Кралицата готова да уволни Борис Джонсън?

Ще продължи ли премиерът да нарушава закона?
30 сеп 2019 21:40, Нели Христова
42
Кралицата готова да уволни Борис Джонсън?
Снимки: Reuters

Ако Борис Джонсън откаже да се подчини на Върховния съд и не замине за Брюксел за да моли за още една отсрочка за Brexit, кралицата може и да го уволни. 

Според бившият генерален прокурор Доминик Грийв, премиерът ще "изхвърчи за пет минути" ако не се събрази със закона. Той предвижда, че ще завалят и оставки, като сред имената, които споменава, са тези на главния юридически съветник на британското правителство Робърт Бъкланд и адвокатът Джефри Кокс.

Грийв още твърди, че е е възможно държавните служби също да откажат да работят с Борис Джонсън, ако той открито продължи да нарушава закона.

Британските власти настояват Джонсън да помоли за още една отсрочка до януари 2020 година, ако сделка до 19 октомври тази година няма.

За премиера това е ще е означава Великобритания да се предаде. Той заяви, че Brexit ще се състои на 31 октомври и е изключено да се моли на Брюксел. Но според Грийв той няма как да избяга от отговорност и съда ще го принуди така или иначе да напише писмото.

"Съдът ще се справи с това много бързо", казва Грийв. Ако Джонсън откаже да съдейства, то той ще бъде изправен пред Върховния съд и светкавично ще бъде освободен от Кралица Елизабет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До ПенсионерБританската конституция я има, но не е "писана". Просто под конституция те разбират всички закони в действие. А това са наистина ВСИЧКИ закони, приемани някога, тъй като няма възможност за отмяната им... Затова и законът, че Боджу трябва или да осигури сделка, или да иска отсрочка, не може да бъде променен вовеки веков.
32
5
 
8
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
До Сапунка 39 Имат желание , ама не искат да излязат.Това е за урок на нашите хубостници, дето призовават да излезем от ЕС.Влизането е трудно , а излизането невъзможно.
31
6
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Батко 33 Британия няма конституция. И за какво им е ? Имат си кралица и каквото каже бабето , това е.
30
1
 
17
 
! Отговори
Сапунка преди 4 години
Английски цирк. Искат да излязат, ама нямат желание.
29
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много компетентни мнения прочетох. Някои даже експертни.Явно тролещите кибици разбират и от Англия....освен от всичко останало.Не знае правилата на българския правопис, но се изказва за световната политика. Боже, Боже...
28
7
 
13
 
! Отговори
Ох их преди 4 години
Тоя е все едно Тръмп, нищо не става от него....
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е демокрация-"Държавните служби,ще откажат да работят с премиера ,щомнеизпълнява закона."Наше Банкин,не само неизпълнява,но ги променя вдвижение,даже създава процедури итърка сол директно на главата.Пррмиера да бъде уволнен- ха!Друготого предполагахме,но как ще функциони-ра гей,съюз, става смешно и унижен.
26
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не мърдат от ЕС,че робите български ще се завърнат от клоаките на англичаните и понеже са свикнали да ги тъпчат и да им се подиграват лицемерно,ще са същите и тук.Не може един берач на ягоди,живеещ с още 5 такива с()пола-миячи на коли,да се върне и да претендира,че е в полза на България.Да си стоят там и от дистанция да се хвалят колко са добре.....с ишиас и лумбаго на по 30 годни.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя и Тръмпата да нямата един фризьор?Веят им се перчемите като на хипита.
24
1
 
4
 
! Отговори
Батко преди 4 години
Xxxx само да вметна, че Британия няма конституция. Не е шега - причините са интересни, ако искаш потърси и прочети
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре бе писна ми на......Три години излизат ,влизат,зализват.Врътки,кълбета,шпагати ......Шменти капели,тутуп тутупДа си се затварят на тоя прокажен миризлив остров и да приключва тая индийска драма
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30Браво,голема работа си,щом си чел конституцията на Великобритания!А,българската прочетели?
21
3
 
4
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
До бай ганюА ти чел ли си британската конституция...гарантирано не.... защото кралицата може да поиска оставката на премиера и той е длъжен да се отегли...а някой споменава че можела да поиска оставки в Канада и Австралия...е не може...тъй като и Канада и Австралия са суверенни и независими...
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е все едно да уволни Ердоган, Борка с тебе сме. Разбий и нацепи Великобритания както много народи искат, особено турския!
19
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кралицата няма пълномощията да го уволниАбсолютно има правомощията да уволни не само демократично избрани министри, но и цялото правителство, и парламента, не само във Великобритания, но и в Канада, Австралия, Нова Зенландия и т.н., които официално също са й поданици. В миналото има такъв случай. Колко власт има тази бабичка над половината свят, не е за вярване, и тя съвсем не е просто някаква туристическа атракция.
18
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да го маха старата папундрела тоя ***. Набута Англия в такъв проблем, че 2 години само с това се занимават. Отдавна трябваше да повторят референдума и да го бутнат тоя в затвора. Тоя *** в началото на падаше българи и румънци, за да добие популярност.
17
8
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
кралицата няма пълномощията да го уволниможе да го назначи за шут преди време но борис ще стане послушен от утре и вече няма да нарушава законите
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борко излъга кралицата, за да получи нейното съгласие за паузата на парламента. Кралицата обаче не си признава, че Борко я е излъгал, защото в Наглобритания е нечувано и немислимо някой плебей, пък бил той и премиер, да излъже суверена. Борко няма да го бъде. Всички бързо ще го забравят като кошмарен сън.
15
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** паак разбира повече от англичаните...той нарежда кралицата...нарежда и храни англичаните...а пък не си гледа свията кооочинка...че никой не го бръсне за човек.
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поданиците най-накрая разбраха, че демокрацията им е фалшива и трябва да станат република, за да станат истински граждани.