Зеленски след атаката към Киев: Съзнателен терор

Кремъл се гордее, че може да убива, заяви той
25 ное 2023 11:35, Александър Попов
87
Зеленски след атаката към Киев: Съзнателен терор
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските сили съзнателно са нанесли масиран удар с дронове-камикадзе в навечерието на деня в памет на жертвите на Гладомора, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс и УНИАН.

"Над 70 "шахеда" в нощта преди деня, на който се отбелязва паметта на жертвите на геноцида Гладомор. Съзнателен терор. Точно в този момент. Руското ръководство се гордее с това, че може да убива", подчерта Зеленски в своя канал в Телеграм, коментирайки нощното нападение.

"Нашите войници свалиха повечето от безпилотните самолети. За съжаление, не всички. Но работят по укрепването на въздушната ни отбрана, за да свалят повече. И да работим по-нататък за обединяване на света в защита срещу руския терор. Терористичната държава трябва да загуби и да отговаря за това, което е направила", добави украинският президент.

В навечерието на 90-ата годишнина от Гладомора, руската армия е извършила най-мащабното си нападение с дронове срещу украинската столица, подчерта и кметът на Киев Виталий Кличко, цитиран от Укринформ.

При нападението тази нощ са били използвани рекорден брой дронове-камикадзе "Шахед-131/136", съобщиха и украинските военновъздушни сили. Киев е бил основната мишена на атаката, проведена на няколко вълни и от различни посоки.

Както съобщи говорителят на Киевската градска военна администрация Михайло Шаманов, силите за противовъздушна отбрана на Украйна са прихванали над 40 дрона камикадзе, насочени към столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И как по-точно московчани ще влязат в бобоубежищата? Може би след началото на 3-та световна?
66
8
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
За съжаление с приказки,изказвания и осъждане няма да стане.Докато не се разбомби Москва,руският тероризъм върху украински градове няма да спре.Когато московчани влязат в бомбоубежищата,избеснялото Жуже ще си промени мисленето.
65
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
РЕВОЛЮЦИЯ И ТЕРОРИЗЪМ СА ЕДНО И СЪЩО ! КОИ БЯХА АКТИВНИТЕ БОРЦИ В БЪЛГАРИЯ ? КРАДЦИ НА МАНДРИ И БИВШИ КРИМИНАЛНИ, ОБУЧЕНИ С ПАРИ ОТ МОСКВА ЗА ПОДРИВНА ТЕРОРИСТИЧНА ДЕЙНОСТ ! ЗАТОВА СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ ИМ ОКРАДОХА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, КРИМИНАЛНИ КАТО БАЩИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ СИ ! И ЗАТОВА СА НА СТРАНАТА НА РУСКИТЕ И ПАЛЕСТИНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ !
64
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Падне ли Авдеевка ще има глътка въздух за хората в Донецк че ми е жал за тях. Бял ден не видяха милите.
63
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен "Раша също се спотаи вече не заплашва със сърми и посейдоначки дет ги пуска по мултиките." ------------------ то и калибрите, и кинжалите, и лансетите бяха по мултиките ама шТо тъй стана???
62
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Запомнете, ако не е САЩ ще настъпи пълен хаос ще се възроди Халифата и тогава Европа е свършила .Добре че им забиха авианосците че не могат да гъкнат, само прилайват от време на време но това им е разрешено .Раша също се спотаи вече не заплашва със сърми и посейдоначки дет ги пуска по мултиките.
61
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега русия е по-надупена отколкото беше СССР, тогава поне самолетни полети имаше до москва за Европа а сега и това липсва .
60
3
 
14
 
! Отговори
Понти преди 7 месеца
Дано по скоро Русия освободи и нас от американските лапи, докато не сме станали 2 милиона черни кожи, щото в демокрацията така става!
59
3
 
17
 
! Отговори
Сина преди 7 месеца
Зеленски унищожава Украйна, така ще пише в учебниците - защото се продаде на американците за пари! Просто и ясно!
58
11
 
2
 
! Отговори
сКухЧерепПутинофил преди 7 месеца
кънти наоколо
57
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ние Окултурихме русия! Дадохме им азбука! Голяма грешка! Азиатци си останаха! Освен да грабят и да предизвикват войни и преврати, за друго не стават! Преди 106 години си избиха и прогониха образованите хора! Човешкият живот в русия няма стойност! Никой друг, освен терористи и разконспирирани шпиони не емигрира в русия!
56
3
 
20
 
! Отговори
Сина преди 7 месеца
Терористите са укро-нацистите, които убиваха рускоезично население в южните руски украйнини, включително и българи! А Русия е Освободител в тази ситуация! Ние виждаме, ние знаем и ще говорим само истината, въпреки Урсула, памперса и другата клика от запада!
55
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Христо Христов "Касетъчните бомби дават едно голямо предимство за Украйна - не дава военопленници на Русия." --------------- ти май не си гледал видеа от фронта от поледната седмица... вече хохалите не искат и да чуят за касетъчни боеприпаси, но пък и раашките не ги питат хахаха. И малките окраинчета вече знаят що е то РБК! Каквото "приятелите" дадат на 404, Русия след това започва също да използва при това в пъти повече.. така че да внимават хохалите какво си пожелават.
54
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зеленски пак се пеняви, значи ударите са били точни и ползотворни.
53
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Истинският терор го провежда Зеленски спрямо населението на Украйна.
52
3
 
18
 
! Отговори
Генерал Суровикин преди 7 месеца
Вие нямате представа какво значи Киев да бъде бомбардиран! Газа ще ви се стори като СПА курорт!
51
0
 
4
 
! Отговори
МЍРОСЛАВ Б преди 7 месеца
Името на хунския вожд е онлайн псевдоним на Мирослав Блажев, на 33 г., от град Севлиево, по професия - охранител. Това е човекът, който във вторник похити пътнически автобус и два часа по-късно се предаде на полицията. Носел е пистолет и боеприпаси - по един патрон за всеки от 40-те души в рейса. Той се оказа активен форумец, чийто достъп често е бил ограничаван от ***. Разследващият журналист от в. "24 часа" Станимир Въгленов, администрирал онлайн дискусиите след пускането на сайта на всекидневника , си спомня как се е сблъсквал с Атила още през 2005 г.На 27 януари Атила се качва на
50
2
 
23
 
! Отговори
Факт преди 7 месеца
Ако Киев наистина беше атакуван, то сега щеше да прилича на Газа. А няма такова нещо. На практика се атакуват само определени обелти около града и в него падат само отломки от зенитни ракети и дронове.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мачкай Имп. Маврикий!!!!
48
23
 
3
 
! Отговори
Страшно е преди 7 месеца
Да нападнеш 25 пъти по-малка като територия държава и да те смелят от бой! 20 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка! Флагманът по дъното да лази! Армия от пандизчии да събереш и тя да избяга! От Северна Корея помощ да просиш! Страшно е!