Бамбуковите кълнове помагат за отслабване и засилват имунитета

За какво още са полезни
0
Бамбуковите кълнове помагат за отслабване и засилват имунитета
Снимка: Istock

Ако обичате китайската кухня вероятно сте опитвали ястия с бамбукови кълнове. Те са широко разпространени в азиатския начин на хранене и присъстват в редица гозби с месо и зеленчуци. Не само, че придават страхотен вкус на ястията, но бамбуковите кълнове притежават фантастични качества и свойства, които влияят положително на здравословното състояние и желанието да отслабнем.

Кои са многобройните ползи за здравето от бамбуковите кълнове?

Съдействат за топене на мазнините

Бамбуковите кълнове са много богати на фибри и същевременно бедни на калории. Можете да си хапвате на воля от тях без угризения, защото няма да натоварят общия ви калориен прием. Фибрите и сложните въглехидрати в тях подпомагат топенето на мазнините и правят отслабването по-лесно. Освен това засищат за дълго.

Намаляват риска от рак

Една от най-съществените ползи от бамбуковите кълнове е способността им да потискат образуването и деленето на ракови клетки. Те съдържат множество антиоксиданти и активни вещества, които имат противовъзпалителен и противораков ефект. Свързват се със свободните радикали и потискат влиянието им върху тъканите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от Здраве
За какво може да ползвате розовата вода?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари