждаме системи за противовъздушна отбрана, но това отнема време, през което губим хора. Затова и се нуждаем от системите "Пейтриът". А ние нямаме тайни от своите партньори. Придобиваме технологичен опит в хода на производството, който можем да споделим. Полският президент Дуда предложи страните да отделят не два, а три процента от брутния си вътрешен продукт за отбрана. Сто процента от националния бюджет на Украйна отиват за военни разходи. През това време Русия се снабдява с дронове "Шахед" и с боеприпаси от Северна Корея", каза Зеленски.

Той каза, че руският президент Владимир Путин иска да унищожи Украйна.

"Неговата цел е да унищожи нашата енергийна инфраструктура, да съсипе живота на украинците. Той обстрелва всичко, включително и цивилни обекти. Затова няма друга алтернатива, освен Украйна да бъде приета в НАТО. Вече имам девет споразумения за сигурност, но ни трябват още, за да може нашите партньори да гарантират, че ние трябва да влезем в НАТО", каза още украинският президент.

Инициативата "Три морета" е политически проект на 13 държави от ЕС, намиращи се между Балтийско, Адриатическо и Черно море, сред които и България. Участват още Литва, чийто президент Гитанас Науседа е домакин на форума днес, Латвия, Естония, Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Австрия, Хърватия, Словения, Румъния и Гърция. Асоциирани членове са Украйна и Молдова, стратегически партньори - САЩ и ЕС, а от днес - и Япония.

Целта на Инициативата "Три морета" е да насърчи по-бързото развитие и сближаване на региона чрез увеличаване на взаимосвързаността на държавите членки в областта на транспорта, енергетиката и цифровизацията, по-специално по оста Север-Юг, с цел да се подобри сближаване на ЕС и консолидиране на трансатлантическото партньорство между ЕС и САЩ./БТА, Иво Тасев
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: Володимир Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чакаме капитулацията на укропитеците.
35
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Володимир впечатлява с това че като украински гoвнар е доста подобен на мнозина български такива
34
1
 
21
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 1 месец
Дори за една технологична държава като САЩ, процесът от построяване на поточни линии в завод; събиране на екипи от инженери и технолози; проектиране на новия продукт, произвеждане на новата система ПВО; тестване на системата; масово производство; тренировка на войници и офицери с тази система ПВО, интеграция на тази система ПВО в армията, до логистика за производитството ще изикса ПОНЕ 20 ГОДИНИ АКО СЕ ЗАПОЧНЕ СЕГА, да не говорим за една държава във война и липса на човешки и всякакъв ресурс.
33
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Белото работи.
32
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не писти Магистрали
31
3
 
28
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Kaто гърмите руските нефтопреработвателни съоръжения,сега ще стоите на тъмно . Най голямата ТЕ система - Триполската е напълно унищожена. Тя е захранвала житомирска , киевска и черкаска области.
30
3
 
37
 
! Отговори
Като преди 1 месец
Дръпне още 3 писти и ще запроизвеждат и космически кораби.
29
3
 
29
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Всички ПВО системи Петриот са унищожени в Украйна.
28
29
 
5
 
! Отговори
кога? преди 1 месец
Но кога най-сетне Америка и НАТО ще обявят война на Русия? Тогава много бързо цяла Украйна ще бъде освободена. Няма ли американците поне да изгонят руския посланик от Вашингтон?
27
3
 
23
 
! Отговори
Bижтe cи зarлaвиeтo преди 1 месец
Herpaмoтнaтa миcиpka ga ce зanишe в ПУЦ-a!
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
велики производства щяха надлежно да бъдат занулени (по всякакъв начин, вкл. и повторно за всеки случай) --- Мухахахха и така вече 3 та год
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Франция и Наглобритания ни светнаха за създаването на обновена Антанта за борба срещу Русия.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Володимир, с тях ще си чешеш газо май
23
1
 
13
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 месец
да де, ама явно нарко-нацисткият клоун-резидент пак плеще фантасмагории... Ама то и видът му на снимката е сякаш доста някак "екстази" :) Ако наистина бивша Укриана е започнала да произвежда системи за ПВО, това вече щеше да се знае от осторожните съгледвачи, и съответните велики производства щяха надлежно да бъдат занулени (по всякакъв начин, вкл. и повторно за всеки случай)
22
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ба произвеждат урките. Путинарко още преди 2 г каза, че вече са демилитаризирани. Е, верно, че черноморския му флот се преобрази в подводен ама за това нищо не казва. Що така ве кАпейки?
21
1
 
6
 
! Отговори
Пен преди 1 месец
Ееее, те като им спряха тока се сетиха да произвеждат ! Ама щом може без ток, значи ще е по евтино ПВО-то! :)
20
2
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
ЗЕЛЬО , СГЛОБЯВАТЕ ГИ !!!
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гнууусен клоун !
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Киев настана дефицит на генератори.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Xoxлите досега се мъчиха да правят ракети с чипове от перални и тостери, ама не се получаваше Сега xoxлите започнали да вадят чипове от ракетите, които им дава нато - УРА! Получи се!!! Ракетите започнали да се забиват само в блокове над 5 етажа!