Главчев за пенсиите: Още една предизборна пушилка беше разсеяна

България няма да е пречка РСМ да се присъедини към ЕС, увери премиерът
Обновена: 15 май 2024 15:08 | 15 май 2024 12:25, Елка Василева
82
Главчев за пенсиите: Още една предизборна пушилка беше разсеяна
Снимка: БГНЕС

Вчера всички станахме свидетели как още една предизборна пушилка беше разсеяна, заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на редовното правителствено заседание.

Още по темата
Вчера Надзорният съвет на Националния осигурителен институт взе решение размерът на пенсиите от 1 юли да бъде увеличен с 11% в съответствие с всички правила за определяне на размера на пенсиите, както и кой е органът, упълномощен да извърши това. Не може и пенсиите да са предизобрен плакат и агитационен материал на полтическите сили. Взехме решение в съответствие със закона, заяви Главчев.

Той каза, че основна задача на служебното правителсто е провеждането на прозрачни и честни избори и всичко върви по план. Имам уверение от Министерството на електронното управление, че графикът се спазва, удостоверяването на съответствието на машините върви по план, екипите работят и се очаква от 24 до 26 май да бъде приключен процесът, увери премиерът.

Той информира, че е провел среща с международната организация "Прозрачност без граници", които по думите му са лидер в проследяването на прозрачността, включително и на изборния процес. Служебният премиер се е срещнал с председателя Франсоа Валериан, както и българския представител Калоян Славов. Те останаха доволни от това, което им разказахме как Министерският съвет действа в посока прозрачни и честни избори и обещаха пълно съдействие в тази посока, каза Главчев.

Относно президентските избори в Република Северна Македония Димитър Главчев подчерта, че "многократно България е заявявала, че е за европейската перспектива пред тях, но те трябва да извървят пътя, ако имат такова желание, да станат членове на ЕС, но това минава през спазване на всички договори".

Първият такъв договор подписахме на 1 август 2017 г., след това през 2022 г. имаше подписване на договори във формат с целия ЕС, припомни премиерът. Той допълни, че ако Република Северна Македония продължава да има желание за членство в ЕС, би трябвало да спазва всички договорености. В никакъв случай България няма да е пречка на Република Северна Македония да се присъедини към ЕС, при условие, че спазва всички уговорки от 2022 г. досега, заяви Димитър Главчев, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
16
 
! Отговори
Питам преди 3 месеца
Какво е това човешко недоразумение на фотото?
46
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоз мъпет началника казал ли му де да говори
45
13
 
5
 
! Отговори
Майната Ви преди 3 месеца
Групата на Продължаваме ПОДМЯНАТА съставена от Про100Кирчо, Кокорчо, генералчето и епруветкаджията пак се провали. Искаше им се те да вземат тези пари, но не се получи. Иначе финансовия магьосник Кокорчо щеше да се справи за секунда! Просто ги премества от една сметка в друга и те изчезват.
44
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Боко Магнитски Трябва да излезем масово, ако не искаме да получим счупена държава, при това съвсем скоро! Глиганите искат да ровичкат и да изкопаят и последното що е останало от държавата, с такива като Гладчев.
43
3
 
15
 
! Отговори
Боко Магнитски преди 3 месеца
Ако ГЕРБ ДПС ИТН управляват България пак нямаше да има пари за нищо друго освен чували пари от магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция.
42
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Требва да режат високите пенсии. НОИ е фалирала и няма накъде повече.
41
2
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 43 преди 3 месеца
И какво като ГЕРБ печелят изборите,след като 5 пъти не могат да съставят правителство!!!
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За сички е ясно че държавата е фалирала и няма пенсии. Само се кърпи временнои като се крадне от АЕЦ и ДДС. Но като спре и тока при авария или ДДС не може постоянно да скачат цените. Главчу нали беше ревизор а не е правил ревизия на НОИ за да краднат.
39
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тpoловете си лаят, ГЕРБ си печели избори с 10% пред втория...
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този какво е разсеял? Ако зависеше от него нямаше пенсионерите нищо да получат. Сега като вдигнаха врява и побърза със заем да осигури пари, а държавата затъва все повече.Не мога да се сетя за по-лош и нагъл премиер който сме имали, въпреки че и в края на 90-те бяха мошеници.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 38 Радев и Боко работят за един и същи човек.
36
2
 
9
 
! Отговори
Гатанка преди 3 месеца
Глава носи,мозък няма.Що е то ?(вочвалГ)
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Излезе да реве Първо Сачева и после Герб и ДПС В един глас
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Главчев, още ли искаш да гониш Румен Радев?
33
1
 
11
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 3 месеца
Боко тиквата и 🐷 прасето получиха пълен контрол върху България. Човали пари от магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция и децката болница и пенсиите и заплатите на работниците. Гласуваш за Боко получаваш ШИШИ
32
1
 
11
 
! Отговори
Огромен проблем преди 3 месеца
Главчев имаш огромен проблем с МВР - масово наркомани и бандити работят в системата, в провинцията са изпаднали са до нивото на изцапани роми от завиаимости!Ако не си неразбирал попитай Румен Николов Пашата той напрактика управлява МВР от доста години!
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Муа ха хаааа "Разликата е буквално между 20 и 60 стотинки при масовите пенсии." Може, ако пенсията ти е между 2 и 6 лева.
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
При тази система усигуряването е безсмислено!
29
8
 
3
 
! Отговори
Муа ха хаааа преди 3 месеца
Дали щеше да е 10 или 15 процента е без никакво значение. Разликата е буквално между 20 и 60 стотинки при масовите пенсии. При тези над 1000 лева ще е малко над 10 лева. Голямо добро са направили. Нема що.
28
2
 
12
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 3 месеца
Който пречи на ГЕРБ ДПС веднага получава компромати арести мачкане на народа