МВР потвърди, че има открит тайник с оръжие на Хамас

Той се намира в Южна България
Обновена: 4 апр 2024 21:18 | 4 апр 2024 21:16, Александър Попов
35
МВР потвърди, че има открит тайник с оръжие на Хамас
Снимка: БГНЕС/ЕРА

МВР потвърди, че в България е открит тайник с оръжия, за които се предполага, че са били предназначени за Хамас, съобщи БНТ.

"В южната част на България в подземен склад бяха открити оръжия и боеприпаси, които вероятно е трябвало да бъдат използвани за атаки на Хамас срещу еврейски обекти в Германия, предимно в Берлин", съобщи „Шпигел“, позовавайки се на източници от Федералната служба на криминалната полиция.

Някои от оръжията са частично неизползваеми поради ръжда.

Информацията за склада за оръжие е получена чрез анализ на мобилния телефон на един от четиримата палестинци, арестувани в Берлин и Нидерландия през декември миналата година. Те са заподозрени, че подготвят складове с оръжия, предназначени за терористични атаки по поръчка на Хамас в Европа.

Лицата са палестинците Абделхамид Ал А. (45г.) и Ибрахим Ел-Р. (41г.), и двамата родени в Ливан, 34-годишният египтянин Мохамед Б. и 56-годишният нидерландски гражданин Назих Р.

В средата на декември германската служба е открила снимки на няколко пистолета, пълнители и други части от оръжие в мобилния телефон на един от арестуваните.

Цифровите следи от снимките отвеждат разследващите до място в Южна България, където огнестрелното оръжие е "заровено в торба под дърво".

Има съмнения, че подобни складове са готвени и в Полша. Твърди се, че няколко от заподозрените са пътували там многократно. Все още обаче информацията за подобни тайници в Полша не е потвърдена.

При арестите през декември от заподозрените не са иззети огнестрелни оръжия. Откритието в България обаче показва, че терористичната организация има тайници с оръжия в Европа.

Германските и европейските прокурори са информирани от израелските тайни служби за предполагаеми терористични планове на членове на бойното крило на Хамас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: оръжияХамастайник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Пхахах преди 1 месец
У Кърджалъ или у Аскууу??
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даже и фейковете на МВР са некадърни и нескопосани като тях...
11
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Вероятно не е само един?!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Вероятно" и до там. Други вероятности няма ли ?
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В наилонки -ама от лидл ли са или от кауфланд и ко казвате не били банани на промоция а пистолети на промоция,а колко струват патроните за тях ?
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Произхода на оръжието - Полша, и може би Украйна?
7
0
 
10
 
! Отговори
Въййййй, страх!! преди 1 месец
МеВиРе-ту, викаш...??? Ония дето и половин мигрантин не могат да гепат....???
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледах снимките в новините- тия "чифте пищове и пушки бойлии" са опасни най вече за решилия да ги ползва. Аз не бих рискувал да избухне цевта на тези ръждиви неща, опитвайки да ги ползвам.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако бе сериозно, а не ефирна постановка с някаква цел, никъде нищо нямаше да се пише по медиите, а щеше тихо да се работи по случая! Ще крие 2 пистолета ръждясали в Странджа, с които щял да напада Германия!? За няколко месеца опакован съвременен пистолет няма да ръждяса чак толкова, че да е трудно изпорзваем.
4
0
 
3
 
! Отговори
б преди 1 месец
В Кърджалда ли е вве?
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 2 Чети бе писателю.
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Намериха визитка на Хамас ли, че знаят на кого е?
1
7
 
3
 
! Отговори
? преди 1 месец
Държавата ни е спонсор на терористични организации?