Николай Марков: Ще изсветляваме процеси и политици

Обърнахме се към негласуващите, не сме аналог на Възраждане
Обновена: 10 юни 2024 09:41 | 10 юни 2024 09:38, Анисия Иванова
193
Николай Марков: Ще изсветляваме процеси и политици
Снимка: БГНЕС, архив

"Направихме най-впечатляващата кампания за изминалите 35 години", заяви в интервю за БНР Николай Марков, лидер на ПП "Величие" - седмата политическа формация, която влиза в новия парламент.

По думите му, "Величие" е "единствената партия, която е направила в 50 града срещи, всички зали бяха препълнени, публикувани онлайн срещи по 4 часа".

"Понесохме много шамари", подчерта той.

Още по темата

"Нас не ни гледат с добро око. Цялата кампания, която се разви срещу нас, беше и от системните, и от опозиционните партии. Най-голямата атака получихме от "Възраждане". Ние не се борихме за техните гласове. Ние се обърнахме към негласуващите хора", каза още Марков.

Запитан какво парламентарно поведение може да се очаква от новата формация, Николай Марков отбеляза, че биха давали подкрепа "за определени тематични неща", но няма да бъдат аналог на "Възраждане".

Той обеща "еталон на европейско политическо говорене за начало".

"Тази провинциална агресия в българския парламент мислим да я приключим", изтъкна той.

"В парламента ще катастрофират два свята. Там в момента се намира тази дълбока провинциална агресивна посредственост, която нас ни смущава да дефилира от трибуната на тези институции."

Запитан дали при някаква хипотеза биха оспорили финалните резултати от парламентарните избори, лидерът на "Величие" обясни, че ще реагират още по-остро от действия по съдебен ред, "ако има фрапантни случаи, в които някои хора си позволяват да използват държавата като бащиния".

Сред целите на партията той посочи "работещи институции и работещи политици и допълни, че ще осветяват различни процеси.

"Беше уязвена държавността", категоричен е Марков. Според него в парламента има "много нелоялни политици – и към законите, и към държавата", чиито действия следва да бъдат разобличени. Реалполитиката ни интересува", заяви Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
5
 
! Отговори
Игрек 17 преди 3 месеца
.... И колко си мислите , че ще се задържи този ... "Парламент"....?!?! Прогнозирам около година. Максимум - година и половина. И пак ще се "гласува". За същите. Знаете ли какво е ОБЩОТО между всичките 240 "Народни Представители" в последните 30 години "Криворазбрана Демокрация" - Иначе казано - Директна СВОБОДИЯ и НАГЛОСТ. ОБЩОТО е , че винаги поне 200 от тези 240 са СВЪРЗАНИ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН С - ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. Или пряко самите те. Или техни близки роднини и приятели. Гласувайте си!
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма такова нещо , нарекло се политик , което да е потърсило вина в себе си , все другите му виновни и и народът дето не го разбрал или пък се правел на отвратен , като последното и аз не удобрявам , защото народът действително не разбира , че става въпрос за неговия живот и сигурност и няма никакво основание да не реагира по един или друг начин , а да си се занимава с дребнотемията точно в тези времена .
36
7
 
6
 
! Отговори
Крундел преди 3 месеца
поредните, борещи се да гълтат кремльовски биоотходи, не станаха ли много?то вярно че кремльовският биоотход е много, но не е безкраен, та някой ще се наложи да отпадне от хранилката...
35
6
 
9
 
! Отговори
До 36 преди 3 месеца
Е нали е работил 17 (?) години в службите за сигурност. Вероятно и досега взема някакви пари от там. Айде стига сте му броили парите на човека. Гледайте си във вашата паничка. Мен лично не ме интересува кой колко пари има, каква къща има и какви коли кара. Мен ме интересува какво ще направи за България.
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 32 НПО финансирано от САЩ финансираше и Марков. Я му виж къщата-палат на тоя ве! Как става само с една преподавателска заплата? А?
33
8
 
6
 
! Отговори
ТИМ преди 3 месеца
Доста станаха Руските партии в БГ-то.
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Забелязвам как някакви полуудиоти реват, как от чужбина им вкарвали партии в парламента. Реално в чужбина общо са гласували 100хил. за всички партии, толкова са имащите право на глас в кв. Люлин в София. Град като Бургас промерно има 2 пъти повече имащи право на глас. Това че има няма 30% е активността не е вина на хората, които са гласували и в БГ и зад граница, а на мързеливите, апатични диванни герои в България.
31
5
 
13
 
! Отговори
До 29 преди 3 месеца
Ама айде вече да го оточним тоя въпрос. Едните казват че бил агент на САЩ, другите казват че бил агент на Русия, трети казват че Сорос му плащал, сега последно чук че бил от ромски произход. Ставате смешни. Излагате се.
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 29 Целта на плондера Марков и краварите е постигната- да открадне проценти от Възраждане и да я отслаби.
29
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Американски агент Марков
28
0
 
3
 
! Отговори
Леко с лампите преди 3 месеца
Глей само да се НЕ види.... Щото не требва
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 19 Какво толкова ще объркат ли с тия 4 %? Ми те вече тия скапаааняци от Величие го объркаха. Заради тях Възраждане е трета сила, ако ги нямаше сега щяха да са пред ДПС на второто място. И на малките деца е ясно че тия от 4 % на Величие бяха електорат на Възраждане 90%.
26
0
 
4
 
! Отговори
Ббб преди 3 месеца
Май не знаят за какво става въпрос..
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Живущите в Турция и по света от години, дето и данъци не плащат и език вече не знаят (или се правят, че не знаят) защо трябва да определят какво ще се случва. ИТН заради простотията със секциите от 30 %, сега е с 4-6 % макс. Защо няма воля да се промени това, реално като не си свързан с икономическия и културния живот на страната няма логика да определяш какво ще се случва. Защо първата работа на гнома, мравояда и т.н. не беше точно да закрият тези секции или да се въведе ценз, уседналост? Защо?
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този бивш от НСО ХАХАХАХАХА
23
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не били аналог на Възраждане. А ве плондер такъв, точно заради Възраждане си взехте наготово от техния електорат. Ако ги нямаше Възраждане, нямаше да имате и 1 % , смеешник плондерски!
22
0
 
6
 
! Отговори
Величко преди 3 месеца
Кучето Величко обаче донесе късмет на изборите. Много готин талисман на организацията.
21
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Като иска да осветлява, Виденов беше направил "Бялата книга" с досиетата на първите 8 години от Прехода, но нямаше топки да я публикува.
20
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да осветлим вас господине.Вие казахте преди 10 години, че ако Доган бъде убит НС ще гори.Вие сте човек на Сарая изпратен с мисия в НС.Да тормози както Сидеров навремето хората докато Доган си почива в Сарая и се присмива на българите.Впрочем затова ли тв Алфа вече не излъчва, изпълни си мисията и идвате вие на ред.
19
3
 
17
 
! Отговори
Политкоректен преди 3 месеца
Какво толкова се тръшкате? Нали хората имат 4%? Какво толкова ще объркат? И нали есента ще има избори пак? Ще видим какво ще направят - скоро ще стане ясно.