Само за месец: Почти 60 000 китайци са починали от COVID-19

Това е първият голям брой смъртни случаи, огласени от правителството
14 яну 2023 13:38, Петя Славова
65
Само за месец: Почти 60 000 китайци са починали от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Китайските здравни власти съобщиха за почти 60 000 ковид смъртни случая за малко повече от месец.

Още по темата

Това е първият голям брой смъртни случаи, огласени от правителството след разхлабването на неговите антивирусни ограничения в началото на декември, предава БГНЕС.

Имаше общо 59 938 смъртни случая, свързани с COVID, между 8 декември 2022 г. и 12 януари тази година, каза на пресконференция Дзяо Яхуей, ръководител на Бюрото по медицинска администрация към Националната здравна комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
11
 
29
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Я кажи бе отворко, що аз, семейството ми и всички, които познавам сме неваксинирани и не се разболяхме от "ковид"? Дай научно обяснение на тоя феномен, моля.
23
4
 
7
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 1 година
Докажете го :))))
22
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С ваксините от алиекспрес, толкова.
21
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалшива пандемия,фалшива ваксина, фалшиви новини.
20
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махате фалшивите тестове и измислената болест изчезва! Същото е като да си създадете критерии, че хубавата жена трябва да има три бозки. Е по такъв критерий няма нито една хубава жена в целия Свят. Едни платени ***, наречени условно учени, ви казаха по медиите, собственост на едни богаташи, че има там един критерий по който се решавало, че сте болни. После по същия критерий ви отрязаха достъпа до болниците или ви вкарваха за да ви лекуват инсулта с отрови срещу Кромид.
19
19
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 1 година
Това с приписването на всички смъртни случаи за КОВИД е мантрата, която българите повтаряме, да оправдаем чудовищната смърност от КОВИД. Обаче аз говоря за свръх-смъртността, като процент в сравнение с други години. Там сме световните шампиони. И причината не е само смотаното здравеопазване, щото в много други държави от 3тия сват също е смотано, но не можаха да ни стигнат.
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 19 - да, истината че 90 годишните, които починат от инсулт или инфаркт, тук-там ги пишат ковид. Както и катастрофиралите, ако си спомняш с малкото си плоско ваксимозъче. Както и когото успеят още да измислят. Докато болестта е неописуемо, смехотворно лека. Моите почти 80 годишни НЕИНЖЕКТИРАНИ роднини я изкараха както карат всеки друг грип. Въпреки че се опитаха да ги натровят с три антибиотика-едновременно-от първия ден на боледуването.
17
1
 
5
 
! Отговори
Мангър преди 1 година
Не се бъркам в божиите дела
16
4
 
13
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
*** чакайте сега, нали Китай беше победил Ковида? Даже го беше победил няколко пъти? Нали уж се завръщаха към нормалността? Пък сега изведнъж 60 хиляди жертви? Обърках се нещо.
15
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със сигурност са смалили боройката, но ако се сметне на глава от населението, ние сме мнооого пред тях. Защото бяхме 2те най-умни в света и знаехме ИСТИНАТА за ваксината, дето никой друг по земните кълбета не знаеше. Сега може и най-умните в света да сме станали вече. Кой знае.
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, дисциплинираните, маскирани, ваксинирани японци що са най-зле от всякога бе? Да не ги излъгаха с тия "маски" и с тия "ваксини"?
13
6
 
14
 
! Отговори
Витанов преди 1 година
Целта на ваксинирането е постигната- китайското население намалява в аритметична прогресия.
12
4
 
3
 
! Отговори
Цена Кай Го преди 1 година
Само за месец, китайците са намалели от милиард и половина, на един милиард 499 милиона и 940 хиляди. Това 0, (много нули) и 1% от населението.
11
5
 
6
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 1 година
След няколко месечна карантина, разбиваш вратите, откъдето мирише, и гледаш - обесен, прерязани вени, умpял от глад, yмpял от нелекувано заболяване - всичките до един КОВИД, вписваме ги.
10
4
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Затвориха ги,не можаха да изградят имунитет и сега са силно податливи на вируса.Китайската политика за нулев КОВИД се оказва грешна.
9
2
 
2
 
! Отговори
Така го пожелаха преди 1 година
Имаше размирици за това че искат да *** и комунистическо правителство им даде правото! какво може да се упрекне тука западни демократи за правата в Китай?
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен неколцина 80-90-100 годишни старци, останалите са дисиденти и организатори на протести, нали? Иначе с огромен интерес наблюдавам как има хора, вярващи на новата китайска психоатака, 100% същата като китайската психоатака от февруари 2020 г! Очаквам пак да построят измислената болница от контейнери скоро!
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето това са вече данни, отговарящи на актуално засичаната смъртност от Ковид в момента по света, изчислено спрямо населението на страната.Нужда от страхове няма, имаме нужда от истината. А в Китай има много още истини да излизат за този вирус специално.
6
1
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Това не е мястото, в което да си избиваш комплексите и да търсиш внимание и възхищение. Има сайтове за психологична помощ. Пиши там.
5
3
 
0
 
! Отговори
да де преди 1 година
Явно и там има много застаряващо население. Или просто цифра в сравнение с броя на населението.