Тиха, но желязна тъща - разковничето в раздялата на Меган и Хари с Лондон

Да я подценяваш, е опасно, пишат британските медии
13 мар 2021 13:17,
114
Тиха, но желязна тъща - разковничето в раздялата на Меган и Хари с Лондон
Снимка: БГНЕС

По времето, когато британската кралица Виктория управлява една четвърт от света, робинята от памуковите полета в Джорджия Мати Търнипсийд ражда дъщеря мулатка – обидно име, с което в американския Юг наричат децата от смесена раса. Оттам тръгва родът на Дория Рагланд, който генеалози издириха и описаха, когато дъщеря ѝ Меган Маркъл тръгна да се омъжва за принц Хари.

Твърдят, че 64-годишната тъща на принца е "тихата, но желязна" движеща сила зад младото семейство, негова "опора и оазис на спокойствието". Нейна приятелка казва пред в. "Дейли мейл", че именно Дория ги е подтикнала да скъсат с кралското семейство, да напуснат Лондон и да заживеят самостоятелно в САЩ.

Стоик и безкрайно лоялна към дъщеря си, тя от малка я учи колко е важна финансовата независимост. "Постоянно ѝ повтаряше: "Приятелството е приятелство, но сиренето е с пари" и я съветваше да не дава нещо срещу нищо", добавя тя.

Дория може да носи хипарска африканска прическа и понякога халка на носа, но е здраво стъпила на земята и не прави грешки. Да я подценяваш, е опасно, пише вестникът. Меган ѝ вярва безрезервно, а влезе и под кожата на Хари, който рано загуби майка си. В интервю за Би Би Си той я нарече удивителна.

Г-жа Рагланд е крайно тактична – за разлика от бащата на Меган не обелва публично и дума за скандала с Бъкингам. "Тя е като кралица – никога не се оплаква и никога не обяснява", пише в. "Мирър". Това обаче не значи, че не влияе на младата двойка, която постоянно се обръща към нея за съвети.

Родена на 2 септември 1956 г. в Охайо, Дория винаги е разчитала главно на себе си. Майка ѝ е медицинска сестра, а баща ѝ търгува с антики на битпазар, но печели малко, тъй като му е жал да се раздели с тях. Той умира нелепо на 82 г., като се спъва в каишката на кучето и си удря главата. След смъртта му дъщерята намира златни монети за хиляди долари, скрити из джобовете на дрехите му. Роднини твърдят, че е измамила сестра си при подялбата на семейната къща.

Много преди това девойката вади хляба си сама и събира реколта под жаркото слънце за никакви пари. Тя е расово осъзната, макар да не е съвсем чиста афроамериканка. Още от гимназията, която завършва в Холивуд, участва в протести срещу расизма, разказва приятелката ѝ Дженифър Колдуел. "Беше хипарка, сплиташе красиво гъстата си коса, винаги се носеше по модата и бе усмихната, остроумна и общителна. Искаше да постигне нещо в живота", добавя тя.

Дория се гордее с черния си произход и припомня как прапрапрадядо ѝ се кръстил с името Мъдрост, щом го освободили от робство.

Не може да забрави обидната случка, когато преди години возела с количка малката светлокожа Меган и я попитали дали е нейна гледачка.

Бащата на Цветето, както наричат Меган, е Томас Маркъл, шеф на осветителите и фотографията във филмовите тв студия на Ей Би Си в Лос Анджелис, където през 1979 г. Дория започва работа като гримьорка. Той е известен в телевизията, има 2 награди "Еми" за сапунени опери. Бял е, дори русоляв, разведен, с 2 деца.

"Влюбих се в нея от пръв поглед", разкри наскоро бившият съпруг и разказа как след кратко бурно ухажване се венчал за нея с будистка церемония.

Дория се грижи за двете си доведени деца – дъщеря и син. Меган се ражда през август 1981 г. През 1987-а, когато е на 6 годинки, родителите ѝ се развеждат, защото "все ме нямаше у дома, работех", казва Томас. Но с бившата си остават приятели и той помага за годишната такса от $ 19 000 за елитното училище на дъщеря си.

И майката на Меган работи здраво – иска да е финансово независима. Тя отваря ателие за дрехи, взема магистърска степен за социален работник в Университета на Южна Калифорния. Доскоро преподаваше йога на възрастни, откъдето е стройната ѝ фигура. Миналия септември я назначиха за главен изпълнителен директор и финансист на старчески дом в Бевърли хилс.

Когато внукът на Елизабет II се зажени за Меган, майка ѝ бе направо поразена – актриса с африканска кръв, при това разведена, да стане кралска снаха в Англия. На сватбата тя изглеждаше щастлива, макар и доста самотна в единия край на черквата, точно срещу кралицата, и сподели, че сред най-хубавите моменти за нея е била срещата с Елизабет II.

Щом нещата с кралското семейство закуцаха, Дория сви устни и остана мълчалива. Но тези дни медиите цитираха свои източници, че е била сериозно загрижена за психическото състояние на дъщеря си, поощрила я с Хари да се преместят в САЩ, и когато това станало, си отдъхнала. Днес редовно се вижда с децата. Когато е свободна, се грижи за малкия Арчи, а когато не е - говорят по телефона. Помощта ѝ е особено ценна сега, когато Меган чака второ дете.

"Тя е топъл човек, отлична готвачка, не е от тези, които търсят внимание и обсебват", казва пред "Сън" нейна приятелка.

До сватбата на Меган на трапезата канеха и баща ѝ Томас, но откакто той се разприказва, позира за папарашки снимки и не отиде на венчавката, не са се виждали. Тогава до олтара невестата заведе принц Чарлз, който се държа много сърдечно не само със снаха си, но и с Дория. Говореше, че ѝ е голям фен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уникално заухав трябва да си за да харесваш и подържаш монархия в Европа особенно,да ходят да работят и после пак да говорим.За камиларите и азиатците и техните кралства не ми се мисли....
54
3
 
52
 
! Отговори
1122 преди 3 години
Меган може би си е мислила, че ще участва във филм-приказка. Забравила е, че има режисьор и сценарий, който е написан преди векове. Сценарият на империята! Оказа се лоша актриса.
53
4
 
40
 
! Отговори
до 64 преди 3 години
И от сега Хари да си сменя фамилното име,вече и официално,Принц Хари Меркъл.Щото си е чисто агне това момче,както се казва по балкански нали,както и да го погледнеш.Рабрахме,ОК,самостоятелен е,не е пубер,не иска да живее с родителите си или с баба си наоколо,защото е ,повтарям,много самостоятелен.Имаш семейство,нямаш пари,Опрата ти дава 9 млн.,скандал и събираш лайкове ))))Вече ОФИЦИАЛНО си мистър Маркъл,а честито!!!
52
2
 
47
 
! Отговори
На семейството преди 3 години
На Хари и Мегън давам около 6 години семеен живот. Горе долу толкова е нужно авоарите на мъжа да се прехвърлят в джобовете на златотърсачката. Тъжното е че децата им ще бъдат ползвани като заложници за изсмукване на още и още парички.
51
5
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
Мати Търнипсийд...търнип не беше ли ряпа на английски, останало ми е от една книга, "Островът на изчезналите кораби". Там има герой с такъв прякор. А в английския двор всичко тръгна с г. нагоре след Даяна.
50
1
 
24
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Да съерем пари и направим паметник на дориа пред раковска 124 (седалището на ек) в софия.
49
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чиста Африканска кръвимат нужда и от малко Руска
48
0
 
13
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Кому е нужно да си измисля генеалогия? Първият хороскоп ще ви каже, че в миналия си живот сте били или крал, или принцеса! Горе главите, братя и сестри българи, и се дръжте с кралско достойнство!
47
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Авторката, кралицата не е тъща на Меган, а свекърва. Всичката ти е такава.
46
6
 
24
 
! Отговори
българин преди 3 години
Вижте какво, кралските работи не са за нас!Много са сложни!От друга страна обаче:Съчувствам на Меган, наистина!Ако майка и е виновна, още по-лошо.Обаче се сещам за една изцепка на Хари, когато беше още младеж.Бяха разпространили негови снимки на купон на който той беше облечен в униформа на Вермахта от Африканския корпус, и с лента със свастика на ръкава!Не един или два пъти Хари е изказвал расистките си убежения.Сега се жени за мулатка. Не е ли странно?
45
3
 
11
 
! Отговори
ХАРИ преди 3 години
Най добре да се самоубие. От любоф.
44
0
 
21
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Монетата има две страни. Истината от гледната точка на всеки - явно се различава.------------Така е!Но..., Въпроса е кой и за какви цели използва тази силно "раздухана" Световна Медийна Сапунена Опера?
43
4
 
45
 
! Отговори
След време преди 3 години
Колкото и да хвалят майката на Маркъл,факт е,че е заграбила златните пари на баща си,вместо да ги раздели със сестра си - бихме казали пъстрокожа,но с хищнически гринговски манталитет. По-късно майка и се развежда и каквото и да говорят дете на разведени родители ,рано или късно също се развежда,както и става. Бащата и и сестрите въобще не харесват Меган Маркъл точно заради хищническата и пресметливост. Същото ще стане и с принц Хари - ще бъде изсмукан и изпют като празна черупка след време.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Монетата има две страни. Истината от гледната точка на всеки - явно се различава.
41
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, 15млн. имение, но и двамата не стават за нищо, т.е.единственото, от което могат да изкарат пари е от факта, че Хари е внук на кралицата на Англия.В САЩ вчерашното шоу не е интересно, ще вземат едни пари от Опра, а после?!
40
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип лошо няма човек да си вземе мулатка за жена.Лошото е, че позволява въпросната да обижда фамилията му.
39
0
 
37
 
! Отговори
горо преди 3 години
До АнонименХари не е първият,омагьосан от американка с източни сексуални техники. Чичо му Едуард Осми не изкарва и една година на трона,след като през 1938 година се отказва да царствува,за да се ожени за два пъти разведената Уолис Симпсън.
38
4
 
52
 
! Отговори
Най- смешното е преди 3 години
Че Кралицата дори не им коментира отцепродавството. Британците вече ги презират, а семейството толкова ги е отписало, че дори не си прави труда да им го съобщава.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 39: Няма как да си сигурен какво има на Оня свят и има ли го изобщо.
36
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкият Хари, отвлечен в дивашка страна без приятели сред Вуду магьоснички.