Европа превежда икономиката си на военни релси

Съветът на ЕС взема това решение на 21-22 март
20 мар 2024 07:07, Петър Бойчев
358
Европа превежда икономиката си на военни релси
Снимка БГНЕС

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че срещата на върха на държавните глави на ЕС на 21-22 март ще вземе решения за прехвърляне на икономиката на ЕС на военна основа. Поканата към участниците в срещата беше публикувана от пресслужбата на Европейския съвет.

"Сега трябва да предприемем радикални и конкретни мерки, за да станем способни за отбрана и да поставим икономиката на Европейския съюз на бойна основа“, заяви Мишел.

Той подчерта, че страните от ЕС трябва да харчат повече и да купуват повече оръжия заедно и по-ефективно.

"Нашата основна задача е спешното предоставяне на военна помощ на Украйна“, отбеляза още ръководителят на Европейския съвет.

Мишел отбеляза, че Европейският съюз трябва да извърши ускорени покупки и доставки на снаряди за Украйна.

Ръководителят на Европейския съвет също призова страните от ЕС да се подготвят за война, за да се запази мирът на континента. Мишел призова страните от ЕС да приемат Русия сериозно като военна заплаха и да се подготвят за всеки сценарий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До 92 Човека си няма представа от "Европа" и е явно, че има яко "багаж". Европейците бачкат ЗДРАВО. Толкова здраво, че *** като отиде там вика - "ааааа, ама защо такаааа, аз мислех че тук е по-добре, а то за тия пари" ..
78
4
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До 84 "Мишел да си взема роднините и да върви на фронта..." " - Мишел няма да взима никого. Но про'с'таците дето 85% гласувате за ЕС имате голям шанс да ви прати ВАС.
77
3
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
стига с тези воини искаме мир мир мир с оръжие не се постига мир а повечесмърт стоига вече 75 години живяхме в мир но вие не мирясвате за вас печалбитеот оръжието са наи важни българия е в нато и ес без референдум ние не искамевоенни съюзи а мир и разбирателство никои няма да ни напада вие създадохтеинтригите в украина за да се стигне до това положение в момента
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Христо Христов "Затова ВСЕКИ кадърен и с акъл днес бяга от Европа" А принципно ти къде си, и ако си в Европа това какво казва за теб?
75
3
 
3
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 5 месеца
Да се подготвят за вокна, за да се запази мирът.... това само евро.ейски леворезбар с широк заден отвор може да го измисли. Такива са всички демократи леви резби!
74
8
 
5
 
! Отговори
До 92 преди 5 месеца
То бива глупостите, ама чак толкова.....затова само към САЩ,Канада и ЕС се стремят миграциите. Няма да влизам в дискусия с нещо като този платени с прозвище Христо Христов. Само ще напиша,че такива "хора" са срам за нормалността.
73
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За какво да призовава Мишел, ако не за война? Все пак е евpeйче...
72
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Христо Христов "поскъпнаха още есента на 2021ва година" Защото господарите ти още тогава започнаха да ги оскъпяват. Войната на руските фашисти с енергийните им оръжия срещу Европа запчна далеч преди да започнат тази в Украйна. И още мълчиш за горивата. Прозираш отвсякъде.
71
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Те рашките едва кретат в Украйна, щели да праят руски свят....верно, че човешката просто тия нема край :)))
70
4
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До 30 "... По-скъпи са, щото господарите ти предизвикаха война в Европа" - мухаха, про'с'так неграмотен, поскъпнаха още есента на 2021ва година заради некадърниците про'с'таци като ТЕБ в ЕС.
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 88 Тоо манталитета определя дали си в Европа. Те и турците имат територия на контитента, но едва ли някой ги бърка с европейци.
68
3
 
8
 
! Отговори
Споделям преди 5 месеца
С тази си политика Европа умира. Причината не е Русия а алчността, зависимостта и некадърността на управниците и. Не може да съществува нещо което не се възпроизвежда, няма производство на материални блага и внася чужда кръв във вените си. Има природни закони/Божии/ които са неизменни а точно тях европейските големци нарушават и не зачитат . Точно тези закони ще унищожат сегашна Европа.
67
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен Ясно е очертана границите на Европа, рашките ги приеха в континента по политически причини комрад, погледни географията малко другарю и си избърши пяната от устата
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оранжевият се завръща , освен ако не излъжат на изборите краварите ,тогава ще ги видя тртополовите зелени човечета
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Бай Дрън Я кажи коя страна колко Пейтриъта е доставила в Украйна. Да ги преброим де.
64
2
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Патриотите са на 60% унищожени. От 5 са останали дванчитави. Сега ще кажеш, че са унищожени само 3. Ако това са 3БТР-а от нашите 100, са нищо но ако са 60% от 100, това са 60, двайсет пъти повече. Или викаш Ролс Ройс в БГ ималмръст 100%...от 1 бройка миналата година, тая са продадени 2? Повод за гордост, да.
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Баси, не знаех, че сме във война...Мишел да си взема роднините и да върви на фронта да воюва с джуджето. Ние искаме мир инпросперитет.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Софиянец Празни приказки :)
61
3
 
7
 
! Отговори
Чери00 преди 5 месеца
Европа превежда икономиката си на военни релси от страх да не им вземат руснаците Полша и Ромъния а може би и Германия и Франция! Става въпрос според американските и европейски "велики" политици които да 6 месеца трябваше да си поделят Русия!Да, ама НЕ!
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Ивелин Михайлов Хихихи. "Лични пари" Не мисля, че тоя който ще дойде има концепция като тази. Не си чел достатъчно.