Главчев: България остава ангажирана с НАТО, ЕС относно Украйна

Той е в Швейцария за срещата на върха за мир в Украйна
15 юни 2024 23:00, Анисия Иванова
272
Главчев: България остава ангажирана с НАТО, ЕС относно Украйна
Снимка: БГНЕС

„България остава изцяло ангажирана със силния и единен отговор на НАТО, ЕС и международната демократична общност на руската военна агресия срещу Украйна“.

Това написа служебният премиер на България Димитър Главчев в своята Фейсбук страница, при пристигането си в Швейцария за срещата на върха за мир в Украйна.

„Пристигнах в швейцарския курорт Бюргенщок, където ще участвам в Първата среща на върха за мир в Украйна. Бях посрещнат от президента на Конфедерация Швейцария Виола Амхерд и от президента на Украйна Володимир Зеленски“, написа Главчев.

„България остава изцяло ангажирана със силния и единен отговор на НАТО, ЕС и международната демократична общност на руската военна агресия срещу Украйна. Страната ни продължава да подкрепя Украйна в нейната справедлива кауза да отстоява правото си на свобода и независимост и самостоятелно да избира собствените си гаранции за сигурност. България подкрепя и евроатлантическата перспектива на украинската страна. Свидетелство за това е приетата на 6 юли 2023 г. от Народното събрание Декларация за подкрепа за членство на Украйна в НАТО. България приветства решението на Европейския съвет за започване на преговори за присъединяване на Украйна към Съюза и признава важния напредък, който страната е постигнала“, добави българският министър-председател.

Първата среща на върха за мир в Украйна се провежда в швейцарския курорт Бюргенщок. Лидерите дискутират създаването на ясна рамка за прекратяване на войната, предоставяне на гаранции за сигурност, определяне на условия за следвоенно уреждане, съгласуване на условията за финансиране на възстановяването на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от ЕС
Германия въведе временен граничен контрол заради Евро 2024
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
2
 
14
 
! Отговори
Оставка! преди 1 седмица
АЗ ОСТАВАМ АНГАЖИРАН с българския интерес, не с американския и руския!! Предатели като Главчев ме обвързват със страна, която не знам и не искам да знам-държавата Украйна, която успеят ли да вкарат в ЕС,той ще се разпадне, но не и преди да даде данъците ни на чуждата държава.
180
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Среща за мир, на която се обсъжда въоръжаване....
179
0
 
7
 
! Отговори
Слав преди 1 седмица
Ние не сме собственост на политиците!
178
2
 
11
 
! Отговори
Мда преди 1 седмица
Моля се единственно никога повече -герб да не се връща на властБих предпочел и величие даже пред тях или меч - на руди гела
177
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Заради тия *** някоя нощ ще се чуе мощен тътен и на сутринта ще се събудиме в провинцията без софия. там ще е лунен пейзаж
176
1
 
19
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 седмица
Нагьл като всеки герберИзбран ли е с мнозинство на избори та да раздава бьлгарско имущество или да говори от името на всички бьлгари Доколкото знаем единственното му право бе провеждането на избори
175
1
 
16
 
! Отговори
Невъзможно преди 1 седмица
е да има преговори за бъдещето на Украйна без Русия................това е ясно, няма смисъл от срещи, в които Русия я няма на масата на преговорите!!!
174
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе, Главчев, кой ти дава право да говориш от мое име????Аз не искам България да участва във войни и да взема страна в тоя конфликт................много сме малки да се зъбим на Русия или САЩ!!!
173
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много моля Гологлавия,да Не говори от Мое име!!
172
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не знам за какъв напредък на Украйна говори Главчев. Те не ни предадоха Брендо, осъден в България за наркотрафик,за какво присъединяване на Украйна към ЕС говори. Не отговаря на критериите.
171
3
 
22
 
! Отговори
Иван Анисий преди 1 седмица
Кой е Главчев?
170
0
 
29
 
! Отговори
БОКО И ШИШИ преди 1 седмица
Бог да пази България от БОКО тиквата и Пеевски свинята. Амин! В Румъния минимална заплата от юни е 1550 лв при Боко тиквата и Пеевски свинята доходите ще бъдат замразени. Пак се почва кражби от магистралите тунелите обществени поръчки границата с Турция договори газопроводи корупция човали пари за Боко тиквата и Пеевски свинята. Вдигане на данъците. ОСТАВКА Боко и Пеевски
169
1
 
26
 
! Отговори
Народе преди 1 седмица
Тия продължават с кражбите от българския народ, за да заливат с пари окраинците.
168
5
 
20
 
! Отговори
Киев потъна преди 1 седмица
Русофобите заложиха на бита карта и не могат да се примирят горките.
167
27
 
8
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 седмица
Русофилите заложиха на бита карта и не могат да се примирят горките.
166
32
 
8
 
! Отговори
БГ сме с Украйна преди 1 седмица
Както се вижда.Добро утро българи. Слава на Украйна!
165
2
 
30
 
! Отговори
Палячовци преди 1 седмица
Тази среща,почертка на робите на сащ, беше пълен цирк,всички станаха за смях и дори представителите на сащ си тръгнаха преди краят.
164
4
 
37
 
! Отговори
Шоу преди 1 седмица
Тази мутра защо говори от името на народа?!
163
2
 
31
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
Не България а продажните политици.
162
1
 
32
 
! Отговори
+- преди 1 седмица
Швейцарския цирк не приключили? Баш клоуна не виждам ,трепетликата от другото измерение ръкуващия се с духове загубен във вашингтонския лес.