МВнР: Приключи изборният ден зад граница

Последни гласуваха в Лос Анджелис
Обновена: 10 юни 2024 10:39 | 10 юни 2024 10:30, Инна Ангелова
7
МВнР: Приключи изборният ден зад граница
Снимка: Pixabay

Рано тази сутрин - 06:00 часа българско време приключи изборният ден зад граница. От Министерство на външнте рабори съобщиха, че последни упражниха правото си на глас сънародниците ни в Лос Анджелис.

По информация на дипломатическите и консулските ни представителства всички избирателни секции по света вече успешно са приключили работа и са предали своите изборни книжа, съобщава още БНТ.

Българските граждани имаха възможност да гласуват в общо 769 секции в 60 държави, като най-голям брой от тях бяха разкрити в Европа.

В САЩ бяха разкрити 55 секции, а в Канада - 16, от общо 769 секции в 60 държави. Сънародниците ни имаха възможност да гласуват от Западното крайбрежие на САЩ и Канада до Осака в Япония, Сингапур и Оукланд в Нова Зеландия, от Тромсьо на север в Норвегия, до Република Южна Африка.

Като цяло вотът зад граница премина безпроблемно и всички,които са изявили желание, са гласували. В почти всичките 55 изборни секции в САЩ броят на гласувалите е по-нисък в сравнение с предишните избори.

Обработката на протоколите вече е запознала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: избориМВнРсащ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До баба мара И какво е бъдещето в България? Фашизъм и гладна смърт? Защото аз живея тук и това виждам. Тази снимка отгоре как се вписва в българската действителност?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е там българите едва ли са гласували за Гроб!
5
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 2 месеца
както е тръгнало след няколко години хората в Турция ще са първа политическа сила в България - заспал народ
4
4
 
5
 
! Отговори
Извращение преди 2 месеца
Е това гласуване от чужбина.
3
1
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
колко българи са гласували в кентъки никои не се занимава с изборите вбългария всеки си е хванал бъдещето в ръцете и го следва
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Турция ДПС, в Щатите Величие първи. Тия хора от САЩ дали ще се върнат тук, те едвам са се докопали до зелена карта. САЩ имат изисквания за да гласуваш на избори от чужбина и нямат толкова секции като общ брой колкото бедна бг.
1
2
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
Ха-ха :))) Аз ще живея или ще се кефя на живота в Лос Анджелис и ще се емна да гласувам за някакви български политици. Кеми фреге или казано на разбираем език - изобщо не ме вълнуват :)))