КНДР е извършила тест на подводна ядрена система

Акцията е срещу проведени тази седмица тристранни съвместни военни учения
19 яну 2024 07:40, Красимир Ангелов
27
КНДР е извършила тест на подводна ядрена система
Снимка: БГНЕС

Северна Корея е извършила тест на подводната си ядрена оръжейна система в знак на протест срещу проведените тази седмица съвместни военни учения на Южна Корея, САЩ и Япония, предаде Ройтерс, като се позова на информация на севернокорейската държавна Корейска централна телеграфна агенция.

Тестът на системата "Хаеил-5-23" - името, което Северна Корея е дала на своите подводни дронове, способни да пренасят ядрени оръжия, е бил извършен от мозъчния тръст на министерството на отбраната във водите край източното крайбрежие на страната, съобщи КЦТА, без да уточнява датата.

"Подводната противодействаща позиция на нашата армия, базирана на ядрени оръжия, се доусъвършенства и различните ѝ морски и подводни ответни действия ще продължат да възпират враждебните военни маневри на военноморските сили на САЩ и техните съюзници", се казва в изявление на неназован говорител на министерството, цитиран от севернокорейската медия.

Военноморските сили на Южна Корея, Съединените щати и Япония проведоха тази седмица тридневни съвместни учения, в които участваше американският самолетоносач "Карл Винсън", като част от усилията за подобряване на реакцията им на заплахите на притежаващата ядрено оръжие страна, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Северна КореяКНДР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кво стана с нашият медицински хеликоптер , да бяхте попитали корейците, щяха да ни подарят един
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Бавноразвиващ ли си Виж статистиката бе задръстак, после се прави на интересен. Има официални данни, специално за компютрите. Може да са ги копирали от чужди модели, но се произвеждаха в България. Ти сигурно си от тези индивиди, които поради "реформата" на образователната система си функционално неграмотен и затова постиженията на България при социализма ти се струват измислица или фантастика...
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да, като се замисли човек, къде бяхме при бай Тошо и къде сме сега, направо сме трагедия. При бай Тошо бяхме на 4-то място в света по производство на компютри, а първия компютър в Европа с паралелни процесори беше направен в България. Имахме свой космонавт, произвеждахме пълна гама полупроводникови прибори, 70% от турската икономика работеше на български патенти, имахме огромен риболовен и търговски флот, )1 в електрокарите, хранехме половин Европа със селскостопанска продукция и т.н. ...
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 17 АнонименЗащо изобщо споменаваш бегето ? ние сме една ограбена (приватизирана) територия с пропаднал град за столица
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 15 АнонименИ се е намерил рано надрусан софиискипедал да ти маркира минус
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Северна Корея с тяхната безплодна територия все пак някак успява да си храни населението и да се развива по-добре от нас. Интересното е, че си произвеждат собствени компютри и смартфони не по-лоши от тези, които се ползват тук. Разработили са си и собствена операционна система на базата на Linux. А ние? Къде сме ние спрямо тях? Ние започнахме от положение, когато имахме всичко и сега вече нямаме нищо наше. Те започнаха от положение, когато нямат нищо, и сега имат почти всичко своя разработка.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ! Обикновения кореец може и да е пасал трева в предишни години, но сега съвсем не е така. Вярно, има тоталитарен режим, но хората изглеждат добре облечени, добре хранени и се занимават със сериозни работи. Има камери, показващи в Интернет от Северна Корея и канали на чужденци, които години са живеели там или живеят сега. Преди да се заемете да ги оплювате, не е лошо да погледате реалното положение там. Не бих казал, че тук сме по-добре от тях поне гледано от страни, само коли имат по-малко.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Потресен бях да видя в Интернет, че Северна Корея разполага със свои копия на американските дронове Глобал Хоук и ги ползва за наблюдение действията на USA, Япония и Южна Корея в околните морета и океана! Потресаващо, колко напред в техниката и технологиите са отишли. Изстрелват космически кораби, произвеждат свои компютри... А ние? Ние само в едно сме на първо място в света - в броя професори на глава от населението. Иначе сме точно като банановите републики, на каишка на USA посолството.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А дано тая година 50 догодина 150 ядренни установки да има Кими колкото повече толкова по добре врагът на нашият враг е наш приятел
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ей това"тревопасните"мамата си джасат,сега пък разработили и подводен дрон с ядрено оръжие!
12
3
 
4
 
! Отговори
! преди 3 месеца
До Анонимен 10 Единственото нещо, което защитава Северна Корея е властта на династията Ким. На Ким и кохортите военни около него не им пука, как живее и се чувства обикновения кореец!
11
1
 
6
 
! Отговори
Цент преди 3 месеца
Браво
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 3 - Никой не е написал че е приятно за живеене в северна корея. 3 е написал че за да се защитиш ти трябват оръжия. Не го знам дали е копейка , но е прав за оръжията. И това е валидно за всяка държава не само за с. корея.
9
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснаците раздадоха военни ядрени технологии на всякакви ***, но не и на православните християни от източния блок
8
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лесно е веднага да разбереш коя част на Корея са комунисти и коя нормални като отвориш сателитна снимка правена през нощта. Нормалната Корея цялата свети, изтрещялата част тъмна като в Африка
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия са тотално изтрещели само бомби сънуват,но хубавото е че са куче което лае но не хапе.
6
4
 
23
 
! Отговори
Хора преди 3 месеца
Не знам защо ви дразни когато независима държава тества оръжие за защита от агресорите САЩ и техните слуги?!
5
13
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 3 месеца
ФАКТ. Цяла Европа васална на САЩ и европейците бягат към Северна Корея да търсят свобода и хубав живот. Нали тавариш копейка?
4
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А руснаците тестват населението за издръжливост на -25 без отопление
3
4
 
18
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
В този луд свят зада не бъдеш нападнат и ограбен от САЩ и НАТО трябва да имаш силно оръжие и С Корея прави това.