Джонсън: Напускаме ЕС на 31 октомври, каквото и да става!

Можем, длъжни сме и ще направим Brexit, заяви той
Обновена: 2 окт 2019 15:53 | 2 окт 2019 15:08, Елка Василева
50
Джонсън: Напускаме ЕС на 31 октомври, каквото и да става!
Борис Джонсън. Снимка: Reuters

Британският министър-председател Борис Джонсън обеща днес Великобритания да напусне Европейския съюз на 31 октомври, "каквото и да става", със или без споразумение.

"Това, което целият свят иска, е да се приключи с този въпрос и да преминем към нещо друго. Затова ние ще излезем от ЕС на 31 октомври, каквото и да става. Да осъществим Brexit-а. Можем, длъжни сме и ще го направим", заяви Джонсън в реч на годишната конференция на Консервативната партия в град Манчестър.

"След три години и половина хората започват да имат усещането, че ги правят на глупаци. Те започват да подозират, че в тази страна има сили, които просто не искат Brexit изобщо да бъде осъществен. А ако се окаже, че тяхното подозрение е правилно, тогава смятам, че ще има сериозни последици за доверието в нашата демокрация", каза той.

Пред съпартийците си премиерът каза, че днес представя на ЕС конструктивни и разумни предложения, които предвиждат компромис и за двете страни.

"Това е компромис от страна на Обединеното кралство и силно се надявам, че приятелите ни разбират това и на свой ред ще направят компромис", допълни той.

Джонсън настоя, че предложенията му няма да включват митнически проверки на границата в Северна Ирландия - един от основните поводи за разногласия в преговорите за Brexit, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

"При никакви обстоятелства няма да има проверки на или близо до границата в Северна Ирландия", каза той. "Ние ще уважаваме мирния процес и споразумението от Разпети петък", заяви премиерът.

Според него е необходимо ЕС да бъде готов да приеме нови технологии за уреждане на въпроса за предотвратяване на твърда граница между Ирландия и британската провинция Северна Ирландия.

Той каза, че е готов да изведе Великобритания от ЕС без споразумение, ако общността не прояви повече гъвкавост.

Джонсън изключи възможността за втори референдум за Brexit.

Препоръчвайки своята Консервативна партия преди евентуални скорошни избори, каквито мнозина очакват да има във Великобритания до края на годината, премиерът заяви, че правителството му ще повиши производителността и заплатите, ще контролира имиграцията и ще отдели повече пари за обществени услуги.

Той заяви, че консерваторите не могат да позволят лейбъристкият лидер Джереми Корбин да дойде на власт.

"Ако Джереми Корбин бъде допуснат на "Даунинг стрийт", той ще повиши данъците ви, ще съсипе икономиката, ще разруши съюза между Великобритания и САЩ и ще разцепи Обединеното кралство. Не можем да позволим това да се случи", каза Джонсън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Борис ДжонсънBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До do До хmРазликата между демократи и републиканци е следната: републиканците искат въвеждане на либерастия на бавна скорост а демократите искат либерастия на пълна гас.Външнополити демократите искат ционизъм на бавна скорост а републиканците ционизъм на пълна гас.Тръмп не е нито републиканец нито дмократ.
42
0
 
1
 
! Отговори
do До хm преди 4 години
важно е да правиш разлика между демократи и републиканци, между герб и бсп и прочие тогава ще ти стане ясно разлика между Тръмп и байдън обонго, килъри
41
1
 
0
 
! Отговори
До хm преди 4 години
И се запитай кой финансира цялата кампания на Камерън за Брекзит.Следвай парите, а понякога е достатъчнен и сайта на БНБ - курс за деня.После като започне тероризмът отново, да не се чудиш, защо и как?За домашно: "Седем часа продължи обискът в лондонския централен офис на компанията "Кеймбридж Аналитика" - за обща култура.
40
1
 
1
 
! Отговори
Ох преди 4 години
Виж колко и на брой са САЩ фирмите в Бритън, и дялове.Най-стратегическите отрасли в икономиката на Британия са в американски концерни.Започна от Тачър.Британия само в сънищата си е независима от САЩ.
39
1
 
3
 
! Отговори
yff преди 4 години
сега виждам че някой е писал че "сащ са сыюз от отдделни държави нещо като ЕС". Това е най голямата безподобна глупост която може да се каже, показва не само изключителлна неграмотност, но и самочувствие да пишеш подобни глупости. Много моля по-добре да псувате и да пишете цинизми отколкото такива безумни сравнения.Не статия а книга ще напиша защо това е толкова голяма тъпня.
38
1
 
3
 
! Отговори
bafff преди 4 години
след всяка статия за брекзита като чета форума установявам че бг не са наясно къде се намират те, на кой свят са те, но с голямо усърдие се скъсват да плюят по англия, която е нагледен пример как се бориш за независимост от либерасткия ЕС който им е сложил примка и само я затяга при всеки опит да се измъкнат.С влизането си в ЕС на всички на секундата ви се слага такава примка и щом ви харесва нека е.
37
1
 
3
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Явно визирате - късният Джордж, "търси жената" са казали французите :)
36
0
 
14
 
! Отговори
ССС преди 4 години
Изритайте ги от ЕС въведете им мита и да чакат по границите,като турците!!!
35
1
 
6
 
! Отговори
Ели преди 4 години
За кой Джордж става въпрос, въпросният Джордж не знаел английски, затова от Готски го прекръстили на... Уиндзор - династията, по - народно звучало и се възприемало от масите.Но парадоксът е друг: от колония на Великобритания, в момента бритите са колония на САЩ.А революцията в САЩ тръгнала от шепа "олигарси", отричащи данъците към Короната.В съвременните общества, въпросните "революционери" биха последвали съдбата на Ал КапонеНищо, че до ден днешен се търси поправката за данъците в САЩ
34
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
британците няма скоро да "изпаднат в киреча",не се заблуждавайте!Въпреки че е много "орязана",Империята все още притежава владенията си...Най-важното от тах е така наречените "САЩ".Верно,краварите се отърваха от крал Джордж и британската лира,но най-важните "фактори" в "държавата" им се държат от Британия...Сложих "държавата" в кавички,защото всъщност САЩ НЕ СА ДЪРЖАВА,А СЪЮЗ ОТ отделни държави!!!!За това се и казват "Съединени американски ЩАТИ",тоест,държави..Нещо като ЕС..
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Позата която е хванал фотажията от тоалетната ли е.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и да знаете Путин е виновен !
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
......когато една империя загива то винаги е с гръм...трясък....и хаос...
30
2
 
8
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Ади бе Борка още ли ще ти гледаме Гьонсурата?
29
8
 
4
 
! Отговори
Q преди 4 години
Те искат,но брюкселските зелки не искат и искат Британия да остане и затова и слагат таквиз условия които са неизпълними ...
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аре бегайте, правете UK велико отново,проглушихте ни ушите с тоя brexit.
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да е жив и здрав сами с го избраха бритите тоя гьон сурат и лъжец...
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре марш бе пекенезТри години циркДано си загубите всички колонии,и да си берете марулите по полетата сами
25
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бе напускайте бе, никой няма да ви спира
24
1
 
3
 
! Отговори
До Българина преди 4 години
Селски, бъркаш понятията....