Зеленски след атаката към Киев: Съзнателен терор

Кремъл се гордее, че може да убива, заяви той
25 ное 2023 11:35, Александър Попов
87
Зеленски след атаката към Киев: Съзнателен терор
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските сили съзнателно са нанесли масиран удар с дронове-камикадзе в навечерието на деня в памет на жертвите на Гладомора, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс и УНИАН.

"Над 70 "шахеда" в нощта преди деня, на който се отбелязва паметта на жертвите на геноцида Гладомор. Съзнателен терор. Точно в този момент. Руското ръководство се гордее с това, че може да убива", подчерта Зеленски в своя канал в Телеграм, коментирайки нощното нападение.

"Нашите войници свалиха повечето от безпилотните самолети. За съжаление, не всички. Но работят по укрепването на въздушната ни отбрана, за да свалят повече. И да работим по-нататък за обединяване на света в защита срещу руския терор. Терористичната държава трябва да загуби и да отговаря за това, което е направила", добави украинският президент.

В навечерието на 90-ата годишнина от Гладомора, руската армия е извършила най-мащабното си нападение с дронове срещу украинската столица, подчерта и кметът на Киев Виталий Кличко, цитиран от Укринформ.

При нападението тази нощ са били използвани рекорден брой дронове-камикадзе "Шахед-131/136", съобщиха и украинските военновъздушни сили. Киев е бил основната мишена на атаката, проведена на няколко вълни и от различни посоки.

Както съобщи говорителят на Киевската градска военна администрация Михайло Шаманов, силите за противовъздушна отбрана на Украйна са прихванали над 40 дрона камикадзе, насочени към столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руснаците копат тунел до Киев а пък украинците копат до Москва. Хънтър им наредил това. Ха ха ха...
26
1
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 9 месеца
Това е артилерийска подготовка. Обновяват се картите на ПВО. Копаят се тунели до Киев и като се прокопаят, почва истинската атака.
25
5
 
19
 
! Отговори
Мишо преди 9 месеца
В случая терористите са от режима на Зелето!!!!Народа ще ги съди! Престъпници.
24
1
 
25
 
! Отговори
Контранастъпваш преди 9 месеца
Успешно отстъпваме.
23
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зеленото наркоманче проси ли пак милиарди долари?!?
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А аз д попитам за лятната украинска офанзива моля?!? Мисирката от Днес.бг я обяви за успешна още Май месец..........
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Американските касетъчни снаряди се оказаха оръжия, които проляха много руска кръв. Руският отговор обаче е десет пъти по-ефективен и ужасен. Русия започна масирана употреба на касетъчни бомби РБК-500. РБК еднократна бомбена касетка(Разовая Бомбомая Кассет), 500 е масата на полезния товар. Касетата може да бъде оборудвана с разрушителни елементи (суббоеприпаси) за различни цели. Те могат да бъдат осколъчни гранати или обикновени кумулативни бомби, и наистина всичко.
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добре ги дъни руснака с клъстарни бомби! Още много ама много ще има!! Така се празнува уркофилски победна офанзива!
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Авдеевка е ад. Котелът се затваря.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
A какво става с контранастъплението?
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Върна ли си Бахмут?!? Крим дали си върна вече?!? Изпуснах малко нещата, ама то нали е сигурно, та викам да видя докъде са стигнали.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Срещу украинските въоръжени сили са използвани касетки с голям брой малки суббоеприпаси: съдейки по броя на експлозиите, РБК-500 е използван във варианта ШОАБ-0.5: "авиационна бомба с осколкова топка", а индексът 0.5 показва, че тя тежи само половин килограм. ШОАБ-0.5 изглежда като сфера с четири леко извити ребра, малко по-малки от топка за тенис. В същото време във всяка "топка" се изсипват 304 стоманени топки с диаметър 5,5 мм. Падайки от голяма височина, суббоеприпасите се разпределят равномерно по площта. Нито гънките на терена, нито отворените отгоре окопи и окопи могат да ви спасят от т
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украинските бандити имаха избор: или да изстрелват касетъчни снаряди, или да престанат да стрелят напълно. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу още през юли заяви, че ако украинските въоръжени сили започнат да използват касетъчни боеприпаси срещу нашите войници, тогава "и ние няма да сме длъжни". Украинските бандити просто се засмяха на това, изброявайки заплахата като една от "червените линии", пресичането на които не води до нищо. Четири месеца наистина нямаше масово използване на такива боеприпаси от руска страна. А сега има.
14
12
 
1
 
! Отговори
Еврогей преди 9 месеца
Хааай гаааййз, хау'з гой'н? Хайде да се саберем хомодружинка на площад Батенберг и да се изгаврим с руското знаме, на направим една гавра с Русия. Така ще сапортнем светлите сили на доброто във вселената които водят война с тъмните сили на злото в лицето на Путин и на Русия.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нещо за офанзивата моля?
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кво стана с контраофанзивата ? Питам евроатлантическият слугинаж .
11
1
 
8
 
! Отговори
+_- преди 9 месеца
Тебе пак те изтипосаха .Цял ден ще ти гледаме муТ-рата.Ако беше на мястото на палестинците щеше да стоиш *** гадино и звук нямаше да издадеш.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Израелското ръководство се гордее с това, че може да убива хиляди деца в Газа. Руското ръководство се гордее с това, че може да бомбардира Киев с хирургична точност.
9
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйна напредва и Путин отново ще посегне към ядрената заплаха! Украйна напредва, Дмитрий Медведев се страхува. Той се страхува, защото неговият шеф Владимир Путин също се страхува, пише Дейвид Акс за "Телеграф".
8
1
 
10
 
! Отговори
Атлантик преди 9 месеца
Скоро ще готвим зеле. В момента уточняваме как ще го сготвим.