Какво може да доведе до депресия във връзката?

Партньорът ви критикува за всичко
17
Какво може да доведе до депресия във връзката?
Снимка: Istock

Депресията може да настъпи по много причини. Ако сте необвързани и вярвате, че единствено връзките и любовта ще ви измъкнат от депресията, грешите. В някои случаи обвързването само по себе си не гарантира щастие и усещане за взаимност, което ще ви донесе избавление от депресията. Понякога именно токсичното поведение на партньора ви може да се окаже причина да изпаднете в депресия.

Кои са типовете поведение във връзката, които водят до депресия?

Партньорът ви постоянно взима надмощие над вас

Ако имате партньор, който се бори за непрекъснато надмощие над вас и всичките ви решения, мисли, цели, желания, това токсично поведение с течение на времето може да ви докара до депресия. Когато човекът до вас не ви позволява да имате свое мнение или да отстоявате характера си и това, което е важно за вас, потиснатостта ви и ниското самочувствие ще ви накарат да се чувствате все по-зле.

Никога не сте прави за нищо

Ако партньорът ви винаги държи да е прав и настоява да ви убеди в това, с течение на времето може да изпаднете в депресия, предизвикана от непрестанното разколебаване в мнението ви, мислите ви, нагласите ви, действията ви. Това води до ниско самочувствие, потискане, страх от изразяване на мнение и отстояване на позиции.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от Русия
Шолц към Путин: Няма да отстъпим и сантиметър от територията на НАТО
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Коста - Безпаричният не надебелява.
12
0
 
2
 
! Отговори
Продължението - преди 3 седмици
Още под 30-годишна възраст бащите и дядовците са получили историческия шанс да станат основоположници на важен процес в бълг.история - началото на демографската криза. Нямайки собствено жилище, неможейки да наемат нормално такова поради мизерните си заплати, в много случаи нямайки дори самостоятелна стая в родителския си дом, мъжете от предишните две поколения или не са се оженили, или са създали само по едно дете. Каквото турците не са и помислили да направят, "другарите" го сътвориха.
11
0
 
1
 
! Отговори
Ма много сте прости! преди 3 седмици
До Анонимен 13 Бащите и дядовците, когато са били на 25 г. са имали комсомолска книжка и задължение да идат в Дивдядово или в Горно Нанадолнище, за да си отработят разпределението. После са имали възможност да се картотекират като нуждаещи се от жилище с цел да създадат семейство. И тъй като почти никой вече не е живеел в колиба без електричество, вода и тоалетна, получавали са 4-а или 5-а категория, т.е. трай коньо до зелена трева. Затова са имали златния шанс на основоположници. -Продължение
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Депресирани щото решили че всичко трябва да го получат веднага. Никой не се сеща да пита бащи и дядовци какво са притежавали на 25г, колко телевизора са купили, колко телефона са сменили, колко вечери са замръквали в кварталната кръчма... Забравихме да живеем и се обръщаме на вещомани.
9
2
 
5
 
! Отговори
Абе важното е преди 3 седмици
Комунизма да ум1ре па Пи4ки ми4ки се таа брат
8
3
 
4
 
! Отговори
В България преди 3 седмици
Най доброто лечение на депресията е да се качиш да караш кола надрусан
7
6
 
5
 
! Отговори
Ако му р вата преди 3 седмици
Води таен живот на про с титутка както много от българките го правят.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Приятни сънища!
5
1
 
4
 
! Отговори
Тозитип позиция преди 3 седмици
е характерна не само за хората, които имат връзка, любовна или брачна. Контролиращият тип поведение, какъвто е описан в статията, е типичен за по-голямата част от българските родители от недалечното минало. Те мислят, че това е правилното отношение на родител спрямо детето му. Днес също има такива. Но по-голямата част от днешното младо поколение е като отвързано - родителите са някогашните депресирани деца, които не желаят да потискат своите потомци, но не знаят и как да ги възпитат правилно.
4
4
 
8
 
! Отговори
Коста преди 3 седмици
Всичките ми женени приятели са депресирани, състарени и надебеляли. Вечно без пари, в заеми, с деца и направо ги виждам как утре ще се самоубият или ще умрат от рак. Човек никога не трябва да се жени и да има деца.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На първо място - самият факт, че сте във връзка. За разлика от други изтормозващи фактори, този е напълно предотвратим и си зависи от вас да го избегнете. :))
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 1 Погледнах написаното и си казах "Описали са поведението на почти всяка жена.". А и странно не пишат нищо за правота в спора. "Изразяване на мнение". Хубаво, ама дали е правилно или просто да е на твоето, както става най-често с женските реакции?
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Toксичните в една нормална връзка между мъж и жена, обикновено са жените. Случва се и мъже да са, но в 80% са жените.

Спонсорирани публикации