Асен Василев: Коалиция с ГЕРБ може да има, но Борисов не трябва да е премиер

При какви условия биха преговаряли?
Обновена: 25 окт 2024 10:03 | 25 окт 2024 10:03, Нели Христова
409
Асен Василев: Коалиция с ГЕРБ може да има, но Борисов не трябва да е премиер
Снимка: БГНЕС

"Правосъдната реформа трябва да се завърши и най-накрая държавата да се управлява по закони, а не с телефонни обаждания". Това каза в студиото на bTV Асен Василев, кандидат за депутат от ПП-ДБ. По думите му коалиция с ГЕРБ може да има, ако първо се приемат антикорупционните закони и Бойко Борисов не е премиер.

"Преди да тръгнем да редим кабинет, трябва ГЕРБ да докажат две неща – че са се отървали от влиянието в тяхната партия и най-накрая след четири години опити да тръгне правосъдната реформа", каза Василев.

"ГЕРБ не искат да приемат три антикорупционни закона. Трябва да се спре и това състезание с един участник за главния прокурор. Това не е нормално и има варианти как да има повече от един участник", посочи Асен Василев.

"Видяхме, че хартията, която се подписва с ГЕРБ, нищо не значи. Когато тръгна ротацията, идеята беше цялото това законодателство да бъдат приети. 60 бяха приети, тези три не бяха и те станаха ябълката на раздора и ГЕРБ бламираха собствения си премиер Мария Габриел, само и само тези закони да не бъдат приети", припомни Василев.

По думите му ГЕРБ не приемат трите закона, защото не им  се позволява и защото ги е страх да тръгне антикорупционни законодателство в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от Общество
Предизборната кампания приключва в полунощ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Теб със сигурност няма да те има.
215
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Асенчо, та нали от 2021 година все за това се борим - да изчегъртаме модела ГЕРБ от властта.
214
3
 
11
 
! Отговори
до 211 преди 12 часа
Всички крадат, но ГЕРБ са единствените, които оставят нещо след тях. Киро и Асен какво построиха? Или тоя новия кмет на София който съсипва целия град с неговите глупости за тротинетки и велосипеди.
213
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
205 Не всички, Възраждане имат няколко човека, които имат глава на раменете. Другите могат да мълчат, когато трябва. По-добре Възраждане, отколкото левите прахосници ПП,ДБ. Които са евроатлантици, но само на думи. Москва и Вашингтон, парите не миришат, за тях. Леви брокери и прахосници ПП,ДБ.
212
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Мафиотите от ГЕРБ и СДС ни разказаха играта. По-некадърни от тях във властта едва ли някога ще има.
211
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Стотици милиарди откраднаха ГЕРБ през 2009-2021 години докато Бойко Борисов беше премиер. Учудващо е, че все още има хора, които искат ГЕРБ да продължат да крадат стотици милиарди.
210
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
205 Хе, че дали ПП,ДБ имат? Всичките са лаладжии с мегафон в ръка, с алабала, нагли, похотливи, лъжци, които донесоха омраза и хаос. След ПП,ДБ няма нищо, 4 години, нищо!
209
0
 
8
 
! Отговори
При оценките преди 12 часа
взимайте в предвид изтеклия разговор записан от Руди Гела! Ще се очудите!
208
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Вижда се, че няма оправия с тези сегашни демократи-мафиоти. Единственият работещ вариант е да върнем социализма.
207
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
199 Тези пионерчета и комсомолчета, днес ПП,ДБ, ви разказаха играта. Децата на баш комунистите, вечно учещите се променкаджии, съсипаха държавата и искат пак, докато я досъсипят.
206
7
 
1
 
! Отговори
АСФАЛТ НЕ ЯДЕМ преди 12 часа
И да знаете ще гласуваме само за тоя който обещае- никакви ремонти по магистрали, шосета и тунели- НИЙ АСФАЛТ НЕ ЯДЕМ....а и червените и ко разказват че като се асфалтира се краде- затова по дупките, в дупкИте- АСФАЛТ НЕ ЯДЕМ
205
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Какво Възраждане, м.а., те са некомпетентни, нямат кадри
204
8
 
8
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 12 часа
бедняшакта русофила и3мет, вие знаете ли, че ползвайки американски софтуер, браузъри за сърфиране и социални мрежи, ВЕЧЕ СТЕ СЕ СЪГЛАСИЛИ данните ви да бъдат споделени?!?!?!? бедняшката русофилска и3мет, акъл имате ли?!?!? Бил Гейтс, че ви окраде панелката.... грам мозък нямате! Надявайки алуминиева шапка и изключвайте всичко къде има интернет!!!!! : ))))
203
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Комунистите родината изграждат, с поглед към Москва вървят. Комунисти, комсомолци, славен път ви чака, труден път. Пионерската ми вратовръзка трепери и ако не слушам шията ми стяга. Кръвта ми да спре и ако не вярвам в комунизма и не се кланям на комунистите, живото ми по концлагерите да спре! Та чавдарчета, пионерчета, комсомолчета станали все още живи старчета, за вас веке няма парички за пенсия! Старци инжектирайте се иМрете - Вашите деца сега са наши Роби да гласуват за нас!
202
3
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 12 часа
Асенчо вече 4 год. е в политиката и не можа да научи нещо елементарно.ГЕРБ е ББ.Дали той е премиер или някой ГЕРБав функционер,разлика няма.И в момента Главчев се води премиер,но истинският такъв е ББ.
201
1
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 12 часа
Супер. Тъкмо ще си инсталират някой удобен с Шиши да обере пешкира:) Абе вие ли сте толкоз пр..сти или нас ни правите. Никога повече няма да гласувам за вас. Болуци.
200
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
192 Така, ли? Кой го казва? Стига повече скъпи експерименти, с вечно учещите се и ненаучили урока си, за който говори скудоумтият Киро просто! След всеки техен провал ПП,ДБ все ро-богати, а ние, все по-бедти. Не можем да си купим нищо с мижавите увеличения на доходите, от Асен Василев. По-зле сме от преди. По-далеч от Шенген, по-малко инвестиции от преди 2021.
199
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Комунистите родината изграждат, с поглед към Москва вървят. Комунисти, комсомолци, славен път ви чака, труден път. Пионерската ми вратовръзка трепери и ако не слушам шията ми стяга. Кръвта ми да спре и ако не вярвам в комунизма и не се кланям на комунистите, живото ми по концлагерите да спре! Та чавдарчета, пионерчета, комсомолчета станали все още живи старчета, за вас веке няма парички за пенсия! Старци инжектирайте се и *** - Вашите деца сега са наши Роби да гласуват за нас!
198
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Интересен факт. При Бойко Борисов инфлацията в България беше два пъти по-висока от средната в ЕС (с 100% по-висока). След Бойко Борисов инфлацията в България е само с 40% по-висока от средната за ЕС. За всеки човек с поне малко ум в главата е ясно, че инфлацията в България силно зависи от инфлацията в ЕС и е невъзможно при висока инфлация в ЕС, инфлацията в България да е ниска.
197
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Дърти и озлобени марксисти с основно образование се жалват по форумите, че вече не им дават власт и пари, а са ги оставили да преживяват с пенсийката. Свиквайте с демокрацията, старчета.