Матю Пери изхарчи милиони в битки срещу зависимости, в пика пиел 55 викодина на ден

През 2019 г. се размина на косъм със смъртта
Обновена: 29 окт 2023 09:00 | 29 окт 2023 08:51, Стела Стоянова
47
Матю Пери изхарчи милиони в битки срещу зависимости, в пика пиел 55 викодина на ден
Снимка: Getty Images

Звездата от "Приятели" Матю Пери преди смъртта си премина през десетки животоспасяващи операции, 15 ходения до рехабилитационни клиники и похарчи 9 милиона долара, опитвайки се да се справи със зависимостта си към алкохола и наркотиците. Пери описа подробно битката си в автобиографията Friends, Lovers, And The Big Terrible Thing, издадена през ноември миналата година.

Той разкрива морето от изпитания, през което минава, докато играе най-забавния персонаж на екрана. Злоупотреба с алкохол, опиоиди и многобройни операции, най-сериозната от които е направена преди 5 години.

Тогава актьорът е приет със стомашна перфорация и спукано дебело черво вследствие на десетилетното му пристрастяване към алкохола и Оксикодина. Пред близките му лекарите са единодушни - Пери е в много тежко състояние, изпаднал е в кома, а шансът да оживее е само 2%.

Още по темата

Когато се стабилизира и идва в съзнание, разбира че му е поставен колостомна торбичка, която трябва да носи близо една година.

Две години по-късно пък, докато е в рехабилитационен център в Швейцария, лекарите прилагат грешно успокоително. То спира сърцето му и в процеса на реанимация се налага да му бъдат счупени осем ребра.

Веригата от проблеми, които го водят до дъното, започват, когато актьорът получава ролята на Чандлър в "Приятели" и се засилват с всяка нова част на сериала. Единствено в девети сезон Пери е трезв от първия до последния епизод.

За времето, в които опитва да откаже алкохола и опиоидите, постъпва 15 пъти в клиника за рехабилитация и 14 пъти в болница за стомашно-чревни операции.

"В най-тежките си месеци взимах по 55 викодина на ден, а теглото ми беше паднало под 60 килограма, но не знаех как да спра. Ако някой беше изпратил полицията до къщата ми и те ми бяха казали: спри да пиеш от тази вечер или ще те отведем в затвора, щях да започна да си опаковам багажа", разказва приживе актьорът.

Пери почина вчера на 54-годишна възраст, „след като се удави в джакузито си у дома" както гласи съобщението. На мястото не бяха открити наркотици и нямаше индикации за нещо нередно.

"Съкрушени сме от кончината на нашия скъп приятел Матю Пери", написаха в официално изявление от Warner Bros. Television Group, която продуцира "Приятели". "Матю беше невероятно надарен актьор и неизменна част от нашето семейство. Въздействието на неговия комедиен гений се усети по целия свят и наследството му ще продължи да живее в сърцата на много хора."

От телвизия NBC, която излъчва сериала в продължение на 10-те сезона също изразиха своите съболезнования.

"Невероятно сме натъжени от преждевременната кончина на Матю Пери", пише в изявлението. "Той донесе толкова много радост на стотици милиони хора по света с невероятните си комедийни умения и иронично остроумие."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: зависимостиМатю Пери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
А Киро по колко пие?
30
0
 
3
 
! Отговори
ОпиоиД преди 5 месеца
опиоиди - не знаех, че има такава дума.RIP Matthew Perry"Приятели" някак си не ми пастна, не съм го гледал чак толкова там.Всъщност за пръв път го забелязах в "9 ярда" - за мен със страхотна игра и роля. Впрочем, почти губим и друг нявероятен артист от този филм - Bruce Willis.Животът не спира своя ход - носете си новите дрехи момчета...
29
0
 
2
 
! Отговори
777 преди 5 месеца
Много от така натечените звезди са нарко и алкохол зависими!
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Невероятно харизмитичен!
27
0
 
14
 
! Отговори
Един там преди 5 месеца
Жалко за Матьо Пери! Чандлър ми беше най-любимия персонаж в Приятели.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Книгата е разтърстваща! Препоръчвам!
25
2
 
3
 
! Отговори
?? преди 5 месеца
Направо заключете страницата.
24
2
 
8
 
! Отговори
Нгану преди 5 месеца
Натряскал се е в джакузито.Изпил в доста и затова е дал фира.Иначе беше добър актьор.
23
1
 
9
 
! Отговори
Джигера преди 5 месеца
Имал пари ама се отдал на алкохол и наркотици. Искал още пари, но тези пороци вече го погубили.
22
5
 
7
 
! Отговори
Трябва преди 5 месеца
да се пие редовно , но с мярка !
21
4
 
28
 
! Отговори
Тялото преди 5 месеца
И затова парите не носят шастие. Не могат да ти купят семейство, приятели и чисти немеркантилни отношения с хората около теб.На бедните им се струва че парите са решение на всичко, но не са...Жалко за този талантлив човек. десетилетия депресия и борба с вътрешни демони. Шастливите хора не взимат наркотици.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Забавен тип изглеждаше!
19
1
 
5
 
! Отговори
Чингис Хан преди 5 месеца
Ковчега джобове нема.
18
0
 
12
 
! Отговори
Fen преди 5 месеца
Свогом Чандлър,почивай в Мир!
17
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Наркотиците не прощават, за съжаление. Затова спрете да бухате райски газ по градинките, лепилари npoсти, че и той създава перманентни неврологични увреждания.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз изхарчих само 100 хил лева за да се боря със зависимостта си от стари коли. Добре, че нямам джакузи, в което да се удавя...
15
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До 8 Остави го този вакстЕрикат,не се занимавай с него!Те са като русофилите-циментови глави!
14
7
 
3
 
! Отговори
Набодените падат преди 5 месеца
Милиони изпопадаха!
13
9
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 5 месеца
Така казваш защото никой не отчита завишената смъртност в момента. Има свръхсмъртност с 15-20% във всички страни набодени.
12
0
 
1
 
! Отговори
не е вярно преди 5 месеца
До Анонимен 5 Случайно забогатялите-да,някои не знаят какво да правят с парите си!Но истински богат човек не се занимава с глупости!Защото наркотиците са мощно средство за въздействие,и там без знаещ и можещ учител,който те води към точно определени резултати просто няма как да стане!Обучението е дълго,и далеч не е за всеки!Само кръгъл глу пак може да посегне към тях просто така!