Сепаратистите свалили "погрешка" Боинга

САЩ нямат доказателства за директна руска намеса
Обновена: 23 юли 2014 14:06 | 23 юли 2014 07:11, Александър Попов
219
Сепаратистите свалили "погрешка" Боинга
Снимка: Reuters

Представители на американското разузнаване заявиха, че вероятно проруски сепаратисти са свалили "погрешка"
малайзийския пътнически самолет над Източна Украйна, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Служителите на разузнаването на САЩ смятат, че Русия е отговорна за "създаване на условията", довели до свалянето миналата седмица на самолета, но те не представиха доказателства, които да свидетелстват за директна намеса на руското правителство, съобщава Асошиейтед прес.

Още по темата

Макар че Русия въоръжава сепаратистите в Източна Украйна, САЩ нямат преки доказателства, че ракетата, свалила пътническия самолет с 298 души на борда, е дошла от Русия, посочиха още представителите на разузнаването при условие за анонимност пред американски журналисти.

Самолетът вероятно е бил свален от ракета земя-въздух SA-11, с това наименование НАТО дефинира руските зенитни комплекси "Бук", изстреляна от сепаратистите в Източна Украйна, смятат цитираните източници.

"Продължаваме да работим по установяване дали е имало директна връзка, дали на терена е имало руснаци, дали те са обучавали тези сепаратисти," заяви в интервю за Си Ен Ен Бен Роудс, заместник-съветник в Белия дом по въпросите на националната сигурност, цитиран от ДПА.

По отношение на това кой е изстрелял ракетата един от представителите каза: "Не знаем име, не знаем ранг и дори не сме на 100 процента сигурни за националността", посочва още АП.

Според източниците най-вероятното обяснение за причината, поради която е бил свален самолетът, е, че бунтовниците са допуснали грешка. Те отбелязаха, че преди това сепаратистите са свалили 12 украински военни самолета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: УкрайнаРусияMH17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в *** си е истинска пропагандна война, ама патока няма да го бъде ...
130
3
 
28
 
! Отговори
СССР и НРБ ВЕЧНА преди 10 години
Конфликта е предизвикан от АМЕРИКА !Украйна няма да стане АМЕРИКА но може да изчезне както и се появи ...
129
24
 
4
 
! Отговори
167 преди 10 години
конфликта е предизвикан и продължава от русия. бежанците убитите разрушенията са по вина на русия.
128
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До дядоЖелезни нерви ли? Не, просто хората имат мозък в главата, за разлика от западните им колеги. В момента една военна намеса на Русия в Донецк и Луганск би било точно това, което опонентите им искат. В момента Русия осигурява хуманитарна помощ и убежище на хиляди бежанци от района, за които на еврогейците и педроатлантиците не им пука... Най вероятно щото не са *** и щото симпатизират на "Световния враг" РФ...
127
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
докато русия пилее богатствата си в безмислена и обречена конфронтация със запада,китайците ще и го набучат отзад. путин е т-по парче
126
3
 
21
 
! Отговори
асад преди 10 години
Самолета на Путин не е ли бил наблизо...хохлите, са решили да приключат с конфликта,като роми с фабрика за скраб, целили са него,но като пълни некадърници,и са оцелили този самолет,има ли съмнение с чие одобрение.....невинните жертви са платили цената, да забавят трета световна война.Чудя се на търпението и одобрението на света...за престъпленията на хунтата и Американските им ментори.
125
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като сепаратистите са свалили в района 12 военни самолета, украинците пускат от там да прелитат чуждите пътнически самолети.
124
3
 
9
 
! Отговори
еспумизан преди 10 години
всъщност боинга го свалих аз....пустият му колит откъде да знам,че като пръдна може да съборя някой аероплан на 10 000 метра височина
123
3
 
20
 
! Отговори
Инж+ преди 10 години
За съжаление САЩ започнаха да играят с най-мръсните пропагандни прийоми на фашистите: ако повторят една лъжа 100 пъти, тя трябва да стане истина!?
122
5
 
22
 
! Отговори
дядо преди 10 години
според великите ни нови благодетели от щатите -един станиол завивал мармота в шоколад!Тея от Кремъл са явно с железни нерви,че не са минали още през измислената държава Украйна,като валяк!!
121
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак се препечатва една ДЕБЕЛА USA ЛЪЖА тука, но нали е пусната от USA, няма как да не я повтарят и предъвкват нашите медии, нали сме колонизирана държава, която им слугува?
120
5
 
26
 
! Отговори
СТОЯН преди 10 години
Колкото СЕРГЕЙ АНТОНОВ стреля по ПАПАТА толкова и сепаратистите са свалили БОИНГА
119
3
 
10
 
! Отговори
А преди 10 години
Много е верятно, тези 300 души да са заплатили с живота си временна отмяна на трета световна война. Ако е така трябва да ги канонизират за светци.
118
5
 
9
 
! Отговори
преди 10 години
Kolkoto po razrushena i falirala ukrajna,tolkova po evtino shte q izkupi zapada. Vsichko e smetnata.....................ne Putin e hujlooooo,a ukraincite,kojto shte stanat robi v sobstvenata si dyrjava i shte sluguvat na novite gospodari
117
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до Спонги:На вас, пиндостанските ***, не ви ли писна да мелите опорната точка за трибунала в Хага и Путин, който трябвало да бъде съден там? След преврата в Киев и престъпленията на ФАЩ и укронацистите трябва да има Нюрнбергски процес за невинно пролятата руска кръв.След ФАКТИТЕ на руското МО сте в демократичен ступор и каканижете дебилизми, колкото да отчетете надника.Ама скоро и хартията, с която ще ви плащат ще е една гадна,напоена с мириса на кръв, зелена шума.
116
2
 
14
 
! Отговори
АН преди 10 години
ОТКЪДЕ ЗНАЕТЕ АМЕРИКАНЦИ КАЗАХА ТЕ УТРЕ ЩЕ КАЖАТ И ДРУГО
115
4
 
25
 
! Отговори
Кирил преди 10 години
Арсений Яценюк и Порошенко на съд!!!
114
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разузнаването на САЩ се чуди как да си избърше *** без да се развони наоколо!
113
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СпонгиБива човек да е умствено недоразвит, но някои (като теб) удрят рекорд!Ако имаш нещо в главата ще си спомниш как започна цялата тази история още в Киев и кой се намеси (с пирожки например).Може да симпатизираш на някой и не на друг, но истината трябва да е ясна!Но ти едва ли ще разбереш нещо...
112
1
 
28
 
! Отговори
HOLOKOSTA преди 10 години
BEZ AMERIKA SVETA BI BIL PO DOBAR

Спонсорирани публикации