Стрелецът Крукс: Мразя републиканците, мразя Тръмп

Какво се знае за Томас Крукс?
Обновена: 14 юли 2024 21:04 | 14 юли 2024 19:14, Александър Попов
270

ФБР идентифицира 20-годишния Томас Матю Крукс от Бетъл Парк, щата Пенсилвания, като заподозрян за опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, извършен по време на предизборен митинг, предаде Ройтерс.

Заподозреният беше застрелян от Сикрет Сървис секунди след момента, в който се предполага, че е произвел изстрели към сцената в град Бътлър, щата Пенсилвания, където Тръмп произнасяше реч. ФБР заяви, че работи по установяването на мотива за нападението, при което загина един участник в митинга, а двама зрители бяха тежко ранени. Тръмп беше прострелян в ухото.

Данните от избирателните списъци в щата показват, че Крукс е регистриран като републиканец. На предстоящите избори на 5 ноември Крукс за първи път е щял да бъде на достатъчна възраст, за да гласува на президентски избори.

Излезе обаче видео от социалните мрежи на стрелеца Крукс, в което казва, че мрази Тръмп и републиканците.

Крукс е живял на около час път от мястото на стрелбата в Бътлър. В неделя Федералната авиационна администрация съобщи, че е затворила въздушното пространство над Бетъл Парк от "специални съображения за сигурност".

Когато Крукс е бил на 17 години, той е направил дарение от 15 долара на ActBlue - инициативен политически комитет, който набира средства за политици от левицата и демократите, сочат данните от подадена през 2021 г. декларация във Федералната избирателна комисия. Дарението е било предназначено за Progressive Turnout Project - национална група, която мобилизира демократите да гласуват.

Бащата на Крукс, 53-годишният Матю Крукс, заяви в ефира на Си Ен Ен, че се опитва да разбере какво се е случило и че ще изчака, докато говори с правоприлагащите органи, преди да говори публично за сина си.

Според вестник "Питсбърг Трибюн-Ревю" Томас Крукс е завършил през 2022 г. гимназията в Бетъл Парк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как върви руският наступ към Вовчанск?Завзеха,ли лозята?
53
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само днес бг не разбраха още че това не е стрелецът.
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 53 Ти даже и с водно пистолетче не си срелял. :-)
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това не е атентат, а предсмъртния гърч на отчаяното либерално Зло!
50
1
 
3
 
! Отговори
Познато преди 2 месеца
Само дето не е пенсионер!
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стрелецът е стрелял с полуавтоматична пушка AR-15. Пушката е купена от баща му преди 6 месеца.
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 38, първо: откъде разбра за 13-диоптъра очила, или просто така е по-интересно за конспирацията? Второ: 150 метра не са кой знае какво разстояние, и дори не е нужно някой да е трениран стрелец, за да може да се прицели сравнително точно
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Теди Какво не му върви бе то не бяха скалъпени дела оцеля, то не бяха опити за импийчмън оцеля, то не му се размина на косъм смрттта? Това да не ти върви ли е?
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добрият демократ е мъртвият демократ. Този е от добрите.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След стрелбата ли го каза?
44
1
 
5
 
! Отговори
без упойка преди 2 месеца
Нормално за политиката, тя просто създава отрова за цялото общество, което води до войните на национално ниво и в такива неща във вътрешната. Който мисли обратното е наивник.Сега половин Америка мрази това дете, а другата му се възхищава и съжелява, че не е уцелил.
43
4
 
5
 
! Отговори
до баровец преди 2 месеца
"Давам му по 100 лв на всеки отстрелян русофил, в дюпето."--------------За целта ще трябва да се срещнеш лично с него. Можеш да го намериш пред портите на св. Петър.
42
1
 
7
 
! Отговори
999 преди 2 месеца
Как така Крукс е бил регистриран републиканец,след като едва тази година е щял да има правото да гласува за първи път на президентските избори на 5- ти ноември?
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимна преди 2 месеца
Когато са намерили колата на този на снимката вътре са открили взривни устройства.
40
6
 
6
 
! Отговори
Сами преди 2 месеца
Са си виновни , в американското законодателство 16 годишните нямат право да гласуват и да употребяват алкохол до 21 години ,но имат оратор дашофират ,да си купят оръжие или да ползват колата или оръжието на близките си. Всяка година има стрелби и жертви в училища и колежи ,всяка година загиват деца от катастрофа. Явно поради тези инциденти забравиха абортите ,вместо да сме ят законите . Безмозъчни американци.
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ФБР къде са дремали нали за тях най-голямата вътрешна заплаха са белите мъже американци(според изтекли документи на ФБР)? не примерно нелегалните прииждащи от Мексико. Как снайперистите не са го видяли?
38
4
 
7
 
! Отговори
лудите преди 2 месеца
превзеха сайта!Айде,аз съм до тук!Сбогом,гиргино!
37
5
 
2
 
! Отговори
Шопов преди 2 месеца
И тука като думбат неколко от жълтите павета о че се пооправат нещата да го *** баш.
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Христо(с) На КОЛКО ДЕСЕТКИ метра от Доналд се оказват убитият и двамата тежко ранени?? Кажете, защото това предполага, че стрелбата на Крукс е била напълно СВАТБАРСКА! И ако е така, ВЪПРОСИТЕ стават десетки пъти повече от ОТГОВОРИТЕ!
35
10
 
3
 
! Отговори
Христо(с) преди 2 месеца
Мхм, и един мърмот Вие вярвате ли, че слаботелесен програмист с 13 диоптъра очила и хемороиди от дългото стоене пред компа ще стреля от 150 метра? Холивуд пасти да яде

Спонсорирани публикации