Ким: КНДР ще използва цялата си военна мощ, за да унищожи враговете

Севернокорейският лидер повтори, че никога няма да преговаря с Юга
9 фев 2024 08:50, Елка Василева
51
Ким: КНДР ще използва цялата си военна мощ, за да унищожи враговете
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че страната няма да се поколебае да използва цялата си военна мощ, за да унищожи враговете, ако някой от тях използва сила срещу нея, съобщиха държавни медии, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Ким направи коментарите по време на посещение в Министерството на отбраната вчера по повод годишнината от създаването на севернокорейската армия. Той призова войниците да отстояват идеологията на управляващата Корейска трудова партия и да защитават страната с цената на живота си, съобщи информационна агенция КЦТА.

"Ако враговете се опитат да използват сила срещу нашата страна, ние ще вземем смелото решение да променим историята и без колебание ще използваме цялата си свръхсила, за да ги унищожим", цитира думите му севернокорейската медия.

Ким отново повтори клетвата си никога да не води диалог или преговори с Южна Корея, която според него е "враг номер 1" на страната му, и заяви, че политиката на силна военна готовност е единственият начин да се осигури мир и сигурност за Северна Корея.

На голяма среща на управляващата партия в края на 2023 г. Ким заяви, че мирното обединение е невъзможно и страната му прави промяна в политиката си по отношение на Юга, което е сериозна промяна в отношенията ѝ със Сеул, припомня Ройтерс.

В статията на КЦТА се казва, че Ким е направил посещението в министерството на отбраната заедно със своята "уважавана дъщеря", което означава, че е бил придружен от дъщеря си Джу Е, която според анализаторите се очаква да играе евентуална бъдеща роля в ръководството на страната.

Северна Корея отбелязва създаването на своята армия на 8 февруари, а миналата година проведе голям военен парад в полунощ, на който показа най-големите си междуконтинентални балистични ракети. Държавните медии не споменават за подобно мащабно събитие тази година, но съобщават, че в Министерството на отбраната е имало парад на почетния караул за Ким и че той е присъствал на банкет с военни командири и войници по случай годишнината, отбелязва Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
10
 
11
 
! Отговори
Уличните кучета преди 3 месеца
Като навреме не ги кастираш и прибереш в кучкарник - стават хищници от които рано или късно ще страдаш.... Същото е и с руските собаки....
19
1
 
7
 
! Отговори
Абе преди 3 месеца
До Самоук социолог. Ходил е на училище само да се знае, че е ходил, какво е научил е отделен въпрос. Пък и защо да учи, като Бог/ за С.К. е такъв/ знае всичко, каквото е научил от другите богове Ким. Малките богчета Ким ги водят навсякъде, за да заучават фрази и това им е училището!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е АЙДЕ, ДЕ. То през седмица вече я виждаме тая военна мощ. Да им пратим на ония от юга слънчогледови семки? да има да люпят нешо. Че си простъргаха вече мандаринките от чакане нещо да стане.
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На Ким постоянно му се привиждат някакви армии и ракети които не съществуват на кой му е притрябвало да завзема държавата му какво да прави после 30 млн. гладника с промити мозъци или там колкото са че не ги знам, те са още в средните векове.
16
0
 
17
 
! Отговори
... преди 3 месеца
значи за северна корея се знае че путинофилията тука я мисли за рая на земята, но пък няма ни един путинофил дето да иска да иде там да живее!? Знае се, че десетки милиони гладуват и умират от глад, ноо важното е, че имат, какво бомби! Знае се, че се умира от болести които в африка дори са излекувани преди 200г Но важното е, че имат бомби! Ех само да можеше цялая путинофилия да иде в тоя рай! :))))))))))))) Па ние да се "мъчим" тука!!!
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вече е трудно да се определи С. Корея или Русия са по-неадекватни като държави и управа, надпреварата е бясна разбира се.
14
1
 
16
 
! Отговори
Шеф Кимчев преди 3 месеца
А хората в селата на 100 километра от Пхенян какво ще вечерят днес? Защото е студено, тревите и корените все още не стават за ядене.
13
1
 
12
 
! Отговори
Самоук социолог. преди 3 месеца
До Анонимен 14 Завършил , но файда няма. Остава си същия наследствен комунистически дръвник. Никой не мисли да го напада , но той си търси врагове. Нещо като Путин.
12
1
 
16
 
! Отговори
!! преди 3 месеца
Най-забавното е, че никой не иска да го напада него. Единственото, което искат другите държави е той да си кротува в кочинката с овчиците - да ядат тревицата и да не се бъркат в работите на другите.
11
2
 
9
 
! Отговори
Манипулатор преди 3 месеца
До интервюто с Путин слагам статия за Ким, да си правите асоциации, че са еднакви.
10
8
 
9
 
! Отговори
Бах мама му. преди 3 месеца
Кимчо , приятел на Тръмп , и после го нарече с какви ли не обидни думи. С тоя и Путин не може да се преговаря.Тояга трябва , американска.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-интересно е че Ким е завършил в Швейцария не в Русия или Китай.
8
2
 
5
 
! Отговори
История преди 3 месеца
До Анонимен 6...скоро ходил ли си на лекар...не си нали...вижда се....Вземи направление и пълен скенер на главата да ти направят че там ти е проблема...
7
6
 
18
 
! Отговори
хаха преди 3 месеца
абе , на тоя откачалник не му ли омръзна да му ръкопляскат ?
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой ли му е Учителя на това тлъсто сви.............не......
5
7
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 3 месеца
И как ще стане това да не ти е електронна игра?
4
6
 
22
 
! Отговори
До 6 преди 3 месеца
Ама ти ако искаш винаги можеш да емигрираш в СК. Лошите кравари няма да те спрат. Виж полсе връщане - няма!
3
6
 
23
 
! Отговори
Хм? преди 3 месеца
Ето го и другия психопат!
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хубавото ,че тоя изтрещел диктатор е куче което много лае но не хапе.
1
4
 
29
 
! Отговори
карачанаков преди 3 месеца
Още един откачалник!!

Спонсорирани публикации