Брендо напълно осъзнавал какво прави, охранителят в затвора остана потресен

Не е такъв редът, каза му той, след като Банев цъфна пред него
Обновена: 24 юни 2024 19:05 | 24 юни 2024 14:04, Нели Христова
116
Брендо напълно осъзнавал какво прави, охранителят в затвора остана потресен
Снимка: YouTube/Флагман

Видео разпространено в социалните мрежи показва как Евелин Банев-Брендо отива пред Софийския затвор заедно с адвоката си. На въпрос, зададен от "Флагман" дали осъзнава какво прави, Брендо отговаря: Разбира се.

"Господин Банев се явява за изтърпяване на наложеното му наказание и влязла в сила присъда", обяснява адвокатът му.

След това двамата се отправят към вратата на затвора. Там адвокатът обяснява на надзирателя, че клиентът му е тук за излежаване на наложена присъда. Надзирателят обаче не е подготвен. Той обяснява, че редът не е такъв и се оттегля, вероятно за да се обади на съответните власти. През това време Брендо спокойно изчаква какво решение ще вземе той.

Евелин Банев-Брендо се предаде сам днес в 7:30 ч. Той бе обявен за международно издирване още през 2018 г.

Брендо има три присъди в три държави. Първо го наказаха с 10 г. в Румъния за трафик на кокаин. След това Италия го осъди на 20 г. за трафик на дрога от Южна Америка към Европа по делото "Кокаинови крале". Накрая влезе в сила и присъдата му от 6 г. за пране на пари от наркотрафик в България. Делото започна първо от всички - през 2007 г., но приключи последно. Затова Брендо беше върнат у нас, но избяга, след като Върховният касационен съд се произнесе окончателно.

След 5 г. в неизвестност го задържаха в Украйна - месеци преди избухването на войната с Русия. Разследваха го за фалшиви документи и нарколаборатория в къща до Киев, но той отново се измъкна. Оказа се, че е станал украински гражданин, а такива не се предават заради присъди в други държави.

Брендо е една от най-мистериозните фигури в престъпния свят у нас. Успява да се издигне до най-високите нива в трафика на кокаин от Америка към Европа. Контактува с хора от високите нива в организираната престъпност, включително клана Ндрангета в Италия.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от Миш-маш
Евро Камп 2024 се завръща в сърцето на София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В България парите пазят - кой ще посмее да убие Брендо в затвора! Нали това означава смърт на убиеца, а защо не и на неговото семейство! Само че защо Брендо се предава сам? Толкова ли се е накиснал в държавите на Европа, че предпочита затвор пред бягство напр. в държава от Близкия Изток? Или вече и мъни йок?
83
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
След 15 години издирване да, се предаде това не е случайно или нашите мафиоти ги е дострашало ако се предаде на италианците например да не ги предаде това са, похватите на мутрата Борисов нали и него така го спаси Любен Гоцев от затвора, в Чехия дето го бяха държали за кражби на коли
82
0
 
8
 
! Отговори
A преди 6 дни
Дано това к о п е ле да не о целее в затвора!
81
0
 
12
 
! Отговори
Жерар преди 6 дни
Поредния скеч в стил Жорж Сименон.Очакваме да видим кой е в ролята на Мегре.Ботьо Ботев е по убийствата,но такова все още липсва.
80
0
 
35
 
! Отговори
Славчо преди 6 дни
Уж издирван пък се разхожда свободно до затвора... ква милиция кви пет лева
79
0
 
8
 
! Отговори
Бирата преди 6 дни
Нормално,парите свършват по някое време,а бизнес с издирвани от закона никой няма да рискува да загуби стоката си.
78
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
вервайте колкото и осъдиха М.очите
77
3
 
21
 
! Отговори
Магелан преди 6 дни
Шок и ужас.Голямата тиква от Банке има назначена усилена охрана и има постове снайперисти.И паралелно което за мен не е случайно Брендо се предава доброволно.Няма случайни неща?
76
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Явно се готви врътка и ще иска да е защитен свидетел някъде по света и у нас!
75
0
 
25
 
! Отговори
Предлагам преди 6 дни
"милиционера" дето е бил на пост,на входа на затвора да бъде награден с орден за "Храброст",че не се е изпуснал в гащите от страх,а защо не си е направил и едно селфи с Брендо за спомен от службата!?!
74
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 74 - Как пък се сети? Направо си гениален, и за ДНК знаеш...
73
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Праща платено муле-двойник да му лежи присъдата. И държавата няма да го търси повече... И ДНК анализ да направят, нали се сещате за резултата - официално за пред хората - той е, а иначе всички замесени знаят, че в затвора ще влезе платен анонимник.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ще се предава,защото нещо знаеможе да знае,че ще има подкрепа от бъдещо правителствоа може и така да иска да се покрие на сигурно място
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен0011 преди 6 дни
До Анонимен Според мен адвокатът се е обадил на журналята за да отрази събитието. Да има доказателство черно на бяло колко са некадърни МВР и службите. Колкото до начина му на влизане в страната - като всеки нелегален емигрант - през съответния канал.
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Дошъл е да посрещне каргото с кокаина от Колумбия! След разкритието на баща и син главни контрабандисти и главната митничарка,не може да се вярва на никого.
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Е СЕГА МУ ПРЕДОСТАВЕТЕ ПЪЛНАТА ПРОГРАМА 6 + 10 + 20 ГОДИНИ И СЛЕД 36 ГОДИНИ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ СЪОТВЕТНИТЕ ПАНДИЗИ!!!
68
0
 
11
 
! Отговори
аЕ СТИГА БЕ преди 6 дни
Луда работа е нашата държава Нашата държава с малко "д" я пиша нарочно, е шматка
67
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Никой не знае, че Брендо е тук и ще се предаде, цялата държава се чуди как изобщо и кога е минал граница..? Обаче медията на ГЕРБ - "Флагман" "случайно е точно в 7:30 пред затвора да го интервюира??
66
0
 
72
 
! Отговори
Qweqwe преди 6 дни
Басии и държавата сме честно. Ангел Христов умира в дома си, незнайно как влезнал в България. Брендо издирван с червена бюлетина влиза на територията на България без какъвто и да е проблем, отива да се предаде и те се чудят какво да го правят. Аз не знам какъв Шенген чакаме....
65
3
 
29
 
! Отговори
Кубрик преди 6 дни
Този,на снимката,олицетворява нагла,цинична, подло изчадие,колко семейства,заради дрогата разруши,колко деца загинаха? Правилно правят в Китай, Сингапур и Филипините:Въже-***-Ад.