Дмитрий Кулеба: Украйна е готова да се бори още много години

Той отказа да прави прогнози за края на военните действия
30 юни 2023 08:15, Нели Христова
104
Дмитрий Кулеба: Украйна е готова да се бори още много години
Снимка: БГНЕС

Украинците са готови да продължат въоръжения конфликт още много години, заяви украинският външен министър Дмитрий Кулеба в ефира на италианския телевизионен канал La7. "Проведохме проучване сред нашите граждани и 58% от украинците казват, че са готови да се съпротивляват години наред, за да спечели страната ни. Украинците разбраха, че войната е екзистенциален въпрос", каза той. Той отказа да прави прогнози за края на военните действия. "Работя всеки ден за прекратяване на конфликта възможно най-скоро“, подчерта първият дипломат на Украйна.

Украйна "никога не е искала и не иска" намесата на войски на други страни в конфликта, каза още Кулеба. „Ние никога не сме искали намесата на чужди войски, за разлика от други страни, които поискаха разполагане на войници на НАТО на тяхна територия за решаване на вътрешни проблеми", каза той в ефира на предаване по канала La7. Според Кулеба нуждите на Украйна са „прости“: „Дайте ни оръжията и ние ще свършим останалата част от работата, без да излагаме живота ви на опасност. Ние не искаме и не искаме никоя друга държава да влиза в конфликта“, подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е как години?!? С лятната офанзива ги разказвате!
10
3
 
21
 
! Отговори
хсхсхсх преди 10 месеца
дали другите са готови да ви пращат подаръци още много години ,щото без тях сте гола вода
9
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма нужд, той Путин каза че ще е към 10 дена специалната операция
8
2
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 10 месеца
Да Вее Батеее - Костюмчето, Вратовръзката, Лимузината, Самолетчето- НА ТЕБ ТИ Е ДОБРЕ - ПИТАЙ УКРАИНЦИТЕ НА ФРОНТА , КОИТО СПЯТ В КАЛТА И СНЕГА - И УМИРАТ ........Смешшкооооо........ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
7
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Истината е, че запада иска да докопа ресурсите на Русия и да пороби руското население, което да използва като работна сила. Нас така ни поробиха и вхеха ресурсите ни. Работната сила избяга на запад, че и тука останалата маса бачка за западняците. Нашите и европейските управници и медии са изцяло под контрола на америка и западните богати корпорации.
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво, но най-ми иде да те видя тебе да ти сложат една каска и синьо тиксо на ръката и на фронта, да видим там колко ще си смел.
5
3
 
21
 
! Отговори
Евро_роб преди 10 месеца
И ние сме готови да ви издържаме още много години
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къде е контранастъплението на укрорайха? До тук виждаме само разбити Хамъри и западни БТР-и от 60-те години на миналия век. Къде е новата натовска техника? Или са им дали само 10 неизправни танка за парлама?Жива сила му е майката, до последния укронацяг и натовски боевик.
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-ми харесва да гледам точни попадения на руски ракети, руски дронове и "умни" планиращи бомби в места на дислокация (располагите) на укронацяги, уктопитеци, западни наемници и западни офицери. Денацификацията и демилитаризацията на уcpaйнa продължава. Контранастъплението е фантазия и няма как да има, защото само да си покажат леко мирижливите мутряги и всички отиват при Бандера.
2
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И ние сме готови за дълга борба и страдания заедно с вас братя украинци.
1
36
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много мъдър политик!