МВР потвърди, че има открит тайник с оръжие на Хамас

Той се намира в Южна България
Обновена: 4 апр 2024 21:18 | 4 апр 2024 21:16, Александър Попов
35
МВР потвърди, че има открит тайник с оръжие на Хамас
Снимка: БГНЕС/ЕРА

МВР потвърди, че в България е открит тайник с оръжия, за които се предполага, че са били предназначени за Хамас, съобщи БНТ.

"В южната част на България в подземен склад бяха открити оръжия и боеприпаси, които вероятно е трябвало да бъдат използвани за атаки на Хамас срещу еврейски обекти в Германия, предимно в Берлин", съобщи „Шпигел“, позовавайки се на източници от Федералната служба на криминалната полиция.

Някои от оръжията са частично неизползваеми поради ръжда.

Информацията за склада за оръжие е получена чрез анализ на мобилния телефон на един от четиримата палестинци, арестувани в Берлин и Нидерландия през декември миналата година. Те са заподозрени, че подготвят складове с оръжия, предназначени за терористични атаки по поръчка на Хамас в Европа.

Лицата са палестинците Абделхамид Ал А. (45г.) и Ибрахим Ел-Р. (41г.), и двамата родени в Ливан, 34-годишният египтянин Мохамед Б. и 56-годишният нидерландски гражданин Назих Р.

В средата на декември германската служба е открила снимки на няколко пистолета, пълнители и други части от оръжие в мобилния телефон на един от арестуваните.

Цифровите следи от снимките отвеждат разследващите до място в Южна България, където огнестрелното оръжие е "заровено в торба под дърво".

Има съмнения, че подобни складове са готвени и в Полша. Твърди се, че няколко от заподозрените са пътували там многократно. Все още обаче информацията за подобни тайници в Полша не е потвърдена.

При арестите през декември от заподозрените не са иззети огнестрелни оръжия. Откритието в България обаче показва, че терористичната организация има тайници с оръжия в Европа.

Германските и европейските прокурори са информирани от израелските тайни служби за предполагаеми терористични планове на членове на бойното крило на Хамас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: оръжияХамастайник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
ULM преди 1 месец
До E И? Какво ревете за теоя Шенген като вдовици за ***? От Шенген ползва имат само транспортните фимри и пренасящите наркотици. Аман вече с тоя Шенген. Обикновения *** тоя Шенген на го бърка. Да ни режат, не е като да не сме разграден двор поради корупция.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Представете си колко сме пробити.Чужди терористи да дойдат в БГ и под носа на всички да внасят, складират и изнасят оръжия!?!?Дали осъзнаваме какъв Упрвник беше бай Тошо.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оръжие в България под път и над път, ловни пушки, калашници, пистолети, къде легални, къде нелегални, и аз имам един калашник, скрит в тайник под сайванта, е и, това прави ли ме терорист?
30
0
 
4
 
! Отговори
E преди 1 месец
сега вече наляха доста вода в австрийската воденица. Искам да поясня, че нацяло ще ни отрежат за Шенген!
29
0
 
3
 
! Отговори
mda преди 1 месец
Нашето разузнаване е във фейсбука цял ден, цъкат пасианс, удрят печати и се крият по храстите с палката за някоя глоба или с радара на завоя. На баджанаци и братовчеди не пишат по малките градове, дебнат някой с чужда регистрация.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама много ясно, че германците ще го намерят, не ние. Нашето разузнаване буквално спи, вместо да се самосезира да търси връзките на Копейкин с фашистите в Русия
27
1
 
7
 
! Отговори
не говорете глупости преди 1 месец
не ни свързвайте с Хамас, били сте намерили склад за оръжие, два ръждясали пистолета заровени под дърво в найлонов плик, та те бракониерите имат повече оръжие от този "склад".
26
1
 
4
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Като дойдат гостите на сглобката ще си донесьт нови
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То тайника е с американски оръжие ,не да показвате руски автомат )
24
1
 
2
 
! Отговори
ХАРИ ПОТЪР преди 1 месец
ШМУНГЕН ШПУНГЕН И АТОМНАТА БОМБА НА ХАМАС!!!...
23
1
 
9
 
! Отговори
Крико преди 1 месец
Пълна пародия. Намерили две ръждясали пушки дет кат гръмнат ще се разпаднат заровени под дърво, и вече ми говорят за тайни складове и клетки
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тайници или тайник под едно дърво заровени обвити в найлон- хайде холан- не ни забърквайте моля!
21
0
 
4
 
! Отговори
Честита Промяна! преди 1 месец
Предателите на СЪД и в ЗАТВОРА!
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
киру и асан маке си ке продадат за долари, всичко може се очаква от тях
19
1
 
1
 
! Отговори
Гошо-тенекиджията преди 1 месец
Абе кви са тия аматьори от хамаз??? За справка - От имота.. са иззети две пушки, едната картечен пистолет с пълнител и муниции за тях. .. един брой сигнален пистолет.. капсул-детонатори въздушна пушка с оптика..Също така са иззети множество патрони, противотанков снаряд, шест пистолета тип револвер. Иззети са и два стъклени буркана с барут, много пълнители, части за тях. В дома на задържания са открити и наркотици метамфетамин.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
от Подмяната всичко може се очаква
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам чувството, че целевата група на подобни новини са електората на ПП-ДБ и Герб... Само пру тях липсват някакви наченки на когнитивно мислене...
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"вероятно е трябвало да бъдат използвани" ----> "в подземен склад" ----> "заровено в торба под дърво" ---> "Има съмнения"
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "В наилонки -ама от лидл ли са или от кауфланд" ------------ от била.. лично шкембе воевода им ги е опаковал
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе какъв е този тайник, какъв е този хамас като само преди седмица в некво селско сервизче намериха в пъти повече арсенал.. сигурен съм, че при новина като тази всички от селата в Балкана се подхилкват пренебрежително.