Какво може да причини безплодие при жената

Недоразвита матка, миомни възли са сред "виновниците"
5 мар 2016 20:44, Eкип на Puls.bg
4
Какво може да причини безплодие при жената
Reuters, архив

Безплодието е основен медико-биологичен проблем на репродуктивния процес на човека. За безплодни се смятат семействата, които водят нормален полов живот (редовни полови контакти без употребата на противозачатъчни средства), но липсва настъпване на бременност в продължение на 1 година при възраст на партньорите под 35-годишна възраст. Същото важи, но в продължение само на 6 месеца за партньори над 35 години.

1. Причини за безплодие от страна на матката

Органичните промени в маточното тяло имат съществено значение за зачеването у жената. Едни от най-честите причини за безплодие са:

• хипоплазията или недоразвитието на матката;

• неправилното положение на маточното тяло – силно прегъната напред матка (хиперантефлексио) или прегъната назад (ретроверзио) матка е честа причина за безплодие. Обикновено хиперантефлексиото е съчетано с хипоплазия. Ретроверзията се съпроводена с болка по време на половия акт, което от своя страна е причина за по-редките коитуси и съответно намалява вероятността от забременяване. Също така това маточно положение измества шийката напред и затруднява контакта й с спермата, депонирана в задния влагалищен свод;

• субмукозни миомни възли, особено тези, локализирани в областта на маточните рогове, затудняващи придвижването на спрематозоидите към маточните тръби.

Повече за причините за безплодие отстрана на на матката и маточните тръби може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
sid преди 8 години
Причината за безплодието на младите майки е1.абортите в ранната детска възраст до към 17 го.2.жестоките диети на които се подлагат младите момичета от ранна детска възраст и продължаваща като фикс идея много години след това.3.пристрастяването към цигари и опиати в едно с наркотични средства.4.щурия и бесен начин на живот /случайно да не изтървеш нещо/,основна причина за спонтанните аборти.Ако искаш дете трябва да си го осъзнал ,а не на равно с мъжете да се състезаваш.Кариерата малко да почак
2
0
 
5
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Трябва да консумират повече наситени и мононенаситени мазнини - месо, яйца, дробчета, сирена, масло, заквасена сметана, зехтин. Жената има нужда от такива мазнини в диетата за да е плодородна, освен това женското тяло е по-природа по-тлъсто от мъжкото и задържа повече мазнини които са необходими за женския хормонален баланс.
1
2
 
5
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Носене на сутиени в областа на корема ????