Кралицата готова да уволни Борис Джонсън?

Ще продължи ли премиерът да нарушава закона?
30 сеп 2019 21:40, Нели Христова
42
Кралицата готова да уволни Борис Джонсън?
Снимки: Reuters

Ако Борис Джонсън откаже да се подчини на Върховния съд и не замине за Брюксел за да моли за още една отсрочка за Brexit, кралицата може и да го уволни. 

Според бившият генерален прокурор Доминик Грийв, премиерът ще "изхвърчи за пет минути" ако не се събрази със закона. Той предвижда, че ще завалят и оставки, като сред имената, които споменава, са тези на главния юридически съветник на британското правителство Робърт Бъкланд и адвокатът Джефри Кокс.

Грийв още твърди, че е е възможно държавните служби също да откажат да работят с Борис Джонсън, ако той открито продължи да нарушава закона.

Британските власти настояват Джонсън да помоли за още една отсрочка до януари 2020 година, ако сделка до 19 октомври тази година няма.

За премиера това е ще е означава Великобритания да се предаде. Той заяви, че Brexit ще се състои на 31 октомври и е изключено да се моли на Брюксел. Но според Грийв той няма как да избяга от отговорност и съда ще го принуди така или иначе да напише писмото.

"Съдът ще се справи с това много бързо", казва Грийв. Ако Джонсън откаже да съдейства, то той ще бъде изправен пред Върховния съд и светкавично ще бъде освободен от Кралица Елизабет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При критични ситуации трябва решителен човек на кормилото, непукист който да свърши работата. През ВСВ това е бил Чърчил сега е Борис.
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е абсурдно. Никой не иска сега да е на неговото място и да бъде тоз, който ще направи или няма да направи Брекзита. И в двата случая ще бъде виновен
11
3
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПРИ УСЛОВИЯТА С КОИТО СА ВЛЕЗЛИ В ЕС ДА ГО НАПУСКАТ ДА ГИ ТАКОВАМ В НАГЛОБРИТАНЦИТЕ НАГЛИ!ВПИЛИ СА СЕ КАТО КЪРЛЕЖ В ЕВРОСЪЮЗА
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нас какво ни интерва джонката че ще бьде увонен.
9
7
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
СЕГА ИДВА ЛОШАТА МЕЙ НОМЕР 3ПОСЛЕ ЩЕ Е ЛОШИЯ ДЖОНСЪН НОМЕР 4 ГОДИНИТЕ СИ МИНАВАТ А БРИТАНИЯ СИ СЕДИ В ЕС!!!ЧИСТО ТЕАТРО КОЕТО СЕ ИГРАЕ ОТ КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО БАЛАМОСВАЩО НАСЕЛЕНИЕТО, ЧЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ЕС И НАЗНАЧАВАЩО ПОРЕДНАТА ПИОНКА ПРЕМИЕР ДА ЛЪЖЕ, ЧЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ЕС!)
8
12
 
18
 
! Отговори
ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ преди 5 години
На кой му дреме за тия овчари? Ми те вчера разбраха, че половият акт може да се извърши и с жена, а не само с овца...Има цяла една планета, умрял им някой за скапания нужник UK...
7
6
 
33
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
Брексит с успешна сделка с Европейския съюз е ПРОВАЛ за Борко Джонсън. Щото тогава европейските компании ще си останат в Англия и тариката Тръмп няма да може да се изяви като спасител и покровител на Великобритания и американските компании няма да могат да се настанят в Англия .Продажбата на отровни ГМО продукти , до сега забранявани от Брюксел НЯМА ДА СЕ СЪСТОИ . Американските боклуууци дето дори умрелия от глад милиарден Китай не ги иска НЯМА да стъпят в Англия . Борко ще загуби комисионни.
6
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече 3 години се чудят,ква е тая Англия, какво е тва чудо, то направо смешно. Излизат, слагат едни мита и продължаеат, какво има, 3 години не могат да решат един Брекзит. Само отлагане, така ли работят. С отлагане
5
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борис до сега нищо незаконно не е направил, но вече нелигитимно когато съдът отмени разпускането на парламента... Левите пак са в паника.
4
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия ми омръзнаха. Няма ли да се махат най-сетне?
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, няма да се случи брекзита. Играйте смело за паунда!
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горкият нахален тип. Самата кралица му е дигнала мерника ! Ако не е мислил за самоубийство, може би е време да преразгледа плановете си.
1
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незнам сбръчкания как си ги представя тези работи но явно нее на ти с законите на Англия. При всички положения не си дава сметка че Кралицата ще го изрита като сбръчкан котарак. Хванат ли го на мушка няма отърваване това нее Турция бе турчето.