Германия: Необходими са дипломатически усилия за прекратяване на войната

Преговорите трябва да продължат, тъй като засилват натиска върху Русия
Обновена: 13 авг 2023 21:04 | 13 авг 2023 20:58, Йоана Цонева
171
Германия: Необходими са дипломатически усилия за прекратяване на войната
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц смята, че са необходими дипломатически усилия за прекратяване на войната в Украйна. В интервю за германския телевизионен канал ZDF той коментира значението на консултациите в Джеда, Саудитска арабия, които  се проведоха в началото на месеца. Там представителите на над 40 държави, но без Русия, обсъдиха различни идеи, включително украинското предложение за разрешаване на конфликта.

В интервюто канцлерът Шолц специално отбеляза факта, че освен страните от Латинска Америка и Африка в преговорите в Саудитска Арабия е участвал и Китай. Според него това е важен фактор за намирането на мирно решение. По думите му преговорите трябва да продължат, тъй като засилват натиска върху Русия, която трябва да осъзнае, че е тръгнала по грешен път и че трябва да изтегли войските си и да направи мира възможен.

Същевременно Украйна продължава да оказва натиск върху германското правителство да предостави на Киев германски крилати ракети "Таурус", предаде агенция ДПА, цитиран от БНР.

В Германия натискът върху канцлера Олаф Шолц по този въпрос напоследък се засили, посочва ДПА. Политици от управляващите партии и опозицията поискаха на украинските въоръжени сили да бъде предоставена оръжейна система, подходяща за унищожаване на бункери и защитени командни пунктове на разстояние до 500 километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ленин пише, че когато управляващите не могат да удържат властта в държавата, отвличат вниманието на населението чрез военна агресия зад граница. Кремъл точно това направи. За да предотврати нарастващото недоволство от некадърното управление: затвориха 23 000 фалирали индустриални предприятия и превърнаха Русия в бензиностанция. Нападнаха Украйна, и заплашват Полша, балтийските републики и т.н. Останалото е пропаганднаПОМИЯ. 137 държави се обявиха срещу болните им амбиции.
155
1
 
3
 
! Отговори
ГлушкоГеоргиев преди 8 месеца
Земята някак си е просъществувала милиони години без американски бази в Украйна, аз прогнозирам смело, че и следващите няколко милиона години няма да сме свидетели на съществени промени в тази насока ...
154
1
 
3
 
! Отговори
ГлушкоГеоргиев преди 8 месеца
Някой си има 6000 ядpeни бойни глави с най-технологично развитите носители за тях и се очаква от същия този някой, да остави да му бъде опрян зареден пистолет в слепоочието (разбирай изграждането на американски военни бази в Украйна). Изключително оригинална идея наистина, само дето няма много общо с това което наричаме Реалност и Логика.
153
1
 
3
 
! Отговори
Бивш канадец преди 8 месеца
Дипломатическото решение ви го предложи Путин още през есента на 2021. САЩ и ЕС ухилени му показахте среден пръст. А сега - оле мале, ква стана тя! Между другото, Шолци, Немция беше гарант по изпълнението на Минските споразумения - ама нещо греда там, а? А, забравих - честита ви рецесия - и да не забравите да благодарите на Бай Пън за нея!
152
0
 
4
 
! Отговори
Мирдаима преди 8 месеца
Вижда се светлина в тунела. След толкова войни не се научи човечеството, че конфликти само с дипломация се решават
151
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сорросоидните задокеански слуги коити за некакви прробити долари са се продали са едни най обикновенни лyмneнu .Сто пъти по лошо от пролетариат.
150
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Толкова си нискоинтелигентен , че дори и минус не заслужаваш фашиски ***.
149
3
 
2
 
! Отговори
Do 150 преди 8 месеца
Ще помогне. Руски мир никой не го ще, а относно "лайкове и дислайкове" ми е през дедовият. Също така 90% от пролетариата не е прочел публикацията, но се е наел да дискутира алюзии по темата.
148
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Оставете сорросоидите да си слагат колкото си искат VPN знаци не влизайте в тяхната задокеанска някаква игра смешна недостойна и жалка е тя.
147
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Bormann 136 Гледам преброили са се от *** - 18, срещу 42 нормални, мислещи хора! А относно коментара - руЗЗия е провъзгласена официално за държава-терорист, с която не може да се преговаря, понеже не спазва никакви договори, независимо с кого и как са подписани, а това може да се окаже интересно, ако реши да търгува! Да живее руският долар - 100RUB ;-)!
146
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Цялата страница и малко отгоре дислайковете и лайковете са жестоко компроментирани. Как обаче ще помогне това на украинската страна ?!?
145
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво е това потресаващо сорросоидно фалшифициране на лайковете против мира и против дипломатическите усилия така неоходими но не положени до сега.
144
2
 
45
 
! Отговори
Побойник преди 8 месеца
Какъв бой? На фронта? Ами украинците трепят наред руската смрад из дупки и окопи. Оригинални записи из мрежата, бол. Русожопата форУМна младеж е изпаднала в халюциногенен делир.
143
33
 
4
 
! Отговори
джо преди 8 месеца
те това другаря Шолц запя друга песен... Когато руснаците поставиха ултиматум по Минските договорености,с кака Аналена се правиха на" дръж ми каскетя". Бой и само бой ще оправи положението, още бой по *** украински китари...
142
6
 
45
 
! Отговори
До 135 преди 8 месеца
Къф Берлин тъй подгонил? Те, руснаците, не могат да излязат от окопите повече от една година, до Берлин щели да стигнат. Аве ти у ред ли си? И глей кво тепане на рашисткасган става на живо.
141
35
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добър ден! Аз съм вашата леля Шолц. За Коледа ще ви подаря примирие, а ако слушкате за Нова Година и мир може да има. Ich sage Ihnen das Wort
140
35
 
4
 
! Отговори
Конфуций преди 8 месеца
Най-големият дипломатически успех на запада е че успя да накара руснаци да се сбият с руснаци и да се избиват взаимно и то със собствените си руски оръжия.
139
34
 
5
 
! Отговори
Жададык преди 8 месеца
Е що бе Оли, перемогата върви много успешно.... Поне така пишат от окраiна днес.
138
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Aaa, вече искали да преговарят... още 2-3 месеца контра-офанзива и току виж направо подарили всичко до Днепър на Руснаците, само и само да приключи всичко.
137
36
 
13
 
! Отговори
Никаква милост преди 8 месеца
Не трябва да има за внуците на обергрупен фюрера от СС Шолц, ще свърши като дядо си . Жалък тъпигьоз