Сепаратистите свалили "погрешка" Боинга

САЩ нямат доказателства за директна руска намеса
Обновена: 23 юли 2014 14:06 | 23 юли 2014 07:11, Александър Попов
219
Сепаратистите свалили "погрешка" Боинга
Снимка: Reuters

Представители на американското разузнаване заявиха, че вероятно проруски сепаратисти са свалили "погрешка"
малайзийския пътнически самолет над Източна Украйна, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Служителите на разузнаването на САЩ смятат, че Русия е отговорна за "създаване на условията", довели до свалянето миналата седмица на самолета, но те не представиха доказателства, които да свидетелстват за директна намеса на руското правителство, съобщава Асошиейтед прес.

Още по темата

Макар че Русия въоръжава сепаратистите в Източна Украйна, САЩ нямат преки доказателства, че ракетата, свалила пътническия самолет с 298 души на борда, е дошла от Русия, посочиха още представителите на разузнаването при условие за анонимност пред американски журналисти.

Самолетът вероятно е бил свален от ракета земя-въздух SA-11, с това наименование НАТО дефинира руските зенитни комплекси "Бук", изстреляна от сепаратистите в Източна Украйна, смятат цитираните източници.

"Продължаваме да работим по установяване дали е имало директна връзка, дали на терена е имало руснаци, дали те са обучавали тези сепаратисти," заяви в интервю за Си Ен Ен Бен Роудс, заместник-съветник в Белия дом по въпросите на националната сигурност, цитиран от ДПА.

По отношение на това кой е изстрелял ракетата един от представителите каза: "Не знаем име, не знаем ранг и дори не сме на 100 процента сигурни за националността", посочва още АП.

Според източниците най-вероятното обяснение за причината, поради която е бил свален самолетът, е, че бунтовниците са допуснали грешка. Те отбелязаха, че преди това сепаратистите са свалили 12 украински военни самолета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: УкрайнаРусияMH17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Представители на американското разузнаване заявиха, че вероятно проруски сепаратисти са свалили "по грешка" "мдаа тия американци ни мислят за зеленчуци бре
10
5
 
44
 
! Отговори
Дим40 преди 10 години
Четем само новини за самолета, който е насочен от украинска кула да мине над територията на сепаратистите . Аз бих свалил всичко , което лети над моя територия, тъй като е имало няколко атаки от украински изтребители и има много загинали мирни граждани , които са били на пазар или са отивали на работа . Никой не пише за постоянните бомбардировки в отцепелите се градовете и убитите мирни граждани . Къде отиде свободата на словото ???Май пишем само срещу заплащане ..........
9
8
 
41
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е-------- преди 10 години
Абе вие МНОГО добре знаете кой свали самолета,ама няма да си признаете.Самият факт,че увъртат и не представят доказателства е достатъчен.Ако американците имаха доказателства,досега да са публикувани и в селските вестници.........А щом не дават и снимките от спътника си,който точно по това време е бил над мястото на аварията--как мислите...кой е убиеца??? ОТГОВОРА Е--Киев с помоща на Вашингтон--защото Б.Дом ги подкрепя,финансира и прикрива геноцита в източна Украйна.....
8
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Вероятно", "възможно е", "ние мислим", "Една Баба Каза"... А нещо по същество? Нещо което да доказва подобни глупави твърдения? Вчера имаше пресконференция на някаква зам. на Псаки или нещо подобно, на въпрос на журналист имат ли доказателства за намесата на Русия, отговори приблизително следното "Каза го Порошенко пред СНН, значи е вярно"!Та какво повече да коментираме - ДД на УСА стана агенция ЕЖК!
7
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едните вадят доказателства-показват ги на всички,другите казват само -вярвайте ни-така беше....Да лъжеш на воля е станало официална политика на САЩ...
6
7
 
51
 
! Отговори
кк преди 10 години
наглостта на американците няма граници. лъжите са им са грандиозни. всички следи сочат, че това е бил дълго подготвян атентат от техните служби. те не могат да представят никакви доказателства и разпространяват нарисувани сателитни снимки с евентуална траектория на ракетата. срам и позор за всички които подкрепят най-чудовищните престъпници на света, хората заради които в момента и в Украйна и в Палестина и в Ирак и Сирия се изтребва коренното население от терористи финансирани от САЩ.
5
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само прочетох първият абзац и спрях да чета нататък.Тия *** *** стават вече жалки.
4
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези не се научиха да боравят с факти.Излиза,че великото американско разузнаване работи на принципа ,,една баба на пазара каза но аз не съм видял".Или с голословни твърдения се мъчат да заметат личното си участие в произшествието.Смятам,че самолетът е свален от украинците с благословията на САЩ за да провокират Европа и света срещу Русия.Затова са такива коментарите им.
3
8
 
43
 
! Отговори
Иван Сотиров преди 10 години
До АнонименЕ кога американците са изкарвали доказателства за нещо. Политиката им е такава говорят за сестрати пък ти имаш брат.
2
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе, 12 самолета се свалят с прашка с камъни.За да свалиш самолет си трябват ЗРК. И както ги сваляха самолетите и изведнъж... оппаааа... той бил цивилен.Сори пичове, вапцахте гащите.Ама кой бил допуснал там граждански самолети? Ми то още 150 полета са минали от там. Украинците не носят отговорност за това, че някоя авиокомпания иска да мине от там.На терористите като не им харесва, да си купят изтребители и при нарушене на въздушното пространство да ги вдигат да ескортират нарушителите.
1
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е като нямат доказателства що бълват.

Спонсорирани публикации