Русия и Турция се разбраха за демитализирана зона

Тя ще се намира в сирийската провинция Идлиб
Обновена: 17 сеп 2018 20:37 | 17 сеп 2018 20:37, Веселина Йорданова
48
Русия и Турция се разбраха за демитализирана зона
Снимка: БТА

Русия и Турция се споразумяха да създадат демилитаризирана буферна зона в сирийската провинция Идлиб, която ще разделя сирийските правителствени сили от бунтовническите сили.

Още по темата
Това заяви днес руският президент Владимир Путин след преговори с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, предадоха световните агенции.

Турски и руски военни ще патрулират в зоната, за да гарантират, че установеният в нея режим се спазва. По силата на споразумението всички тежки оръжия ще бъдат изтеглени от зоната, а "радикално настроените" бунтовници, включително "Джебхат ан нусра", ще трябва да се изтеглят от нея.

"Решихме от 15 октомври тази година да създадем по линията на съприкосновение демилитаризирана зона с ширина 15-20 км", заяви Путин след срещата в Сочи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква милост не трябва да има за терористите от ИДИЛ.Много бой ще има за тях ..............от армията на Асад.Слава на великия сирийски народ и президента Асад ................устояха на чудовищна агресия, организирана и финансирана от западните служби (на Англия, Франция и САЩ).
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аааа войната свърши, сирийците да бегат да си оправят страната
4
17
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Пхахаха!:)))) *** се пъна три дни за изборите и накрая Тръмп каза "Идлиб не трябва да се напада". И Путин забрави, че щеше да изтрие Джабхат Нусра...
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Има бая мирни жители. Терористите ги ползват като щит, а оаканите каски дебнат само да стане някоя авария и да се разпищолят, а после да ревнат всички независими, свободни и демократични.
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Можеше някой залп от Калибър да срине до основи Идлиб и после да си пийвате кафенце на спокойствие без излишно да се напрягате с демитализирани зони.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що "радикално настроени" сте го турнале в кавички бре ? Те са си радикално настроени. Даже са терористи. По-радикално от това няма. И няма нужда от кавичките.