Откриха "явни прилики" между катастрофите с Boeing 737

Данните са от черните кутии на разбилия се в Етиопия самолет
17 мар 2019 19:47, Анисия Иванова
66
Откриха "явни прилики" между катастрофите с Boeing 737
Снимка: БТА

Данните от черните кутии на разбилия се преди седмица в Етиопия "Боинг 737 МАКС 8" показват "явни прилики" с катастрофата на индонезийски самолет от същия модел през октомври. Това обяви днес етиопската министърка на транспорта Дагмавит Могес, цитирана от световните агенции.

Още по темата

Черната кутия, записваща параметрите на полета, е показала "ясни прилики" между катастрофите на двата самолета от един и същи модел, каза Могес на пресконференция. Тя отбеляза, че устройството е в добро състояние.

Предварителният доклад за причините за авиокатастрофата ще бъде публикуван до 30 дни, допълни етиопската министърка на транспорта.

Всички 157 души на борда загинаха, когато самолет "Боинг 737 МАКС 8" на Етиопските авиолинии, изпълняващ полет от Адис Абеба до Найроби, се разби малко след излитане на 10 март.

Редица страни, сред които и Съединените щати, наложиха забрана самолети от този модел да летят. Американската компания производител Боинг трябва да докаже, че "737 МАКС 8" са безопасни на фона на подозренията, че дефектни сензори и софтуер са допринесли за двете катастрофи, станали в разстояние на по-малко от половин година, отбелязва Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
V преди 5 години
А днес бг ни разправяше че леон еар е кофти а българия он еар не била кофти компания :) Нищо че два полета за една седмица не стигнаха до крайната цел на бг он еар :))) Ся се оказва обратното .Леон еар си е наред ,а бг он еар не е ;)
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво очаквате да обяви етиопската министърка на транспорта? Че пилотите са били с ниска квалификация ? По начина по който транспортираха и дадоха данните на френска компания за разследване явно си личи че няма да научим истината. Дори и да свалят самолетите от употреба полетите и безопасността ще загубят.
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факторът СТРАХ ще погребе Боинг 737 МАX 8. Дори и да оправят софтуера, хората вече са преубедени и няма да се качват на тези самолети. Единствен шанс за Боинг е да направи малки козметични промени и да му смени името. Иначе няма шанс.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очевидно става въпрос за комбинация от грешки на сензори и софтуер, които водят до това, че системата на практика забива самолетът с носа надолу и той се разбива. Не се случва винаги, но ако за 5 месеца е станало 2 пъти, следващата катастрофа можеше да е в гъсто населената Европа, т.е. да има потенциално много жертви. А и следваща катастрофа щеше да фалира Боинг и след него и САЩ директно. Затова спирането беше най-доброто нещо. Обаче се надявам Боинг да си платят на всички засегнати.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът е сериозен, затова и целият свят реагира толкова бързо и толкова остро. Е и за да се насладят на единствените санкции, които могат да наложат на САЩ, но това е друг въпрос. Както по-долу обясняват, Боинг са променили съществено как самолета лети. Промените в окачването водят до това, че при излитане, в определени случаи двигателите избутват носа нагоре, затова тази система го компенсира, насочвайки го надолу. Само че, тя дава дефект и го насочва надолу, когато не трябва. Което е лошо.
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видиш ли МАКС, МЕГА, СУПЕР, ЕКСТРА, ГИГА, бегай и не купувай.-А ако видиш Сухок Суперджет да купуваш ли? Или Магистральний самолет 21-го века?
24
2
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 5 години
Ще купуваме Airbus - Европейско производство, и от F-35 и 16 ще се откажем,няма да пълним гушите на тия от Другия край на света - да си гледат работата
23
1
 
23
 
! Отговори
мм преди 5 години
Голям удар по реномето на Боинг е цялата тази история ,ще се наложи да използват всички държавни апарати да накарат някой да си купи вече Боинг.Ако бяха тестови самолети *** дойде ,но да пуснеш нещо с дефекти в официална употреба е просто недопустимо
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сложили бъгав софтуер, кой изобщо има смелост да се качва на тези измислени самолети? Видиш ли МАКС, МЕГА, СУПЕР, ЕКСТРА, ГИГА, бегай и не купувай.
21
8
 
13
 
! Отговори
Атакист преди 5 години
След като Боинг се оказа летящ ковчег, самолетните компании трябва да се насочат към купуване на единственият добър пътнически самолет, без аналог в света! Руския Ту-154!
20
2
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 5 години
Отменени са поръчки за 500 Милиарда Долара на Boing :))))Ембарго на САЩ - да фалира Boing ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААААА
19
20
 
6
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
Кремълските троляги, само да ви питам. Как ви плащат - на ръка в брой или по дебитна карта ? Иначе е ясно, че ви набират и плащат в руския център на Шипка 6. Вървите само тука и в Блиц. В дневник и други сериозни сайтове, нещо не вървите.
18
21
 
7
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
Кремълски троляги, стига злобяхте ! Боинг са най - ползваните пътнически самолети. Естествено ще има и най - много инциденти с тях. Що няма инциденти с росиянски самальоти ? Ами щото ги ползват само в Русия и бившите съветски републики. Аре сега легайте да спите и за утре измислете по - добри опорни точки.
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полека лека ще се окаже и че американците много добре са знаели за проблемите, ноооо нали, $$$$$И естествено глоби няма да има. Нищо че 2.0ТДИ на VW ги смляха на фона на 6.0 литровите си пушещи бангии.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 5 години
С едно малко допълнение. На новите транспортни и пътнически самолети центъра на масата е зад фокуса на подемната сила на фюзелажа а на старите е пред. Предното центроване дава аеродинамична стабилност на машината но се заплаща с няколко допълнителни тона товар на крилата, защото опашката се натиска за компенсация на изместената маса. При задното центроване подемната сила на опашката е допълнителен бонус, но машината се стабилизира от бързодействащи електронни системи без които е неуправляема
15
4
 
9
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Сега да кажа на отворковците по долу.Самолети от всякакви производители са падали.Сложни машини и най малките грешки са фатални.
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боингите падат падат от небето...
13
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"При военните е същото-техниката от Студената война е без забележки,докато всичко след 2000-та е проблемно.Що ли?"Защото до 2000г. се залагаше повече на механиката и аеродинамиката, а електрониката имаше само спомагателна функция! А сега блъскат техниката с една камара безумни електронни системи, чиято функция е да изместят човека и механиката от уравнението и цялата тази глупост я наричат "прогрес"! Затова и боингите им почнаха да падат като круши!
12
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците само на думи и в американските филми са силни. Рамбо сам победи цялата виетнамска армия. Така е, във Холивуд САЩ са най-великите и най-силните. Реалността обаче е точно обратната. От кравар нищо не става.
11
2
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Анонимен 11БЛАГОДАРЯ РАЗВЕСЕЛИ МЕ :D