Георги Свиленски: БСП е унижена и подчинена

Ляво обединение е порочно създадено, допълни той
27 окт 2024 21:30, Нели Христова
21
Георги Свиленски: БСП е унижена и подчинена
Снимка: БГНЕС

Факт е, че и в този парламент левите хора, които имат нужда от социална защита, няма да бъдат представени. БСП вече не е партията, която ще защитава техните интереси. БСП е подчинена на "Движение за права и свободи-Ново начало". БСП е унижена и подчинена. Това мнение изрази в интервю за "Нова телевизия" бившият депутат-социалист Георги Свиленски.

"По-същото време на 9 юни резултатът на БСП беше 9,6%, до сутринта стана 7,6%. Това беше оценено като тежка, катастрофална загуба за партията. Прогнозата ми е, че до утре сутрин резултатът ще бъде между шеста и седма политическа сила, вероятно някъде около 6%. Нека да видим официалните данни, но така се случва вече седем избора и го казвам от опит", сподели той.

Георги Свиленски подчерта, че ситуацията трябва да бъде анализирана от сегашното ръководство на партията. "Искам да напомня няколко неща, които се случиха и целите, които бяха поставени пред новото ляво голямо обединение. Първата цел беше да бъдат върнати онези 800 000 гласа, които, по техните думи, Корнелия Нинова е загубила в рамките на три години. Но те не са върнали 8000 гласа дори. Вероятно може да се окаже, че няма да са върнали и 8 гласа", допълни бившият депутат.

"Следващата цел, която беше поставена – да се разшири и седемте процента на БСП, плюс трите на всички леви партии, да станат нещо по-голямо. Виждаме, че не стана, но коалицията, която се яви юни месец беше от 3 партии и постигна резултат 7,06%, сега имаме от 23 партии и още няколко сдружения и не може да даде този резултат. Тоест това, което говорихме, че това ляво обединение е порочно създадено – българските граждани го разбраха", отбеляза Свиленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от Избори 2024
"Възраждане" ще коментират изборите след окончателните резултати
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 минути
Закривай!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 41 минути
Па вий БСП родихте сума ти партии. А да родиш толкова много деца през годините не е здравословно както за една жена така и за една партия.
13
2
 
6
 
! Отговори
Истината преди 48 минути
Пяната, Гоше, оттече при Костя Копейкин! Него го припознават като автентичен кремълист другарете, не вас!
12
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 53 минути
Свиленски, Гечев и Нинова- това са унижените. Сори!:)
11
0
 
3
 
! Отговори
Петимата от РМС. преди 56 минути
Айде.Панаира свърши.Да благодарим на др.Нинова.Беше бъвно,но затова пък мъчително изчегъртването на цяла партия с традиции.
10
0
 
6
 
! Отговори
Евжени Минчив преди 1 час
обича БСП
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ха ха ха ! Копейката ви взе гласовете
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
не могат да се примирят ниновчетата, че са вече минало
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Мдааа .Пенсионерите *** . Еххх . Ако бяха вечни наще номенклатурчици хрантутници които ние си отгледохме по бюратаааа .... !!!! Ама не . *** и идват новите поколения които ние избивахме за дърт номенклатура . Това чака и герб и ЕС . Дъртдегене.рати .
6
3
 
7
 
! Отговори
Некъв кестен преди 1 час
Баджо да мълчи, че януари 2022ра за малко да яде бой на едно младежко събрание на БСП щото много му знаеше човката.
5
5
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 1 час
Разсъжденията на Свиленски може да се пропуснат.Отбиха го от коритото и е нормално да реве.Отстраняването на др,Нинова беше необходимо.Чудеса няма.Лека-полека без Нинова БСП ще си върне загубените позиции.
4
4
 
15
 
! Отговори
бесепар преди 1 час
Няма такъв НАГЛЕЦ като Свиленски!
3
12
 
19
 
! Отговори
Ivan преди 1 час
Абе ,вие,левите хора,не разбрахте ли,че никой не ви иска?!Всички знаем на какво сте способни,НА НИЩО! Затова резултатите ви са катастрофални за пореден път,и това даже ви е много!Заровете се в землянките на Бузлуджа и по нивите, където сте родени!С.ЕЛЯНДУРИ.
2
0
 
22
 
! Отговори
луис рубиалес преди 1 час
Какви леви хора сте вие бе, ахахахаха. БСП не е лява партия от поне 20 години, купете си огледало. Резултатите са напълно закономерни
1
9
 
6
 
! Отговори
Дядката преди 1 час
БСП не е подчинена а обединена в българска Левица!БСП чака свое ръководство ,легитимно избрано на конгрес и да почне да гради структурата си съборена и занемарени от Нинова!