САЩ отряза Украйна да ползва US оръжия с голям обсег навътре в Русия

Байдън даде надежда на Зеленски за още системи "Пейтриът"
Обновена: 14 юни 2024 07:57 | 14 юни 2024 07:01, Александър Попов
187
САЩ отряза Украйна да ползва US оръжия с голям обсег навътре в Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че САЩ продължават да не подкрепят използването от Украйна на оръжия с голям обсег на територията на Русия, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Байдън е заявил това дори след като неотдавна позволи на Киев да извършва ограничени нападения с оръжия с малък обсег на действие точно от другата страна на руската граница.

"Има голям смисъл Украйна да може да поразява или да се сражава срещу това, което преминава през тази граница. Що се отнася до оръжията с голям обсег... ние не сме променили позицията си по отношение на това", каза Байдън.

Той даде надежда на Украйна в кулоарите на срещата на върха на страните от Г-7, че скоро ще може да засили собствената си противовъздушна отбрана с допълнителни системи "Пейтриът" от чужбина, предаде ДПА.

Байдън съобщи късно снощи на пресконференцията си с украинския президент Володимир Зеленски в Италия, че пет страни вече са поели ангажимент за доставка на батареи "Пейтриът" и други системи за противовъздушна отбрана.

САЩ са уведомили също така държавите, на които са обещали такива системи, че те все още трябва да чакат.

"Всичко, с което разполагаме, ще отиде в Украйна, докато не бъдат удовлетворени нейните нужди", каза президентът на САЩ.

След това САЩ ще изпълнят ангажиментите, които са поели и към други държави.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отбеляза, че партньорите им са знаели, че Украйна се нуждае от поне седем такива системи. Той заяви, че възможността за получаване на пет от тях е била обсъдена и "партньорите работят по нея".

Ракетната система за противовъздушна отбрана "Пейтриът" е една от най-модерните в света. Тя може да се използва срещу вражески самолети, балистични и крилати ракети./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: Джо БайдънЗеленски
Още от Спонсорирани публикации
Лято 2024 носи хитови модели от магазини ССС!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
значи Украйна имат право да я разрушават русоорките, но украинците нямат право да правят същото... и защо така?... русоорките нещо да не са по-специални от останалите хора?.... сащ са страхливци
93
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
УКРАИНСКИТЕ ЧИНОВНИКИ БЕГУТ ИЗ ХЕРСОНЕ. ИЗВОЗЯТ ДОКУМЕНТЬI И ОБОУДОВАНИЕ. ПОЧЕМУ БЕГУТ?
92
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Hасраа са от четири рибарски кораба в куба
91
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма да му дадат оръжия, но ще задържат лихвите по руските активи, за да плащат украинския дълг, който вече отиде за Зелен хайвер. Елитите винаги успяват да се разберат, а за простолюдието-гробове.
90
9
 
8
 
! Отговори
На Крим преди 1 седмица
Изгореха до момента 16 системи С300,С400.Потвардено от сателитни снимки.Колко ли струва всяка една от тях?Сега дойде времето на новите С500 да се излагат и да горят.Голям смех ще падне скоро.
89
5
 
8
 
! Отговори
А най щастлив еКитай преди 1 седмица
За Китай войната най добре да продължава вечно.Хем руснята отслабва и продава суровини за без пари,хем западат и той отслабва.Когато двама се карат третия печели
88
6
 
9
 
! Отговори
А на Крим преди 1 седмица
Скоро ще горят новите С 500.Щото др изгореха:)))
87
5
 
7
 
! Отговори
88 рубли преди 1 седмица
За 1 доларче
86
4
 
3
 
! Отговори
Откакто ППрутките преди 1 седмица
Станаха по малко от ДПС и еродираха по бързо от свлачище, малкото им останали фенове ептен психясаха!!
85
2
 
7
 
! Отговори
Олаф Шолц преди 1 седмица
Аз правя само каквото САЩ прави!САЩ не дават далекобойно оръжие в Русия и Германия не дава Таурус!
84
2
 
8
 
! Отговори
Тия преди 1 седмица
Байдън, макар и изперкал е един от много опитен политик. Знае много добре до къде се простират границите и до къде може да се ескалира конфликта. САЩ нямат полза от Трета световна война, защото кажи-речи нямат съюзници, с която да я водят. НАТО е импотентно, а САЩ сами не могат да издържат срещу Русия и Китай, Северна Корея и т.н. Плюс това САЩ печелят най-много от конфликта в Украйна, отслабвайки икономически ЕС, пък и Русия. Битката на САЩ е с Китай, който не е разбрал. Русия не е сметките!
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
85: грешиш, другите също мълчат и следват каквото ФАЩ кажат. Да си чул Франция да позволи на *** да им изплозва оръжията за нападение вътре в Русия? Няма и да чуеш. До тук 47 страни продават оръжие на Осрайнците и всички си мълчат.
82
2
 
0
 
! Отговори
Кравария преди 1 седмица
Мале, цялото стадо е днес на амбразурите. Гледам и всички опорки са в употреба.Абе да не ви плащат днес или утре, та сте толкоз амбицирани?
81
8
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 1 седмица
Но това е само за сега.А и освен САЩ има и др които предоставят оръжия на Украйна а те нямат нищо против да се стреля по московията.С течение на времето и САЩ ще разреши.Просто хубавите работи стават бавно а и целта е на руснята бавно но пък славно да и изтече кръвчицата.
80
9
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Путин прати ми още чеченци, че тия които прати вече ги източих и им висят безпомощно, аз съм мощен путлероджендър, не съм само за 50 мъже, на мен ми трябват поне 200 пръча с мощни тояги.
79
2
 
9
 
! Отговори
До 82 преди 1 седмица
И непременно да прати ядрена подводница до Куба .. О тя вече е там :)
78
5
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Русия трябва да даде безплатно оръжие на всички групировки,които са против британски и френски бази близо до териториите им. Единственото изискване трябва да е да ги използват.
77
3
 
4
 
! Отговори
Зеленски преди 1 седмица
Еххх, значи няма да има Трета Световна!Това беше последния ми шанс да спечеля!
76
4
 
5
 
! Отговори
Зеленски преди 1 седмица
Запада пак ме нахуяри
75
9
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
то според международното право ни моста, ни полуострова са на руска територия, такаа чеее

Спонсорирани публикации