Триумф на чернокожите на "Еми": Убиваме ги тази вечер!

За първи път афроамериканки печелят за най-добра главна и поддържаща роля в една година
16 яну 2024 14:56, Петър Бойчев
62
Триумф на чернокожите на "Еми": Убиваме ги тази вечер!
Снимка БГНЕС

С победата на Айо Едебъри в категорията най-добра поддържаща роля в телевизионния сериал "Мечката" и участващата в "Начално училище Абът" Куинта Брансън, която взе наградата за главна женска роля в ситуационната комедия, бележат първия път, в който чернокожи жени печелят и двете награди в една и съща година. Това съобщава The Guardian.

Водещият Антъни Андерсън спомена многото чернокожи актьори, които печелят награди, като каза: „Всички ли се забавляват на шоколадовите "Еми"? Убиваме ги тази вечер!"

Пробивът на сериала "Говеждо" по Netflix доминира в категориите лимитирани или антологични сериали, спечелвайки пет награди, включително за актьорите Стивън Ян и Али Уонг, която стана първата жена от азиатски произход, спечелила "Еми" за главна роля, пише "24 часа". Създателят на сериала Лий Сунг Джин отдаде почит на своя актьорски състав за това, че успяха да „обичат толкова безусловно", като същевременно споделиха лични самоубийствени истории, които бяха основна тема в шоуто.

Една от най-емоционалните части на наградите "Еми" бе участието на Чарли Пут, който изпя тематичната песен от сериала "Приятели" - I'll be there for you, отдавайки почит на починалите хора от индустрията през изминалата година и най-вече за комедийния актьор Матю Пери, участвал в емблематичния сериал в ролята на Чандлър.

Нийси Наш, която също е чернокожа актриса грабна телевизионната статуетка за ролята си Нийси Наш-Бетс за "Чудовище: Историята на Джефри Дамър". Тя също развълнува публиката и зрителите, като благодари на себе си. "Аз искам да благодаря на себе си. Че вярвах в себе си и правех това, което ми казваха, че не мога да направя. И взимам тази награда, в чест на всяка нечута чернокожа жена. Като артист моята работа е да говоря за истината и аз ще го правя до денят, в който умра. Мамо, спечелих".

Церемонията беше отложена от миналия септември за тази вечер в резултат на стачкуващите писатели и актьори. Това означава, че следващите "Еми" също ще се състоят тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Съжалявам да го кажа, може да прозвучи расистко но не мога да гледам филми с чернокожи или с преобладаващ такъв актьорски състав.Просто не е моето,не мога да вникна и да го почивствам колкото и да е перфектна играта.А и киното отдавна не е това което беше,няма качество.Всичко е комерсиално.Гледам само стари европейски филми.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нигърз, вие не сте спечелили нищо, просто психясалата либерастия ви дава "награди", които нито сте спечелили, нито заслужавате. Това идва от последните 10 години на фалшива демокрация, фалшиви ценности на шепа кухоглавви либерасти. Само че вие не може да разберете че това е упадък и дегенериране, а не онова което вие искате да е. Същите тези психопати направиха същото с Нобеловите награди, със спорта и с почти всяка друга сфера от живота. Окендзаха всичко което имаше стойност.
47
2
 
22
 
! Отговори
циник преди 3 месеца
"Триумф на чернокожите на "Еми": Убиваме ги тази вечер!" Не, не убивате никого. По-скоро се самоубивате, но не го разбирате. Съсипахте Холивуд до ниво Боливуд да го задмине по качество. Каквото пипнете съхне.
46
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Черните уважават белите хора... но има едно но! Примерно белите мадами обичат да ги тепат нощно време черни еббаааачи, но черна мадама никога, ама никога няма да даде на бял еббблю да я нааааеееебе! Това е огромна разлика в културата и според мен черната раса са по културни от бялата! Всред черните трудно ще намериш да се занимават с фискултурните упражнения на гейоватиката!
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Страхотна снимка, нема ни един църен на нея, бравос
44
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До живея в Америка. И аз живея в Америка и по времето на изкуствената Ковидова пандемия забелязах, че жълтурниците и белите се редяха на опашки да се инжектират с "Графен Оксижен", докато черните бягаха от инжекцията на "Шестопръстната Ръка"! Ние Българите живеещи там се оказахме едни от най - умните и не ходехме на дупчене! Даже в някой места на работа, правеха задължителна инжекцията и ще останеш без работа и Българите работещи там казваха, че религията не им позволява и не се инжектирваха!
43
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако е заслужено - ОК, но това изречение ако го каже бял ще го съдят за расизъм!
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пропуснали сте да споменете за наградата за най-добра мъжка роля на Кийран Кълкин, братът на Маколи Кълкин, който най- после излезе от сянката му, макар и с голямо закъснение!.( Онова момченце с очилата от филма Сам в къщи, което беше затиснато от стола на леля си, когато Кевин създаде бъркотия около доставката на пица - това е Кийран.)
41
2
 
0
 
! Отговори
читалище заря преди 3 месеца
е са пиян пешо яде калая...като им гледам статиите от след пладне май май са на черешата всичките
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много расистко заглавие.
39
1
 
31
 
! Отговори
Рендету преди 3 месеца
След Обама, Холивуд умре!!!! Бай Дън му закова ковчегъ!!! То не беха ЛГТБ, то не беха Афрохипопотами, то не беха хора с психо отклонения..., Снежанка - афро, Орфей - афро, рицари-афро, дори на афрото тука им писна да гледат афро по рекламите, минах на южнокерейски и китайски филми , сериали и аниме!!!
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А на снимката един черен няма ха ха ха
37
5
 
4
 
! Отговори
преди 3 месеца
Гледай Моана бе! Само Моана!! Най яките детски филмчета са за Моана. На Дисни също има анимация. Купувай и чети книжки с Моана, има всякакви! Нищо друго не ти трябва! Забрави всичко останало! Само Моана чети и гледай! Поздрави от най райския край на планетата, ширините на Моана и ширини които няма никога да живееш, освен турския нужник както Чеха изобрази... където освен да събираш капачки, мяташ пачки от балкона, и накрая да свършиш на стълбите на близката болница...
36
1
 
28
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Най-онеправданата група от хора в САЩ е White Straight Male
35
0
 
34
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 3 месеца
Ще правят филм за Ку Клус Клан.Водача на клана ще бъде черен
34
1
 
34
 
! Отговори
Кинаджия преди 3 месеца
Те последните години къде ли не ги бутаха цветнокожите, как няма да доминират, хахахха. Малката русалка черна, тоя черен, он черен... те белите станаха малцинство хахаха
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Но пък белите ги убиват във футбола, баскетбола и бокса, в които спортове черните някога доминираха.
32
2
 
27
 
! Отговори
Мхмм... преди 3 месеца
Всичко в този живот трябва да се получава поради реални заслуги, а не заради някакви вменени разбирания.
31
2
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До Анонимен/17 "За черните има квоти, т е по задължение им дават ..." - да, в Харвард, Принстън и Йейл има квоти. И когато Тръмп тръгна срещу дискриминацията на местните бели, либералните съдии му прекратиха делата. Дано скоро и у нас има квоти за афганистанците и в университетите, и в парламента. ПП. В Иран има едно място в Парламента им запазено за евреин.
30
4
 
25
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До е/18 "Скоро време, нормалните хора ще трябва да си намерим друга планета. Да се заселим, да я облагородим, да я направим рай за живущите." - и после ПАК да поканите имигрантите, защото СТЕ про'с'таци.