Дацов за изтеклия запис: Цинизмът, който лъха, е безобразен

Петков спекулира за заобикалянето на правилата за Еврозоната
5 юни 2023 10:44, Анисия Иванова
30
Дацов за изтеклия запис: Цинизмът, който лъха, е безобразен
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бившият депутат от ПП-ДБ Радостин Василев разпространи записи от Националния съвет на "Продължаваме промяната". Може ли да се заобиколят правилата за Еврозоната?

"Разговорът, който беше пуснат, е смесица от непремерени български разговори, защото действително най-скандалното е, че някой си позволява по този начин да говори, все едно са си "пили ракията в кръчмата". Този език не е добър за политик на такова ниво, независимо, че става въпрос за нещо, което се води в един относително тесен кръг, въпреки че дори и 40 човека не са тесен кръг. Дори тогава би трябвало да се говори полуофициално", каза бившият зам.-министър на финансите и член на Фискалния съвет Любомир Дацов в предаването "Брюксел 1".

Още по темата

"Това, което разбираме в България под "заобикаляне на правилата" и онова, което се разбира в Брюксел, макар че аз съм сигурен, че точно такъв термин и точно такъв разговор в тази посока не е воден - господин Петков по-скоро спекулира, тъй като той жонглира, той се опитва да фамилиарничи. Поне няма такава информация той да е толкова близък, за да си позволява да фамилиарничи по този начин. Предполагам са им казали, че ще трябва да намерят някакъв начин през бюджета, що се касае до бюджетния дефицит, така че да получат крайния резултат. Това се нарича иновативни финанси. Аз не бих си представил, че някой би водил точно такъв разговор - как да се заобиколят правилата. Не може светът толкова да се е променил", допълни Дацов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него ЕК като цяло играе второстепенна роля, а на първо място е ЕЦБ.

"Взаимоотношенията между двете институции, колкото и да са добри, все пак има принципно разделение, което те спазват и гледат да не се намесват. ЕК в целия този процес има 20-30% тежест и крайното решение първо ще се вземе и от финансовите министри, по препоръка на самата ЕЦБ и с нейното съгласие, че сме изпълнили всички документи, и накрая ще бъде формализирана от министър-председателите", поясни той.

Дацов е категоричен, че цинизмът, който лъха, е безобразен.

"Този цинизъм трябва по някакъв начин да бъде наказан от избирателя. В България всъщност сме на това дередже, защото ние на важните неща не обръщаме внимание, а това е важно. Ако някой политик дискутира по такъв начин и си позволява по подобен начин да се държи, какво можем да очакваме в една реална власт. Да оставим все пак, че ни вкара и в една доста широка беля. Да не мислите, че това няма да има отражение с ЕК. Все пак какви партньори сме", попита риторично Любомир Дацов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
СС преди 11 месеца
Българските политици са некадърни,крадливи и продажни !!! За 33 г прогониха бългрският народ и разрушиха България !!!
24
2
 
2
 
! Отговори
упражнение по стил преди 11 месеца
Съвсем нарочно се говори така, което не е от областта на финансийте, а от една друга област. Целта е дискредитиране и унищожаване на ППтата. Секс може да се прави и с партньори, които не ти харесват особенно, дори с такива, които са ти доста отвратителни. Особенно пък ако се налага, в смисъл надупили са те. По-голямо надупване от това, което се случи с втория мандат не съм виждал!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
е доволнви ли сте и тия мър-ши днес ви стягат правителство
22
3
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 11 месеца
Пена , ЗА ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА ПИШЕ НА ДРУГО МЯСТО !!!
21
4
 
3
 
! Отговори
ДОУЙТО преди 11 месеца
А за еврозоната гледам Хърватска--и са си добре!Голямата част от твойто село може да е на друго мнение!
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз съм малко дете от 4 клас! Гледам на екрана - Тиква! Отивам на полето - Тиква! Сравнявам! Няма разлика! Отивам на училише и питам мойте съученици: Каква е разликата между Тиква на екрана и на полето? Те ми кават: Запитай класната! Питам класната и тя ми отговаря: Тиквите от полето имат семки за ядене и стават за ядене, докато тия по екрана ни замярат със семки и не стават за ядене!
19
11
 
6
 
! Отговори
Пена преди 11 месеца
Забелезахте ли че половината от руските *** изчезнаха? Хем Путин свърши парите, хем безплатните *** видяха че Русия вече е загубила войната.
18
13
 
4
 
! Отговори
Джо преди 11 месеца
Щом Дацов плюе по Кирчо значи е на хранилката на Кремъл. Но скоро Путин ще го гръмнат. Както и Бойко, Пеевски и Доган. И Русия позорно ще се разпадне. Американците ще им продават още 100 години оръжия да се самоизбиват.
17
7
 
19
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 11 месеца
Проблемът не е само цинизмът. Той е плод на вътрешното възпитание, чувство за господство и безнаказаност, самолюбие, пренебрежение и мерзост към околните и пр. Те са такъв тип хора, щом ги избираме "ФАКТИТЕ САМИ ГОВОРЯТ, А БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ". Освен това по голямата част от България НЕ ЖЕЛАЕ влизането в "ЕВРЕЙОЗОНАТА".
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Цинизъм има в политиката откакто свят светува, не е открил топлата вода коментатора :)))
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този разговор е в стил 90те години кога две квартални мутри си говорят как да избомбят собственика на местното капанче...
14
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 11 месеца
Имало било разделение между ЕЦБ и ЕК... затова банкерите в ЕЦБ подават оставки ВИНАГИ, когато са несъгласни с натиска от ЕК.
13
3
 
19
 
! Отговори
Кривата демокрация преди 11 месеца
на ПОКАЗ! (да не кажете че пак руснаците са ви виновни!)
12
3
 
29
 
! Отговори
А ха преди 11 месеца
Просто ви се чудя как се оставихте цялото човечество да върви по гайдата на един дементен старец?!?? Путин преди войната обиколи почти всички по- големи държави в света и им обясни какво ще направи, защо няма друг начин. Само Сащ не пожелаха да "разберат", защото точно това искаха - война!!!! Войната ще доведе до резултат, но той няма да е добър за Инициаторите й.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Цинизмът съществува отдавна, но се сега се сетиха всички за него :)))
10
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А кой е Л. Дацов?!! Има далеч по-цинични неща, които се случваха в политиката на България преди да се появят записите на ПП, г-н Дацов, но българите са така устроени, че виждат сламката в чуждото око, а не гредата в своето, или нещо в този стил. Но за големите безобразия на големите мафиоти във властта досега мълчахте , нали? И между другото тези записи не бяха никак случайни преди получаване на мандата, а ПОРЪЧКОВИ, с цел компроматна атака!
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От записите разбрахме ,че Боко не е фактор. От Европата предпочитат да си говорят с Киро Харварда ,а не с Боко Тuквата.-----Все тая. От един отбор са, на една трапеза пируват.
8
5
 
26
 
! Отговори
До 1 преди 11 месеца
Изнервен е, защото следващата стъпка на Хамериканското Ни правителство ще даде " доброволни отряди" в Украйна. Докато Служебно Няма право да дава такива. Радев Не иска БГ да се бърка повече във войната между САЩ и Русия на територията на Украйна. Просто войната е ИКОНОМИЧЕСКА. Прочети проф. Джефри Сакс за Сащ и войната им.
7
0
 
12
 
! Отговори
Lina преди 11 месеца
12 млрд са все пак. Случват се чудеса.
6
5
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
Дацов е прав, но се учудвам, че не е видял още промените в света. Имам чувството, че гледа с розовите очила от 2007-а година, спрял е някъде там.