Левите подписаха споразумение: Предстои ни тежко време с политическия Юда Нинова

Аз-ът няма място в политиката, заяви Атанас Зафиров
5 сеп 2024 16:17, Нели Христова
111

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В навечерието сме на една от най-трудните, най-големите и най-важните победи в историята на България, а именно българското Съединение. Има символика, послание, че именно в навечерието на този празник правим съединението на българската левица. Извървяхме дълъг, труден път. Вълнението да виждаш реализацията на нещо, за което дълги години се е работило, за съжаление, неуспешно, е неописуема. Аз-ът дълго побеждаваше. Аз-ът няма място в политиката. Това заяви временният председател на "БСП за България" Атанас Зафиров.

„Днес ние наистина показахме, че заедно можем това ние да го превърнем във водещ мотив на истинската промяна, която желаят българските граждани. Готови сме да предложим реалната лява алтернатива“, каза Зафиров и добави, че е това, което правят днес обединените леви партии е исторически момент.

Петър Първанов, председател на „Алтернатива за българско възраждане“, посочи, че пътят ще бъде дълъг. „Това е най-лесната крачка, най-трудната ще е да останем заедно. Трябва да отстояваме България“, добави той.

Александър Томов, лидер на „Българска социалдемокрация – Евролевица“ отбеляза, че съществуват всякакви партии, но такава, която да предложи алтернативна лява европейска идея, няма. "Борисов ни прати на всички последни места в Европа, ГЕРБ направи така, че за нас да се говори с презрение", каза той.

Велизар Енчев, председател на "Движение за радикална промяна българската пролет", заяви: "Обединени сме в това няма никакво съмнение. БСП и лявата обединена левица трябва да бъде истински лява."

Той е категоричен, че трябва да има минимални данъци за бедните и данъчно облагане на богатите по скандинавски модел.

"Лява България казва "да" на еврото, но не сега", каза Енчев по отношение на присъединяването на страната ни към Еврозоната. Според него, когато достигнем доходите на средноевропейските страни, трябва да говорим за еврото, като посочи, че „Възраждане“ иззема тази тема.

"Лявото означава истинска лява, а не дясна политика, прикрита с леви лозунги", допълни той.

Мая Манолова, председател на "Изправи се, България", отбеляза, че споразумението за обединение на левите сили, което подписват днес, е крачка към нормализация на политическия живот, към спиране на разпада на институциите и на държавността. "Докато останалите се цепят, разпадат, роят, лявото се събира. Всеки един в тази зала е готов да преглътне егото и да направи компромиси. Девизът на бившия лидер – аз, само аз, каквото кажа аз, докара лявото до под 20 депутати. Събираме се, но също така си даваме сметка, че връщането на доверието няма да се случи автоматично, а тогава, когато успеем да върнем в дневния ред на институциите проблемите на хората", каза Манолова.

"Предстои ни много тежко време с политическия Юда Корнелия Нинова", смята Емил Георгиев от Политически клуб "Екогласност".

Левите лидери се обединиха около идеята за победа в изборите.

В заключение Атанас Зафиров подчерта, че обединението е вече факт. "Тържествената част свърши, започваме работа. Следващата седмица към нашето обединение предстои да се присъединят още партии. Вратата е отворена и всеки, който отговаря на нашите високи цели и критерии, е добре дошъл. От днес политическият пейзаж вече е много по-различен, защото има реална алтернатива, тя се нарича "БСП Обединена левица", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от Избори 2024
Ще доведе ли политическата криза до събуждане на електората?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 1 седмица
Обединени ЛЕВАЦИ, не стават за нищо
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А,милионери и милиардери имат ли място в соц. партия .
95
0
 
4
 
! Отговори
Кой преди 1 седмица
Гласува за тия отявлени крадци и мошеници направо незнам
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много пъти, при по важни срещи съм виждал Зафира г.за, да тича угоднически след Нинова. Днес,тя му вади очите,тя му е най големият враг.Това сме ние. ***, склонна към предателство,за да си угоди на желанието.
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нинова ,ще влезе в Парламента ,а вие няма да имате и 2 % .Някои вярва ли ви милионери ,които много милеете за хората .
92
0
 
4
 
! Отговори
социалдемократ преди 1 седмица
Политическият Юда е Зафиров, който приюти останалите Юди, които след като изпуснаха кокала, си направиха партии, опитвайки се да отнемат електората на БСП. Това са милионерите, олигарсите и старите муцуни, които не са никакви социалисти като Първанов, Станишев, К. Добрев, Паскалев, Дончева и компания, които са истинските виновници за спада на гласовете за Левицата. Мога да се обзаложа, че няма да увеличат гласовете, по-скоро ще ги намалят.
91
1
 
5
 
! Отговори
кофти преди 1 седмица
Левак, лява работа, лява резба, кара в лявата лента. Абе ляво ли е, не ми го хвали. Пък и младите социалисти вече си направиха ПП. БСП си отива по старчески причини.
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Леваците плюят по левите, с които нямат нищо общо. Всички знаем, че леваците винаги са с десни убеждения.
89
11
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Без Нинова и обединени, БСП и останалите имат голям шанс да спечелят 25-30% от гласовете на следващите избори.
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колкото и да се коали.рате левите вас Путин отдавна ви е отсвирил. Заложил е на Боци и Шиши .
87
1
 
5
 
! Отговори
Негър Скиор преди 1 седмица
......Момент!!?! "Леваците" казаха че: - "Здравето е стока". С което Изтрепаха Електората и Нема да влезнат У парламента.....П.С. Поне Проституцията и Марихуаната да бяха Узаконили, че да ги запомним с малко "Добро".....
86
1
 
12
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 седмица
Кви леви ве пълни леваци Гуци,Лупи, тишината в спалнята Дончива,Кюстендилската слива,онуй Зафиров дето повече прилича на хути и т.н.
85
1
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
Толкова много Телк-аджии на едно място няма и на параолимпийските игри!
84
2
 
7
 
! Отговори
БРАВО! преди 1 седмица
Хайде левите, ходом марш към Евразия и сбогом!
83
0
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 седмица
Чакам да ги видя как сега ще станат евроатлантици и ще се обявят за Истанбулската конвенция и против забраната за пропагандиране на "нетрадиционна сексуална ориентация" в училищата. Щом плазмодият Станишев е там, това им е пътят.
82
0
 
8
 
! Отговори
Какво следва преди 1 седмица
Всички, които напуснаха БСП сега ще се обединяват с нея. Трябва им общ враг и той не е нито ГЕРБ нито ДПС, а Корнелия Нинова.
81
6
 
2
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 седмица
До Анонимен 74: И защо няма 30% американски фирми у нас? Някой да ги е спрял да дойдат? Не ми се вярва. Ако застане някой на улица в Ню Йорк например и започне да пита къде се намира България, на сто един няма да знае. Какво да чакаме от САЩ? Да им платим някой и друг милион долари за оръжие или да им предоставим терен за още някоя и друга база, това да. Може и доброволци за Украйна да поискат. И дотам. А за безвизов режим, някой друг път.
80
2
 
8
 
! Отговори
БЕЗ КАКА СА 00. преди 1 седмица
ЗАФИРОВ С ПО ГОЛЯМ ДЕФЕРЕНЦИАЛ ОТ НИНОВА АМА ПО ТОЗИ КРИТЕРИИ ЛИ Г?И ИЗБИРАТ, ДА СА ПО ПРОДУКТИВНИ?
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Милиционер-милиционер-роднина-милиционер-милиционер...
78
2
 
11
 
! Отговори
Gogo преди 1 седмица
Цялото напиняне да свалят Корнела беше за да разчистят трона за сергей станишев. Да, обаче Корнела е мъжко момиче, а станишката е точно обратното