PR експерт: "Величие" изиграха най-добре картите си

Малките формации бързо се адаптират към политическата комуникация
Обновена: 28 окт 2024 12:43 | 28 окт 2024 12:42, Анисия Иванова
32

Успехът на по-малките формации в кампаниите показва, че не е нужно да се разполага с голям бюджет или утвърдена репутация.

"По време на предизборната кампания "Величие" изиграха най-добре картите си. Те бяха обречени и бяха в ситуация, в която всички си мислехме, че са мъртви. По време на кампанията те направиха това, което се прави по учебник. Ходеха по места от къща на къща и се здрависваха с хората. В кампанията, ако се здрависаш с 1000 човека, със сигурност ще влезеш в парламента. Те го направиха", заяви PR експертът Пепи Димитрова в студиото на "България сутрин".

Тя подчерта, че ефективността на тази стратегия е свързана с личния контакт с избирателите, като припомни силата на физическото присъствие, познато още от кампаниите на Цветан Цветанов, който посещаваше всеки град и се запознаваше с хората лично.

Според Димитрова тази тактика е своеобразен стандарт в политическата комуникация и напомня за важността на прякото общуване с хората, дори и във време на доминиране на дигиталните платформи. Това е изпитан модел, който напоследък бива изместван от опита да се събират маси чрез социални мрежи, но той доказва своята сила, когато партиите решат отново да се насочат към теренната работа.

Пред Bulgaria ON AIR доц. Александър Христов обърна внимание на умението на по-малките политически формации да се учат и бързо да се адаптират към динамичните условия на съвременната политическа комуникация.

"Всички, особено малките, се учат. Със сигурност не е толкова трудно това, което правят, но е въпрос на осъзнатост. Да отидеш, да запалиш някакви хора, да знаеш точно кои хора да запалиш и да владееш комуникацията. Всичко става все по-лесно", посочи гостът.

Доц. Александър Христов отбеляза, че по-големите и утвърдени партии също започват да следват подобни модели, като се насочват към таргетиране на специфични групи, но често подценяват важността на вдъхновяващите и лични послания. Той смята, че опитът да се комуникира само с цифри и бюлетини (като номер в списъка) невинаги е успешен, особено за новите или по-малките партии, които трябва да се отличават с креативност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от Избори 2024
Задачата на ГЕРБ да състави кабинет е тежка, но не невъзможна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 33 минути
С 21 процента по лихвите Русия е на 12-то място в света. Генерал-полковник Сергей В.Чемезов, Председатель Союза машиностроителей России, член бюро Высшего совета Единной России, настоя за намаляване на лихвените проценти, предупреди за опасност от индустриален колапс. С растежа на инфлацията цените на храните се покачват и има криза на потребителските цени. Държавният дълг остава непогасен, а бюджетът страда от нарастващите субсидии за ипотечни кредити и увеличените акцизи върху горивата.
29
0
 
0
 
! Отговори
Хей преди 35 минути
До Анонимен 28. Е, заради такива *** като тебе сме на тоя хал. Ако не си *** значи не разбираш от политика и си пий ракията. Има една дума компромис, или да избереш по-малкото зло, има математика кога едно действие е възможно. Ако не се отреже главата на двуглав ата ламя ще се ходи само по избори. Ето защо Радостин е прав и няма друг полезен ход. Боко взе да вдига глава, а Шиши препуска към властта. Кое може да ги спре? Мандатът на ПП с другите шест и каквото такова.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 59 минути
Меч другият път, аз мислих лъжливият Радостин бил против ПП с той с тях и възраждане ще прави съпротива. Време е да спреш дрогата както и се научи да паркираш поне наглеци!
27
1
 
2
 
! Отговори
Ха, сега да ви видим преди 1 час
Най-после нещо умно предложено от Меч. За да си върнем държавата е нужна коалиция анти корупция. Без Герб и ДПС е най-точното решение, което е практика на запад. 6 срещу 3, това е решението и ако Пеевски не е успял да впримчи други освен Боко, ще се получи. Ако някой изпорти поне ще е ясно за тоя неверен народ. Иначе м'анго ще ни определя дневния ред.
26
4
 
1
 
! Отговори
И сега? преди 1 час
Със здрависване ли ще произвеждат, ще ремонтират, ще лекуват, ще обучават?... Изиграли си картите...???...... Това да не е игрална зала за покер?....Само Борисов и ГЕРБ/СДС са истински загрижени за, България - насреща са персонала на арестуваните червени олигарси...
25
0
 
8
 
! Отговори
Величие преди 1 час
е бъдещето, така както бъдещето беше на АТАКА, но партийката им се спомина. R.I.P.
24
4
 
3
 
! Отговори
Бравус преди 1 час
На Великите
23
2
 
14
 
! Отговори
баба Пена преди 1 час
Потресаващо зле сме и ставаме още по зле. Потресаващо е нивото на интелигентност по малките населени места и селца. Какви са тея партии меч, *** и т.н. Всеки со-пол у бг-то с партия, явно така е модерно вече за пред мацките да имаш партия е като да имаш бмв. Потресаващо зле зме, сигурно в Уганда и Конго са по добре
22
0
 
8
 
! Отговори
Избори 2025 преди 1 час
ЗАЩО вотът да е купен, когато простотията и чалгата са издигнати в култ, а интелектът и музиката - анатемосани сред голям процент от т.нар. "избиратели".
21
1
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 1 час
Пак са управлявали повече капитал от 99% от другите нови депутати.
20
0
 
4
 
! Отговори
Bizona преди 1 час
Хубаво че тези *** не влезнаха в парламента !
19
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Буда никого не е победил! С купени гласове от гетата и изнемогващите хора не е победа, а е изнудване и рекет. Не може лице - лидер на партия, чийто рейтинг е по нисък от 10 процента, а на Дебелан е дори 2 процента при сегашните избори за тях да гласуват - за Буда 25 - 26 процента, а за Магнитски над 10 процента. Това са доказателства, че вота е купен от Буда и Дебелан и е престъпление. И ако другите партии им позволят да направят правителство, това ще е най - голямото престъпление срещу народа.
18
6
 
19
 
! Отговори
ДНЕС Величие преди 1 час
Утре, безличие, като партийката на пчеличката Мая Манолова. България е нaдyпeнa бръмтия, която всеки политически мераклия гледа да нашляка.
17
5
 
11
 
! Отговори
KOPH 54 преди 2 часа
CPAM za BG.
16
1
 
13
 
! Отговори
Избори 2025 преди 2 часа
Напред! Да, разиграването при Бриджа се извършва от шерпите, а анонсирането е дело на лордовете. Анонсират Баце, Шиши, Доган. Разиграват МЕЧ и Величие. Играта свърши. Следващото разиграване през 2025. Българският език е без значение.
15
12
 
14
 
! Отговори
ЩЕ БЪДЕМ САБОТЬОРИ преди 2 часа
..РЕЧЕ ВЕЛИЧАВИЯТ ИВЕЛИН- ТА ЗА ТОВА ЛИ СЕ ПРОВЕЖДАТ ИЗБОРИТЕ- ДА СЕ СЪБОТИРАТ ПРОЦЕСИТЕ В НС- ПОЗОР СТЕ ВИЕ И МЕЧ, ЗА ВЪЗРОДЕНИТЕ ЗНАЕМ ЧЕ ИСКАТ ДА НИ ЗАВРАТ В МИЗЕРИЯТА БРИКС- КОЯТО ДА РОДИ НОВИ МИЛИОНЕРИ/МИЛИАРДЕРИ, А НИЕ РАБОТНИЦИТЕ В КАЛТА- ИНДИЯ- НА 131 МЯСТО ПО ИНДЕКС НА ЧОВЕШКО РАЗВИТИЕ, КИТАЙ - НА 86- ДО КУБА, РАША - НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК ИЗБУТВАТ РАБОТНИЦИТЕ С 370ЛВ И СРЕДНА 1800ЛВ МИН ПЕНСИЯ 200ЛВ, СРЕДНА 400ЛВ- НИЕ ОСТАВАМЕ В ЕС, ВИЕ ВЪЗРОДЕНИ ВЕЛИКИ МЕЧОВЕ В БРИКС,
14
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Пеевски е този, който спечели. Величие се показа в предишния парламент.
13
12
 
11
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 часа
Естествено - малките партии " секти " се продават най - скъпо
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Проруските компании в България са НЕДОНОСТЧЕТА...както каза бай тошо навремето
11
8
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 2 часа
Проруските компании в България са НЕДОНОСЧЕТА...както каза бай тошо навремето