Тайните на диетата на Путин: змиорка, кефир, пъдпъдъчи яйца, дагестански коняк

2 юни 2024 07:00, Петър Бойчев
85
Тайните на диетата на Путин: змиорка, кефир, пъдпъдъчи яйца, дагестански коняк
Снимка БГНЕС

Тази година Владимир Путин ще стане на 72 години. Каквито и да са неговите политически разбирания за война и мир, едно нещо не може да бъде му отречено - за разлика от много свои връстници, руският президент е в завидна за годините си физическа форма.
 
Каква е неговата тайна? Отговорът се крие до голяма степен в диетата на стопанина на Кремъл, който е бивш самбист и до днес остава отдаден на спорта и различни практики като къпането в ледени води, активния риболов и лов.

За закуска Путин яде качамак, творог (извара) с мед и пие сурови пъдпъдъчи яйца. Това твърдят журналисти от телевизионния канал НТВ, които са закусвали с президента. Те също така разкриха, че Путин обича да пие сок от цвекло.
 
Самият руски лидер е споделял пред репортери, че обича ориз, но не и овесена каша, пише abcnews.al. „Не мога да отделям много време на храненето. Обичам зеленчуци - домат, краставица, маруля. Сутрин обичам да ям качамак, прясно сирене и мед. Ако мога да избирам между месо и риба, ще избера риба, но харесвам и агнешко“, каза Путин и добави, че не обича сладко, но от време на време хапва сладолед.

Путин пътува много из Русия, а до преди войната често беше и зад граница. Това, което президентът яде на път, е съвсем друга история. „Когато съм на път, обичам да опитвам местната кухня. Свикнал съм със зелен чай… Обикновено не вечерям, нямам време за това. Следобед гледам да ям плодове и пия кефир, когато е възможно, а когато не е, предпочитам да не ям нищо“, казва Путин.

Преди няколко години в ресторант "Подворье" в Санкт Петербург имаше специално меню "Обяд с Владимир Путин", в което се предлагаха любимите ястия на президента. Самият Путин е посещавал този ресторант много пъти. Там обикновено си поръчва мешано месо (телешки език, наденица, свинско и кюфтета).
 
През 2003 г. в калининградския ресторант "Уз път", където има и група журналисти, той си поръчва рибена чорба, пай с червен хайвер, пушена змиорка и ягодови палачинки. През 2008 г. на пътуване до Татарстан пък избира салата, пилешка супа, телешко с ориз и пай.

Главният готвач на Кремъл Анатолий Галкин разкрива, че президента предпочита вино или бира. Галкин разкри и рецептата за специален коктейл, който гостите пият на официални приеми: много лед, малко лимонов сок, мента и 50 грама шампанско. Той твърди, че напитката е страхотна за утоляване на жаждата.
 
Някои медии твърдят също, че президентът харесва испански червени вина. Според различни източници той също така обича да изпие чаша водка след хранене или малък дагестански коняк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
8
 
! Отговори
В. Путин преди 1 месец
Да ми ядеш шнура г-це Бойчева. Нямаш ли си .ишка та се ровиш какво ям ? По добре разкажи на хората какво става със Големият Контра Наступ на нацистите. Стигнаха ли до Москва ? Миналата година Зеленски обеща че това лято става въпрос за 2023г щял да се къпе на плажа в Крим....Чакаме снимки
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До работническо дело 48. Не си нормален а ?
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КОпейката и той пие само дегестански коняк, има пари- угажда си
34
0
 
2
 
! Отговори
А каква е преди 1 месец
Диетата на Шиши ?
33
8
 
2
 
! Отговори
работническо дело преди 1 месец
Този вожд постоянно ни го натрапват къде ходи в кой нужник какво яде.. Командването на руските Комически сили раздало лопати- погребални инструменти на всеки руски герой. Руските трупове ги заравяли както се садят картофи... на 0.50 м заровена руска ***..ха ха
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А с каква тoaлетна хартия си забърсва гъ3a след като е приключил с кефира и хайвера?
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тайната на всички диети е да не се подуваш като плондер от едене.
30
9
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Руски военни показаха видео с пленени 18 годишни украйски деца войници, ужасна гледка. Хунтата в Киев унищожава украйнския народ.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
палачинки със сладко от ягоди, и аз обичам
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До много лъжите бе 31. Пиене е една друга работа известна у нас че като седнеш трябва да броиш литри за да си истински мъж. Една чаша вино или бира не е пиене.
27
6
 
9
 
! Отговори
До 16ия профан преди 1 месец
Под думата "дребос" имаш предвид Зеленски нали ? Защото той е по нисък от Путин. Факт
26
3
 
8
 
! Отговори
Шоу преди 1 месец
..... и малки деца за закуска.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А каква е диетата на Бойко и Делян
24
3
 
3
 
! Отговори
До авторката преди 1 месец
Пешко това ли успя да сътвори полу празната ти наведена главица. Да знаем че трябва да си заработиш месечният грант от Козяк. Не спирай да пишеш безсмислени статии оплюващи Русия защото ти остава още малко да взимаш кинти от Америка срещу България за нищоправене. След ноември като дойде Доналд Тръмп ще ви отреже тлъстите грантове нищоправци такива
23
1
 
4
 
! Отговори
Дай диетата на преди 1 месец
Сумистите Шиши и Боце. Аз я знам. Ядене и плюскаме на корем и пиене дорде можеш! Юнаци!
22
0
 
1
 
! Отговори
Ром'с преди 1 месец
До 19. Елдата е гречка ,овсяная каша,манная каша...но за царевична каша не се сещам да имат ..та ми е интересно какво е Това чудо "КАЧАМАК" за закуска !!
21
1
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Змиорка веднъж писах тук, че ядох. Бяха пуснали във вече покойния "Пикадили". Цяла нощ я киснах в прясно мляко, намерих си и супер рецепта, накрая вкуса и не ми хареса хич. Пъдпъдъчи яйца всеки може да яде, даже не са скъпи. Кефирът е супер вкусен. Има го и у нас. Обичам го. Продават го във "Фантастико". Това, че харесва риба пред месо е супер. И че обича агнешко. Коняк не пия, но това че пие водка не е никак зле. Аз само водка джаскам. Добро меню има Джуджанка. Явно някой диетолог му я е приготвил
20
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
А кога при управлението на това лице обикновенният руснак е ял или ще яде същите деликатеси и дали някога дори ще ги опита? Никога!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин, Радев... ИСКАМЕ СТАТИЯ ЗА ХРИСТО БОТЕВ !!!
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А че лочи кръв не споменавате. .